Kako se naj pogovorima?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

slovenc79 napisal/-a:ne, ti nekoga ne ljubiš več, ko si zaželiš več, ali pa ko nekoga "boljšega" najdeš.
v vsakem primeru moraš prej spoznati sebe da se ti to ne zgodi kot pa drugo osebo.

Dablju ti ef. Veš koliko se nas je ''odljubilo'' ko smo sneli rožnata očala v najstniških letih? Pa tu ne gre za to, da najdeš nekoga drugega (boljšega?), ampak enostavno spoznaš da oseba ni to, kar si mislil da je in zakaj torej ostajati z nekom, čeprav ni nobene kompatibilnosti? Tu ni logike in ja valda v takem primeruu razpustiš zvezo in seveda logično si iščeš nato nekoga, s komer si bolj kompatibilen, ki je posledično zate tudi boljše. Stremenje da dosežeš nekaj več, v tem primeru boljšo zvezo iz katere se ne ''odljubiš'' kar tako po določenem času, je nekaj povsem naravnega in logičnega.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

lej, tukaj se ne gre zato da se "odljubiš" zato ker se človek spremeni, postane nvm kakšen po določenem času.

mislim valda je logično da bo punca pustila nekoga ki bo nvm nasilen postal, da bo hotel da ga ona pedena spredi in zadi.

jaz govorim o tem da partner ostane isti, ampak ti ni več dovolj, se ga naveličaš, itd. to je navadno izmišljevanje. to ni kot mobitel ali pa avto ki ga kar zamenjaš, ko ti nov zapaše čeprav za vas očitno je.

Zeppelin, po tvoji logiki bi si torej celo življenje sam menjavali partnerje, pa bi bilo to superkul?

ne, pač jaz ne cenim tega da vedno hočeš tisto kar ti najbolj paše, ampak to da ostaneš nekomu zvest. pa ne pravim da se moraš zdaj pri 18ih poročit pa si družino naredit, niti da se moraš s prvo poročit. Ampak na tak način je treba partnerja iskat če si zrel in resen človek.

to, da pa nekdo išče vedno boljšega partnerja, si izmišljuje ker ne ve kaj zares hoče, ustali se pa z nekom s komer se najbolj "splača" je pa zame bolano in pokvarjeno, žal.

itak pa TO JE MOJE MNENJE. zato nehajte pizdit kako nvm. hočem drugim vsiljevat svoje ipd. TO JE MOJE MNENJE. zato se nehajte na vsak moj post obešat pa se pritoževat, kot da pišem državni zakonik. sploh pa ne samo zato ker ga jaz napišem, in dodate še svoje osebno mnenje o meni in pripombe na fetiš.

Če mislite nadaljevat s tem pa Zeppelin res odpri še eno temo kjer boste sam pizdil name.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

White_Widow napisal/-a:
po 2h letih veze bi pomoje že moral imet kaj razćiščeno s starši njenimi..

res? moj mojih sploh ne pozna, niti jaz njegovih, niti nimava želje..matr sva čudna

in kako potem rešita to DA TEBI STARŠI NE DOVOLIJO PRI NJEMU SPAT?

ti si samostjona ženska, ne najstnica, nvm kako sploh lahko primerjaš to.

torej, TI si tista ki nimaš pojma.

prava ljubezen ni minljiva, z nečem kar ni prava ljubezen pa se nima smisla ukvarjat, razen če se ti gre sam za namočit.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Če ti podaš v temo svoje mnenje, bodi pač pripravljen na odzive, ki so ti lahko ali pa tudi ne po volji. Tako je.
In bolj ko te berem, še sama priznam, da si moraš nabrati izkušnje, da boš lahko glasen. Eno je tvoja miselnost, tvoje ideje v glavi, kako in kaj bi naj bilo. To je tvoj del. Drug del prispeva partner. In kaj si moreš, če te punca zapusti po npr petih letih zveze? Se obesit, ker ni uspelo, čeprav si se videl že poročenega, z dvema otrokoma in družinskim psom? In ni nujno, da ne uspe, ker bi se varalo. Ni vedno samo iskanje "boljšega blaga", ali stremenje za "nadgradnjo".
In prosim, ne tu o neki pravi ljubezni. Kaj, a če boš enkrat ljubil, to pomeni, da je to to? Da je tvoja kvota ljubezni izpolnjena in ne boš nikoli več mogel imeti rad koga drugega?
Nehaj brati romane, ali gledati nadaljevanke, ali karkoli že počneš, da ti je prava ljubezen stopila v glavo. Pridi malo raje v resničnost, da boš videl, da ženske (in moški) niso samo ena bitja, ki gledajo samo na seks in "zabavo".
In če starši hčerki nekje res ne dovolijo prespati. Kaj si pa moreš? Nič. Čisto nič.
The world is as you are.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz sem pripravlejn na kak odziv ki bo imel kaj veze z mojim postom, ne pa da vsi kar naprej nabijajo da nimam izkušenj itd. Ja, vem da jih še nimam, so what. svoje mišljenje imam še vedno lahko.
Če te punca po 5ih letih zapusti, ker se te je enostavno naveličala, sorry, je zame *******. Pač, če se nisi spremenjal, bi lahko takoj rekla da s takim noče imeti nič in bi prej šla. Drugo je če tip spremeni, postane npr. nasilen, po 5ih letih, normalno da ga ženska zapusti.

In ja, danes je to najbolj cenjeno, da "hočeš imet vedno več", da se razvajaš, itd. zvestoba pa je navadna bedarija. Ne, jaz ne gledam na ljubezen kot avto, ki ga zamenjaš ko se ga naveličaš. Pač očitno ni nihče več tak da bi se na koga navezal, ampak samo da veča svoj komfort in za zadovoljitev svojh potreb.

Ne, ne berem nobenih romanov, nadaljevank, samo zvestoba pa pač vem kaj je. zvestoba do prijateljev, družine, to že poznam. In ne menjam prijateljev, ko se nekoga "naveličam".

Če starši ne bi dovolili moji punci pri meni prespat, bi se pogovoril z njimi. Da bi me spoznali in mi lahko zaupali. Tako da ni res da ne moreš nič storiti.
In tukaj je čisto možno da njeni starši tudi nasprotujejo njeni vezi z njim, zato pa je punca v dvomih, ali naj ga pusti ali posluša pridige staršev. Moje mnenje je da je 2 leti lahko zdržala, zdaj je pa očitno tako hudo da ne ve več ali se splača.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Seveda lahko imaš svoje mnenje, ampak čez par let oziroma par zvez.... Ga boš spremenil.

Pa tudi ti očitno ne razumeš najbolje, kaj ti želimo sporočit, zato pa so tvoji odgovori brez repa in glave, ker še sam ne veš, na kaj odgovarjaš.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Akvamarin »

Led Zeppelin napisal/-a:Fora ljubezni je da sprejmeš da je minljiva.

Ljubezen ne more biti minljiva ce clovek dozori in razume, da ljubiti drugega cloveka pomeni-ga razumeti in mu opostiti. Seveda, ni lahko ljubiti nekoga takega kot je. Ce smo v stanju ga sprejeti in ljubiti takega kot je, bomo dosegli, da postane takega kot je zmozen postati.

O ljubezni se lahko govori sele takrat, kadar razmisljanje o objektu doseze taksne tocke, da je lastno zadovoljstvo nemogoce ce objekt ni zadovoljen.
Zadnjič spremenil Akvamarin, dne 12. Feb. 2012 18:58, skupaj popravljeno 1 krat.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

slovenc79 napisal/-a:nimam izkušenj itd. Ja, vem da jih še nimam, so what. svoje mišljenje imam še vedno lahko.
Kot je Tearjerker lepo rekla, z izkušnjami boš spremenil mnenje.

slovenc79 napisal/-a:Če te punca po 5ih letih zapusti, ker se te je enostavno naveličala, sorry, je zame *******. Pač, če se nisi spremenjal, bi lahko takoj rekla da s takim noče imeti nič in bi prej šla. Drugo je če tip spremeni, postane npr. nasilen, po 5ih letih, normalno da ga ženska zapusti.
Kaj pa če se je ona spremenila (spremembe niso nujno slabe)? Mogoče je vmes doštudirala, on pa ne, pa želi nekoga na njeni intelektualni ravni = lahko pomeni, da se je naveličala njune rutine, njegove pasivnosti (če se tud on v 5 letih nič ne spremeni..men to nič dobrega ne pomeni - ja, ljudje moramo stremet k napredku, takšnem in drugačnem).

Ej, slovenc, eno vprašanje zate: si mogoče (ful) veren oz. so tvoji starši? V tem primeru bi še razumela tvojo vnemo..
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja, saj to je vedno probelm. ko se nekdo spremeni, in se enostavno naveliča. ampak ti moraš najprej, preden greš v nekaj resnega, vedeti da si neki res želiš. najprej moraš SEBE spoznat. točno to kar vi MENI očitate.

ne, nisem veren niti moji starši niso. sem pa nasprotnik kapitalizma, ki kvari folk, da hoče vedno boljše in vedno več. In ker je vsem že preluštno je treba komplicirati, ker tak človek mora imeti vedno nek cilj. no, tudi glede vez se je očitno pokvarilo, da se folk kar prefukava in hodi od enega do drugega ker ne ve več kaj bi počel.. jaz pa sem vzgojen tako da cenim to kar imam in ne težim po najboljšem. in če sem bil do zdaj vedno tak pri vsaki stvari nevem zakaj bi bilo pri vezah čisto drugačno.

a ste vi mogoče kdaj rekli "jaz nočem imet več teh staršev, grem raje k drugim živet"? niste, ker jih imate pač radi, ker so vaši. šli ste samo če jih niste imeli. pa bi se mogoče z drugimi boljše razumel, bili bi bolj bogati itd. no jaz pač tako razmišljam.. punco imeti zame ni nek dodatek, pripomoček, nekdo ki bo zadovoljeval moje potrebe in jaz njene, ampak druga polovica mene.
da pa bi zgubljal čas z nekom ko vem da to ne bo pa ne vidim smisla. tudi da bi "nabiral izkušnje" je bedarija. jaz od nobene ne bom zahteval da mora znati se odlično poljubljat, odlično fafat, znat brat moje misli. in bi bilo fajn če bi bilo obratno tudi tako, vsaj približno.

EDIT
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 93#1582793

no evo o tem govorim
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Slovenc ima v bistvu prav. Samo problem je, da svojih idej še ni spravil v prakso.

Da večina folka počne nasprotno od Slovenčevih idej, drži. Ampak temu folku uspevajo zveze, takšne in drugačne.

Slovenc, pokaži, da si svojo teorijo sposoben udejanjiti in folk se bo nehal s tebe norca delat.

Foilk te bo začel resno jemat, ko boš pokazal, da ima tvoja teorija praktično eksistenco. Do takrat pa bo veljalo, da imajo drugi prav, ti pa narobe.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

Se pravi spoznam tipa, deluje ful uredu, sva skupi, pa me po npr. enem letu začne pretepat. Grem stran, ga pustim, in izpadem prasica?

Seveda moraš prvo spoznat sebe, ampak kaj ti to pomaga, če ne poznaš partnerja?

Ma čist brezveze, z izkušnjami boš mnenje spremenil...sej po eni strani maš prov, sam dokler še iščeš "ljubezen", boš večkratni prasec...edin če boš mel srečo in boš našel žensko za tebe že iz prve in ostal znjo do konca svojga lajfa. Potem lahko napišeš knjigo.

na to, da nekoga ljubiš oz. ne, ne moreš vplivat. daj se prisili in me začni ljubit. ne gre? No, tako se tudi "odljubi", pa če se še tako siliš, da se to ne zgodi.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

slovenc79 napisal/-a:Drugo je če tip spremeni, postane npr. nasilen, po 5ih letih, normalno da ga ženska zapusti.

^^ nalašč ne razumeš, samo da provociraš.

saj v tem je fora. najprej moraš človeka SPOZNAT, preden mu rečeš da ga ljubiš in hočeš iemti nekaj z njim.
in jasno še prej SEBE preden se sploh v kaj spustiš.

ja, jaz hočem imeti punco, hočem jo najti, jo ljubiti in ostati z njo. in da ona mene ljubi in ostane z mano. kaj več ne potrebujem. še zdaj ko sem samski mi praktično nič ne manjka, samo rad bi punco ob sebi.. pač ljubiti in biti ljubljen. pač tako se mi zdi prav in v tem je fora zveze - da drug drugega dopolnjujeta.
in ja če bo prva taka bom pa s prvo tudi ostal za vedno, me prav malo briga. 100% bom bolj zadovovoljen kot če jih dam 100 skozi in potem ljubim eno, med sexom pa mislim na eno bivšo kako me je zadovoljila.. kot drga. se pravi polom.

in ne, tudi ne moreš se prisilit v ljubezen. kakor se tudi odljubit ne moreš. če se odljubiš, je tista "ljubezen" v resnici samo zaljubljenost in ne ljubezen v dejanskem pomenu.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Džeki napisal/-a:Slovenc ima v bistvu prav. Samo problem je, da svojih idej še ni spravil v prakso.

Da večina folka počne nasprotno od Slovenčevih idej, drži. Ampak temu folku uspevajo zveze, takšne in drugačne.

Slovenc, pokaži, da si svojo teorijo sposoben udejanjiti in folk se bo nehal s tebe norca delat.

Foilk te bo začel resno jemat, ko boš pokazal, da ima tvoja teorija praktično eksistenco. Do takrat pa bo veljalo, da imajo drugi prav, ti pa narobe.

no, zveze jim uspevajo. samo, če so zvezE, pol ne trajajo preveč dolgo. ko pa temu folku začne zmanjkovat časa, "lepa roža začne gnit" se pa zavejo da se je treba nehat zajebavat. no jaz bom prvi del kar spustil.

ja, tako je. teorija je, samo uresničit je treba. ampak tu je pa problem ki ga imam. ta da ne znam osvajat punce, ne znam bit privlačen, ker se ne počutim tako. da pa te ena vzljubi pa moraš nekak začeti..

zadnja stvar ki jo pa hočem je pa da taka punca pride na forum in faše "nasvet" od "nekoga" da naj tipa, ki se ne zna poljubljat in ne zna brat misli in najbolše sexat in kaj vem kaj, pusti. dejansko ta trapasta ideja o razvajanju mi manjša možnosti da bom kdaj dobil punco ki bo iskreno znala ljubit in ne računala ali se ji splača mene imet za fanta ali ne.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Akvamarin »

slovenc79 napisal/-a:saj v tem je fora. najprej moraš človeka SPOZNAT, preden mu rečeš da ga ljubiš in hočeš iemti nekaj z njim.
in jasno še prej SEBE preden se sploh v kaj spustiš.

Spoznat sebe?

Slovenc, se sebe spoznavamo celo zivljenje, to je proces individualizacije in zretja. Enim rata se spoznat sebe bolj zgodaj v zivljenju, drugim pozneje, tretjim pa nikoli.
Ko si mlad se ne poznas sebe dovolj dobro, idealiziras sebe in idealiziras ljudi okrog sebe. Zaradi tega se mladi pogosteje zaljubljajo in so manj izbircni glede partnerja.
S staranjem in procesom individualizacije se stvari spremenijo, marsikdo se zacne zavedati sebe in svojih potreb. Iz tega izhaja izjava, da starejsi/zrelejsi se redkeje/manj zaljubljajo. Starejsi/zrelejsi se bolj poznajo sebe in posledicno tezje najdejo ustreznega partnerja.

Osebno mislim, da je zaljubljenost prelepa stvar. Ni potrebno se zgrazati nad ljudem, ki so spremenili vec partnerjev na poti osebne individualizacije. To je sam njihova pot. Tvoja pot Slovenc je drugacna.
Odgovori