O samem študiju bi ti sicer lahko dosti povedala, ampak sem jaz žal še stari sistem in se je predmetnik kompletno spremenil, od kar imajo bolonjca. Upam, da se glede tega še katera javi z novejšimi informacijami.
Praksa mislim, da ostaja nespremenjena. V prvih dveh letnikih imaš prakso v obliki prostovoljnega dela, ki mu moraš posvetiti kakšni dve urici na teden. Uradno moraš zbrati določeno število ur do konca leta, ampak nihče ne preverja, če opraviš ostale dolžnosti v zvezi s tem (dnevniki, kako poročilo...). V tretjem in četrtem letniku je praksa strnjena v en mesec in si na izbrani učni bazi (torej organizaciji) bolj ali manj vsak dan (takrat seveda ni predavanj, ker si v "službi"). Pri tem spremljaš socialno delavko in tudi sama izvedeš kakšno nalogo, sploh v četrtem letniku.
Učno bazo si lahko poiščeš sama, vendar mora ustrezati določenim kriterijem. Večina pa si organizacijo poišče v razpisu učnih baz, ki ga da faks ven vsako leto. Tam je ogromno organizacij za celo Slovenijo. Na določen dan prideš čim prej na faks in se napišeš na seznam, ki visi v avli, ker so mesta omejena (vendar je razpisanih mest dosti, samo če ne prideš pravočasno, morda ne dobiš tam, kjer si najbolj želiš). Potem pokličeš tja na organizacijo in se zmeniš.
V 3. in 4. letniku si izbereš smer, ki te najbolj zanima. V povezavi s tem so tudi tvoji izbirni predmeti. Priporočljivo je, da tudi prakso izbreš takšno, da je primerna za tvojo smer. Sicer imaš izbirne predmete sedaj po bolonjcu že od 1. letnika in nekateri se mi zdijo prav zanimivi

Jaz sem izbrala skupnostno socialno delo.
Kar se zaposlijivosti tiče, nas so vsa leta strašili, da ni služb. Sedaj so zadeve vsaj s pripravništvi malo boljše in pripravništva, ki ga rabiš za strokovni izpit, ni več tako težko dobiti. Kar nekaj mojih sošolcev, ki so že diplomirali (jaz malo vlečem

), je dokaj hitro dobilo službo. Ampak to takšni, ki so bili že tekom študija dosti aktivni in v stiku z različnimi organizacijami. Tako da kakor se kdo znajde.
Kako sem pa jaz s študijem zadovoljna, je pa objektivna ocena, ki ti ne bo nič pomagala

Pač meni se je zdelo dosti predmetov, snovi in vaj samim sebi namen, način dela včasih prav absurden (kakšna poročila bolj kot si si izmišljeval in nakladal, bolje je bilo), nekateri profesorji pa za v penzijo. Ampak upam, da so te pomankljivosti uspešno odparvili.
Aja, izredni imajo načeloma manj ur vsega, predavanj, vaj in tudi prakse morajo imeti opravljene pol manj. Izpite pa lepo skupaj z rednimi (vsaj zadnji rok), zato moraš biti pripravljena na precej več samostojnega dela.