Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Učil si se že..toda naučil pa bolj malo. Težko razumeš stranko če nisi šou skoz napore in odrekanja kot nekdo drug. Vse kar si ti slišal na predavanjih lahko prebereš na internetu in ta imena ki si jih našteval mi dol visijo. Vsak človek ko nekaj sliši in prebere si na svoj način interpretira zadevo.

In kakšna izjava je to da si "izgubil 12% trebušne maščobe" ?
Si vrjetno prvi ki je maščobo izgubil samo na trebuhu..torej kaj je tvoja skrivnost lokalne izgube maščobe ki je svet še ne pozna?

Glede na to da si strokovnjak mi boš vrjetno znal razložit tole trditev:
"Več kot 30g beljakovin na obrok škoduje jetram."
Kaj meniš ti o tem?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

celjanar dej še enkrat (al pa večkrat) si preber njegov post, pa boš vidu mal dlje od svojga nosa

Wellness.B ima še kako prav (vse do HL, tega pa videt ne morem)
Wellness.B
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Wellness.B »

celjanar napisal/-a:Učil si se že..toda naučil pa bolj malo. Težko razumeš stranko če nisi šou skoz napore in odrekanja kot nekdo drug. Vse kar si ti slišal na predavanjih lahko prebereš na internetu in ta imena ki si jih našteval mi dol visijo. Vsak človek ko nekaj sliši in prebere si na svoj način interpretira zadevo.

In kakšna izjava je to da si "izgubil 12% trebušne maščobe" ?
Si vrjetno prvi ki je maščobo izgubil samo na trebuhu..torej kaj je tvoja skrivnost lokalne izgube maščobe ki je svet še ne pozna?

Glede na to da si strokovnjak mi boš vrjetno znal razložit tole trditev:
"Več kot 30g beljakovin na obrok škoduje jetram."
Kaj meniš ti o tem?

Odrekanja niso problem, ko ti naredi KLIK v glavi :) Naše telo ne potrebuje čipsa, čokolade in sokov za normalno delovanje. Poln hladilnik ni bogastvo.
Na trebuhu sem izgubil maščobo zato ker je drugje nisem imel, tipični moški problem ki se začne po 25 letu :) skrivnost je v nadomestilu sladkarij z beljakovinskimi ploščicami in ostale zadeve o katerih ne smem pisat :D
Glede preveč beljakovin in vplivu na jetra pa prvič slišim, zato sem vesel da izvem nekaj novega od vas.. jaz jem cca 20g na obrok in ker se počutim odlično, to tudi priporočam naprej. Splošno pa priporočam da naj bodo hranila v obroku odmerjena tako, kot sledi aktivnost po obroku.. torej ne si privoščit krožnika testenin z omako če mislite it gledat TV, ker bodo šle v kopičenje maščob.
celjanar
Debatorica
Debatorica

Ampak še vedno nisi odgovoril na moje vprašanje: ali je več kot 30g beljakovin na obrok škodljivo za jetra?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Seveda je odgovoril:

Wellness.B napisal/-a: Glede preveč beljakovin in vplivu na jetra pa prvič slišim, zato sem vesel da izvem nekaj novega od vas.. jaz jem cca 20g na obrok in ker se počutim odlično, to tudi priporočam naprej.
Wellness.B
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

celjanar napisal/-a:Ampak še vedno nisi odgovoril na moje vprašanje: ali je več kot 30g beljakovin na obrok škodljivo za jetra?

Poglej, jaz ne govorim o stvareh ki jih ne poznam, torej še nisem imel primera ko bi kdo jedel preveč beljakovin.
Torej ne poznam odgovora na tvoje vprašanje.
Ko bom osebno spoznal človeka, ki je jedel preveč beljakovin in je imel škodljiv vpliv na jetra, ti bom povedal da je škodljivo.

A ima kdo tukaj strogo pravilo da po 6 uri ne je več?
Jaz sem pravkar imel malico, ob 21.00 imam večerjo, ob 23 pa še kakšno ploščico ker grem ponavadi bolj pozno spat
lep večer
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

kaj bo pa za večerjo?:)
celjanar
Debatorica
Debatorica

Večerja 5 surovih jajc+pol litra mleka+35g proteinov
Wellness.B
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Danes je za večerjo pšenični zdrob.. kakšne pol ure pred spanjem pa še šejk tropic fruit.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

0,8g beljakovin na kilogram telesne teže je idealno
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:43, skupaj popravljeno 1 krat.
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a scorpio64 »

White_Widow napisal/-a:0,8g beljakovin na kilogram telesne teže je idealno

idealno? zavisi od cilja.

@Celjanar

Surova jajca niso preveč priporočljiva, kot prvo zaradi salmonele (sicer je šansa manj kot 0,1%, vendar lahko si ravno ti v tem deležu), 2. pa je veliko slabša absorbcija beljakovin iz surovega jajca kot pa iz termično obdelanega. Sam pojem okoli 30 jajc tedensko, ali ocvrta ali pa skuhana, in če lažje spiješ kot poješ, potem jih skujah in zmiksaj z mlekom... pa dodajanje še dodatnih proteinov se mi zdi pretiravanje, tudi beljakovine lahko redijo v ekstremnih dozah.

lp
celjanar
Debatorica
Debatorica

Beljakovine pač ne bojo redile v nobenem pogledu. Beljakovine se porabijo vse ostalo kar poješ zraven bo prej šlo v špeh.
Vem da tvegam salmonelo ampak se ne sekiram. Kolega je že prbolel salmonelo in zaužije po 70 surovih jajc na teden ali več.

White_Widow napisal/-a:0,8g beljakovin na kilogram telesne teže je idealno

Kukr za koga..pri meni idealno med 2.5g-3g B na kg/TT. Šport terja svoje.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Tako kot z vsemi drugimi stvarmi, tudi pretiravanje z beljakovinami ni zdravo, sploh tistimi zivalskega izvora. Presezek beljakovin se pretvori v macobo, tako da ja, beljakovine lahko redijo. S predoziranjem si ne delas nobene usluge, ravno nasprotno.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

celjanar napisal/-a: Kolega je že prbolel salmonelo in zaužije po 70 surovih jajc na teden ali več.

kaj je operni pevec??? :eek: :eek: :eek:
Odgovori