punkie_ napisal/-a:Kleio napisal/-a:Ok... torej če prav razumem, ti trdiš, da če bi zanosila in tega otroka absolutno ne bi želela imeti( okoliščine si zamisli sama)- pač predstavljaj si takšno situacijo. Tvoj partner pa bi bil po drugi strani za otroka- recimo zaradi prepričanj. Vseeno bi rodila otroka?
kot sem že rekla... splav odobravam, ampak samo v določenih okoliščinah, takih npr. kot je primer punce iz prejšnje teme, ki je zanosila s poročenim moškim z družino. če bi jaz zanosila s partnerjem, s katerim si predstavljam življenje v dvoje, in bi stvari med nama štimale, bi otroka obdržala, pa četudi nebi imela financ takih, kot bi si mogoče želela. primer, v katerem si otroka absolutno nebi želela in bi ga splavila, bi bil npr. da sem bila posiljena, da bi imel otrok genetske okvare, ipd.. mi zmanjka domišljije. ker sem sama imela bolj kurčevo družino kot ne, si za svojega otroka želim predvsem to, da ima oba starša in da imam jaz partnerja, s katerim si otroka želim.
S tem kar praviš se tudi sama strinjam, kakorkoli- sem ti pa sama podala čisto en drug primer in to zato, ker sem prav o tem govorila, ko si me začela citirati. Jaz sem trdila, da ima ženska pri tem ali obdrži otroka ali ne zadnjo besedo. Ti si pa govorila o tem, da daš otroku svojo maternico le na posojo. Razumem tvoj koncept, ker sama si tudi ne bi "lastila" otroka in če bi ga imela s partnerjem, bi bil "najin"... vendar dati na posojo, me zanima tudi če to pomeni, da bi sprejela takšni primer, ki sem ti ga opisala zgoraj. Če ne- si potem v marsičem deliva isto mnenje. Če pa ja, potem pa nimam več komentarja