Kaj vas najbolj odbija na zmenku?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz sem tudi vedno ponudila, da plačam (to je tista neumna gesta, ko obotavljajoče sežeš po denarnico in čakaš, da bo tip rekel, da ni treba :D ), ampak bi me hudo presenetilo, če bi dejansko morala izvleči tisti evro za svojo kavo. Ne bi bila užaljena ali karkoli, samo pač presenetilo bi me in bi se potem še doma spraševala, kaj za vraga se je zgodilo, a ni bil to zmenek.

Če bi jaz povabila fanta za zmenek, bi valjda vztrajala, da sem jaz povabila, zato jaz plačam za oba, on mi pa lahko vabilo vrne (če bi bil dober zmenek :). Ampak, nekako se ne morem spomnit, da bi kdaj dejansko jaz izustila vabilo na prvi zmenek.

Kar se finančne koristi na račun tega tiče, je pa pri meni v 10 letih praktično ni bilo, ker je skoraj vedno prvemu zmenku sledil vsaj še eden, na katerem sem vztrajala, da plačam jaz. Torej ni bil tip finančno nič na slabšem zaradi tiste kave, ki mi jo je plačal, ker je itak vložek dobil povrnjen, tako da težko govorimo o ubogih študentih in dijakih, ki sem jih izkoriščala.

Mimogrede, z zdajšnjim fantom sva se že par let poznala, preden sva postala par, in ker sva bila del večje družbe, je za vse nas (torej tudi za naju) veljal režim, da plačuje vsak sam zase. Odkar sva enkrat ob 4ih zjutraj pred skoraj tremi leti ugotovila, da sva si všeč, ni niti enkrat več plačal vsak zase. Prvo pijačo, na katero sva šla kot dva, ki se pecata, je plačal on, nato sva se nekako izmenjavala.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

- če ženska zamudi na zmenek, in ne obvesti

- če prvih nekaj minut govori zakaj izgleda tako grozno

- rad vodim pogovor, a mi ni všeč če imam občutek da jo intervjujam

- govoriti grdo čez bivšega

- čekirati smse in govoriti vmes

- pritoževanje, noben noče imeti jokice na zmenku

- narobe razume nekaj kar ti rečeš, poveže v nekaj drugega je užaljena in ne posluša tvoje razlage

- če je mulasta

- govorjenje o tem kdaj želi biti poročena, kako bi bilo ime otrokom in koliko otrok bi imela

- govorjenje o menstruaciji

- govorjenje o njenih neuspelih zvezah

- govorjenje kako je bila pijana prejšnji torek

- da je njen foter Chuck Norris

- da je imela psihične težave in je bila hospitalizirana zaradi tega

- da gresta lahko na zmenek in vaju bo peljal oče (stara sta pa čez 20 :D)

- kako je njen oče protektiven in da je ubil in zakopal njene bivše fante

- DA NA ZMENEK NENAPOVEDANO PRIPELJE SVOJO PRIJATELJICO

- govorjenje da je zamenjala že 3 faxe in da se še išče in da bo do 28 leta študirala

- pove da se je rezala in da je poskušala narediti samomor

- govorjenje o težavah svoje prijateljice

- govorjenje o Avon izdelkih...sploh nimam pojma kaj je to

- vprašanja o dohodkih

- kakršnikoli nacionalistični, rasistični komentarji

- komentiranje stila žensk na ulici

- vprašanja o bivših

- govorjenje kako so psi svinjski

- postavljanje pravil, tega mi ne počni, tega ne sprejemam....

Nekaj je mojih izkušenj, nekaj pa od kolegov. Velja pa za prve zmenke, potem je lahko jokica če ti je všeč. :)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Se navezuje na LZ izjavo: "da nenapovedano pripelje prijateljico na zmenek" :D

Ko se je prijatelju od mojega fanta začelo dogajat okoli ene punce in je začel hodit k njej domov (stanovala je na svojem) je zraven pripeljal še frenda. Je ona potem večerje kuhala za 3 in ne samo za njuju. In ne samo 1x. :D
Fakin' shit kaj vse ne slišiš od ljudi...ko se ve, da bosta (no ja, vsaj meni bi bilo logično) težko roke omaknila en z drugega, sexala itd.

Da bi se meni to zgodilo, bi jaz najprej vprašala, če gremo trojčka, al zakaj ga je pripeljal :D pol bi pa brcnila vn oba. Ne sam frenda.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

jullia_ napisal/-a:je za vse nas (torej tudi za naju) veljal režim, da plačuje vsak sam zase.

(OT :nima sicer čisto veze s temo, ampak tega pa nikoli nisem in ne bom štekala. če nas 5 sedi pri mizi, ne bomo plačevali vsak svoje pijače. to je pri nas del bontona. kakor hitro je to petek ali sobota, gre itak 5 rund okrog. in tak sistem mi je edini logičen, da vsak plača 1x, ne da vsak zase plačuje in zbira tiste cente 5x. če prideva s kolegico na kavo, za drugo mizo pa sedita dva frenda mi na kraj pameti ne pade, da ne bi še njima naročila pijače. in obratno. mislim. kje ste to pobrali? ne vem a je te privzgojeno? ker to so prav becirki po sloveniji takšni. če pridev v belo krajino in vlečeš ven 1,2€ za kavo s smetano te bodo imeli za norega. jaz sem prvič to doživela v lj. ne ne. svoje ljubljančanke sem kar navadila našega sistema in so celo skužle, da če gremo itak vsak dan po faxu na kofe, je fajn če vsakič ena plača. sem jih zdresirala. ;) čeprav med svojimi še skos to furajo. od kje te ideje?)

tako da kar se zmenka tiče velja isto. načeloma mi je vseeno jaz ali fant, samo ne vsak svoje (in prvo pijačo on, oz. kdor vabi). midva si niti vstopnic in tega stranja ne deliva. enkrat nekaj plača eden, drugič pa drugi za oba.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Nas ni 5, ampak nas je okrog 15.

Poleg tega nimamo rednega dobivanja v celotni zasedbi vsak petek, ampak se nekateri zberejo vsak dan na kavi, kdaj pa kdaj se gre v soboto na eno pivo, spet drugič je pijanica.

Ni šans, da bi se šlo po rundah in da bi bil sistem vsaj približno fer in funkcionalen. Kako bi pa to izgledalo? Jože časti v torek kavo, ko jih za mizo sedi 5, Janez pa pride na vrsto v petek, ko je zbrana cela klapa in sekamo viskikole.

Pa ne mi rečt, da kao to ni pomembno in da se med prijatelji ne gleda na vsak evro, ker pri taki veliki grupi to ni več evro, ampak je runda vsaj 30 evrov.
*Lani*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lani* »

sirova štručka napisal/-a:
*Lani* napisal/-a:Ko me je prvi fant povabil v kino in na pijačo, sem pač upala, da me vabi ne samo zato ker sva prijatelja

Sej fant ne povabi na pijačo in v kino, ker sta prijatelja. Ampak, ker bi se rad povzpel po lestvici. Mogoče ima "čistejše" namene, ko mu je že jasno, da nič ne bo, mu je pa vseeno lepo v tvoji prijateljski družbi in želi ostat v njej, ter potlači želje (poudarek na potlači).

No ja, ne vem, očitno imam jaz pol malo drugačna prijateljstva, ker sem kar nekajkrat šla v kino ali na pijačo in pogovor s prijateljem, ki ni imel niti najmanjšega namena imeti kaj z mano in tudi ni nič potlačeval občutkov do mene, ampak nama je obema pač zapasalo it pogledat določen film ali it na pijačo se malo pogovarjat in sva šla. Na isti način kot bi nama zapasalo s prijateljico in bi šli. Ne vem zakaj bi to, da sem ženska, moralo pomenit, da privlačim vsakega moškega naokoli in da nihče ne more it z mano na pijačo in pogovor brez, da bi še kaj drugega hotel poleg. :D
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

meni plačujejo hrano/pijačo ljudje, ki so mi blizu: starši, prijatelji, dragi. ne maram prejemat ničesar od drugih. (izjeme so razna službena kosila ipd).
če grem z nekom na prvi zmenek bom želela plačat svoj del. ne bom se pa s fantom prerekala, če bo vztrajal, da bo on plačal. če mi ne bi potem pustil plačati niti na drugem zmenku (za oba-da se izenači) bi mu štela v minus. v družbi običajno plačujemo vsak zase.

LZ, vidim, da si zelo netoleranten do napak v preteklosti. ali si samo ciljal, da to niso teme za prvi zmenek (hospitalizacija, emo itd)?

meni pa gre izjemno na živce, da je prvi zmenek perfekten, tip za pojest, med in mleko. ah in oh. potem pa na drugem tip pokaže pravi namen - nima časa za resna razmerja, on bi samo tako malo sem pa tja, a veš... :mad:
Vsak raj ima svojo kačo.
Logitech
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Logitech »

Led Zeppelin napisal/-a:- DA NA ZMENEK NENAPOVEDANO PRIPELJE SVOJO PRIJATELJICO
Samo ne mi reči, da se ti je to tudi zgodilo?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ tudi to se dogaja ja. Žal. Eni preprosto ne vedo kje je meja. Pa ne samo kar se zmenkov tiče.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Akvamarin »

^^mogoce ni imela obcutek, da je to zmenek. Eni tipi radi glumijo frende, da ne ves sploh kaj hocejo od tebe.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ma ne vem no. Tudi če ni zmenek v pravem pomenu besede in se samo dobita pri njej doma (v začetnih fazah, ko se še spoznavaš), se bi meni zdelo totalno mimo, da "moj zmenek" pripelje zraven še frenda. Halo, to se ne dela tko. :eek:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

jullia_ napisal/-a:Nas ni 5, ampak nas je okrog 15.

Poleg tega nimamo rednega dobivanja v celotni zasedbi vsak petek, ampak se nekateri zberejo vsak dan na kavi, kdaj pa kdaj se gre v soboto na eno pivo, spet drugič je pijanica.

Ni šans, da bi se šlo po rundah in da bi bil sistem vsaj približno fer in funkcionalen. Kako bi pa to izgledalo? Jože časti v torek kavo, ko jih za mizo sedi 5, Janez pa pride na vrsto v petek, ko je zbrana cela klapa in sekamo viskikole.

Pa ne mi rečt, da kao to ni pomembno in da se med prijatelji ne gleda na vsak evro, ker pri taki veliki grupi to ni več evro, ampak je runda vsaj 30 evrov.

no no nismo govorili o pijanicah in o tem, da jih gre 20 skup žurat. govorili smo o pijačah. jaz se- roko na srce - nikoli ne zmenim s 15imi za pijačo, taka grupa nas gre ponavadi na kak vikend, kar je pa sploh neprimerljivo, ker se da keš na kup in se nabavi vse. to je verjetno povsod stalna praksa, razen če gre za kako praznovanje, kjer eden počasti.

gre za "dobiti se na pijači". in nikoli, res nikoli ne plačujemo vsak zase (seveda se nas pa 20 ne zmeni. ja zse običajno zmenim z max. 3 kolegicami naenkrat, če je še kdo tam, se ga ne ignorira. če sva pa oba s fantom, se nas pa več kot 6 redko kdaj zbere). in ja, bom rekla, da se ne gleda na evre. če nimaš keša, ostani doma. pri nas si snob, če se greš takih iger, da pustiš da drugi plačujejo tebi, sam pa ne plačaš nikokur, ali da sam sebi plačuješ. kako bi pa to zgledalo? "kelnarca daj te tri pive na en račun, union od markota pa na drugi?" se pa seveda zgodi, da prideš in so nepričakovano tam še 3 kolegice, jaz sem pa računala da greva 2. imamo usta. pač povem. in drugič plačam jaz.

seveda pa celemu diskaču ne morem častit jegerkol, ker nimam tlko niti na računu. ;)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

s0nckic4 napisal/-a:
LZ, vidim, da si zelo netoleranten do napak v preteklosti. ali si samo ciljal, da to niso teme za prvi zmenek (hospitalizacija, emo itd)?

seveda ja, za prva dva zmenka...da sprejmeš človeka, in potem ko si ga ga sprejmeš z vso preteklostjo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
DonCarleone
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DonCarleone »

v-e-s-n-a napisal/-a:Se navezuje na LZ izjavo: "da nenapovedano pripelje prijateljico na zmenek" :D

Ko se je prijatelju od mojega fanta začelo dogajat okoli ene punce in je začel hodit k njej domov (stanovala je na svojem) je zraven pripeljal še frenda. Je ona potem večerje kuhala za 3 in ne samo za njuju. In ne samo 1x. :D
Fakin' shit kaj vse ne slišiš od ljudi...ko se ve, da bosta (no ja, vsaj meni bi bilo logično) težko roke omaknila en z drugega, sexala itd.

Da bi se meni to zgodilo, bi jaz najprej vprašala, če gremo trojčka, al zakaj ga je pripeljal :D pol bi pa brcnila vn oba. Ne sam frenda.

Ja več kot očitno, da sta želela grupiča, ne vidim sicer razloga zakaj bi ga pripeljal. :lol:
Odgovori