Kaj vas najbolj odbija na zmenku?
-
- Cosmopsiho
-
- Komunikatorka
Ok, tale z računom mi je res en velik epic fail.
Če punci, nisi všeč in ti to na nek način pokaže, moraš tudi to sprejeti. Saj če sprejme, tvoje povabilo na zmenek še ne pomeni, da se bosta tudi ujela. Prenesi zavrnitev moško, saj ni konec sveta zaradi tega, punc je še ogromno, z eno se bomo pa že ujeli, valjda.
Če punci, nisi všeč in ti to na nek način pokaže, moraš tudi to sprejeti. Saj če sprejme, tvoje povabilo na zmenek še ne pomeni, da se bosta tudi ujela. Prenesi zavrnitev moško, saj ni konec sveta zaradi tega, punc je še ogromno, z eno se bomo pa že ujeli, valjda.

Meni je čisto naravno, da ne plača. Mogoče ker sem študentka in nimam denarja, prijatelji pa isto, tako da ne pričakujem, da mi mora nekdo, ki me je povabil na pijačo, slednjo tudi plačati ali pa da jo moram jaz njemu, če sem ga jaz povabila. To mi je za kakšne posebno lepe priložnosti, ko enemu pride, da bi častil, ali pa za takrat, ko greva z najboljšo prijateljico ven na pijačo in veva, da če bo enkrat plačala ena, bo naslednjič zagotovo druga, tako da potem lahko mirne duše tako narediva, če ni drobiža. 

-
- Cosmopsiho
Meni je tudi čisto preveč seksistično to premišljevanje, da bi moški moral plačat. Če že mora kdo za oba plačati, se mi zdi bolj smiselno, da plača tisti, ki je povabil ali pa kaj takega. Drugače sem pa osebno vseeno bolj za to, da si vsak plača svoje, da je potem bolj enostavno, pa še boljši občutek mi je, da se ne počutim nekomu dolžna, kar se zna zgoditi, če en dosti več vabi, pa da mi ni treba pol premišljevati kdo je nazadnje plačal in če sem zdaj na vrsti jaz ali pa je on.
Drugače pa ja, saj če bi imela dosti denarja in bi se gibala v takih krogih, kjer bi vedela, da imajo tudi drugi, ne bi toliko pazila, da si lepo plačam samo svoj del in tudi ne spijem komu drugemu preveč denarja, ampak uboga študentka, ki se tudi druži s študenti pač, pol je pa tako. 

sirova štručka napisal/-a:Dioniz napisal/-a:Tud, če se bo kdaj to zgodlo na pijači/zmenku, bom pač zaključo in odšel. Še pijače verjetno ne bom plačal v celoti.
![]()
kaj pa ji boš rekel? Ne ujameva se, očitno je, da ne bom prišel do seksa s teboj, zato zdej grem, svoj del si pa sama plačaj?
Kaj je blo to nerazumljiverga? Plačal bi samo za sebe kar se običajno nikoli ne zgodi na prvi pijači/zmenku. rekel pa ne bi nič. Saj mi ne piše na čelu, da morem nujno jaz celotno plačat.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
- Cosmopsiho
Ne, ne mešam, ampak pravim, da če bi mene kdo povabil ven, pa vseeno, kakšne namere bi imel z mano, prijateljske ali kakšne malo drugačne, česar jaz niti ne bi nujno vedela ker najverjetneje ne bi šla na pijačo z nekom, ki ga absolutno nič ne poznam, ampak s prijateljem
, ne bi domnevela, da mi bo plačal pijačo, ampak bi prijela denarnico, ko bi se odpravljala, ker se mi zdi nekako naravno, da si pijačo plačam sama, saj sem jaz sprejela povabilo in spila pijačo.
Nekako se mi zdi čisto mimo, da bi kar domnevala, da mi bo nekdo drug plačal pijačo samo zato ker je moški ali ker me je povabil. Ta prvi primer mi je čisto seksističen, ta drugi mi pa tudi ne sede, v principu in pa še posebej v študentskih letih, ko predvidevam, da nima nihče dosti denarja za metat okoli. No, vsaj jaz ga nimam. 

-
- Cosmopsiho
*Lani* napisal/-a:...ampak bi prijela denarnico, ko bi se odpravljala...
Jaz bi jo tudi. Ne vem, že vzgoja in to...pač so mi vedno tupili to v glavo, da je fajn saj vljudno ponudit, da plačaš. Ampak priznam, da bi bla malo presenečena, če bi tip sprejel da plačam. (Pa ni nujno, da bi mu to štela hudo v slabo - čisto odvisno od siceršnjega "splošnega vtisa":D)
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
Sirova štručka, pol pa drugače dojemaš zmenke od mene. Jaz sicer mislim, da grem nanje, ampak še nikoli nisem šla na prvi zmenek z nekom, ki ni že bil prijatelj. Ko me je prvi fant povabil v kino in na pijačo, sem pač upala, da me vabi ne samo zato ker sva prijatelja, ampak tudi ker sem mu všeč, ker je on meni bil in se mi je zdelo, da sem tudi jaz njemu, ampak pred tem sva večkrat bila v kinu in na pijači s prijatelji in potem pač nisem vedela kako je to bilo mišljeno, a ne.
No, sicer pa ni pomembno, ker se gre za plačevanje, in da plačam zase sem pripravljena vedno, pa če grem kam kar tako ali na zmenek, ker se meni osebno zdi naravno, da ne domnevam, da mi bo kdo drug kaj plačal.