Nujno potrebujem #1
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ryanair si že pogledala? Majo kar dosti destinacij v Grčiji, nam najbliže iz Milana. Ali pa če kombiniraš preko Londona. Potem pa s trajekti med otoki.
Pa easyjet in wizzair tud letita do Grčije, prvi iz Milana, drugi iz Budimpešte. Ampak noben prav na Zakintos.
Možnost je še z vlakom, ki se po moje ne splača (ne vem, koliko stane, ampak gotovo ni poceni, pa še pol dopusta si na vlaku) in trajekt iz kakega italijanskega pristanišča. Malo pobrskaj.
Pa easyjet in wizzair tud letita do Grčije, prvi iz Milana, drugi iz Budimpešte. Ampak noben prav na Zakintos.
Možnost je še z vlakom, ki se po moje ne splača (ne vem, koliko stane, ampak gotovo ni poceni, pa še pol dopusta si na vlaku) in trajekt iz kakega italijanskega pristanišča. Malo pobrskaj.
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
^^ko si 1x že na letalu, ja; ampak do tja pa mora vse skupaj bit v 1 sami torbi - zato priporočam mal večjo "torbico", še vedno pa mora bit v predpisanih merah (Seštevek vseh mer ročne prtijage ne sme presegati 118 cm (npr. 55 x 40 x 23 cm)).
- _patchouli_
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
pussyka napisal/-a:Letos nameravam it v Grčijo v lastni režiji, ampak se mi je zatknil pri prevozu...kako prit do zakyntosa, al pa vsaj do grčije, kar najcenej? Letalske karte niso pod 200€(povratna), je to normalno?Bi bla hvaležna za kakršenkoli nasvet. Se da preko katere agencije k organizira celotno potovanje samo karto vzet?
... mislim da vozi tudi trajekt, samo je potrebno nekajkrat prestopit...ne vem če se ti izplača,...
lp,m
- _patchouli_
- Cosmopsiho
Kaj je to drago?
Sicer pa glejta lete iz Budimpešte, če vama ni daleč, morda US Airways iz Munchna, Alitalia in še eni iz Trsta...
Začnita že zdaj, ampak se z nakupom ne mudi. Če ne najdeta ravno nekaj za 300€, ni treba kupit
Ko bo kaj ugodnega, pa le. Ne velja vedno pravilo "prej ko kupiš, ceneje je." Do neke mere že, ampak dostikrat je ravno obratno, sploh če gledaš zelo vnaprej. Če bosta spremljali, bosta morda naleteli na kakšno akcijo, ki pa je zdaj še sigurno ne bo. Jaz ne bi preveč resno gledala pred majem.
Sam hec pri letalskih kartah je, da nikol ne veš
Aja, študentske karte ima čez STA travel.
Sicer pa glejta lete iz Budimpešte, če vama ni daleč, morda US Airways iz Munchna, Alitalia in še eni iz Trsta...
Začnita že zdaj, ampak se z nakupom ne mudi. Če ne najdeta ravno nekaj za 300€, ni treba kupit

Sam hec pri letalskih kartah je, da nikol ne veš

Aja, študentske karte ima čez STA travel.
- _patchouli_
- Cosmopsiho
Eh, ne ga srat. Kjer se mi da, z epilatorjem odstranim dlake preden grem, da malo dlje drži, drugače pa britvica. Pa sem bla že po dost umazanih krajih (karkoli to pomeni
). Meni bolj predstavlja problem to, da se mi ne da skoz brit, sam na enem trekkingu sred đungle noben ne bo mojih kosmatih nog gledal. Če si na eni bolj ekstremni avanturi, verjem, da so par dni stare dlake tvoja zadnja skrb. Pa tud če se mal urežeš, ni panike. Konec koncev obstaja preko dneva cel kup drugih načinov, da se poškoduješ, zato maš pač s sabo mini prvo pomoč. Moja stvar recimo je brcanje trdih, ostrih predmetov po umazanih, prašnih ulicah, ko nosim natikače. Pač umijem s fiziološko raztopino, če je res hudo, dam flajšter gor in to je to. Enako bi najbrž nardila z ureznino od britja.
Če pa ni tušev, voda za umit je vedno. Malo si zmočiš noge/pazduhe/karkoli in odstraniš najnujnejše. Ne vem, jaz nikoli nisem imela problemov.
Bolj zoprna stvar mi je menstruacija, ki zna bit ob pomanjkanju normalnih tušev (s tem mislim, ko nimaš tuša, ampak vedro vode za umit) precej bolj težavna stvar za rešit kot britje. Ah, civilizacija...

Če pa ni tušev, voda za umit je vedno. Malo si zmočiš noge/pazduhe/karkoli in odstraniš najnujnejše. Ne vem, jaz nikoli nisem imela problemov.
Bolj zoprna stvar mi je menstruacija, ki zna bit ob pomanjkanju normalnih tušev (s tem mislim, ko nimaš tuša, ampak vedro vode za umit) precej bolj težavna stvar za rešit kot britje. Ah, civilizacija...

- _patchouli_
- Cosmopsiho
_patchouli_ napisal/-a:Bolj zoprna stvar mi je menstruacija, ki zna bit ob pomanjkanju normalnih tušev (s tem mislim, ko nimaš tuša, ampak vedro vode za umit) precej bolj težavna stvar za rešit kot britje. Ah, civilizacija...
zame osebno še slabše: voda samo za pitje + še to v minimalnih količniah. Ko uporabljaš higienske robčke

Don't worry, be happy!!