Hujšanje
scorpio64: hvala za napotke!
Študentsko hrano si vbistvu večkrat kupim, ponavadi točno to:
Sem pa danes malce brskala za idejami o novem jedilniku, in me zanima, če za kosilo pride v poštev kaj od sledečih predlogov.
Našla sem pa na temu blogu.
http://starejsasestrakuha.blogspot.com/2011_06_01_archive.html
Bo vredu, če za zajtrk pojem kuhano ali kako drugače pripravljeno jajce ter kakšen jogurt, za kosilo kaj od omenjenega in idej, ki sem jih nalepila, za popoldansko malico jabolko/pomarančo/banano, za večerjo pa ...? Nimam idej, kakšen predlog?

Sem pa danes malce brskala za idejami o novem jedilniku, in me zanima, če za kosilo pride v poštev kaj od sledečih predlogov.

Našla sem pa na temu blogu.
http://starejsasestrakuha.blogspot.com/2011_06_01_archive.html
Bo vredu, če za zajtrk pojem kuhano ali kako drugače pripravljeno jajce ter kakšen jogurt, za kosilo kaj od omenjenega in idej, ki sem jih nalepila, za popoldansko malico jabolko/pomarančo/banano, za večerjo pa ...? Nimam idej, kakšen predlog?

I hope karma slaps you in the face before I do.
@celjanar
Punci ki bi rada samo malo shujšala se ji pa res ne splača delat počepov
@Lorella
Ja to študentsko hrano sem mislu. To kar si prlimala je suprca, jajca so sploh zdrava, vsebujejo zdrav holesterol v rumenjaku (ja težko vrjet, obstaja tudi zdrav), imajo veliko beljakovin... uglavnem jajca so res bomba
Zelo ti priporočam ovsene kosmiče tud, za večerjo pa je meni izredno dobra polenta, kaša, mlečni riž, gres... nekaj bolj lahko prebavlivega.
Za zju3 pa kot sem rekel, jajca, ovseni kosmiči z jogurtom (müsli)... uglavnem zajtrk je fajn da je malo bolj obilen od ostalih obrokov.
lp
Punci ki bi rada samo malo shujšala se ji pa res ne splača delat počepov

@Lorella
Ja to študentsko hrano sem mislu. To kar si prlimala je suprca, jajca so sploh zdrava, vsebujejo zdrav holesterol v rumenjaku (ja težko vrjet, obstaja tudi zdrav), imajo veliko beljakovin... uglavnem jajca so res bomba

Za zju3 pa kot sem rekel, jajca, ovseni kosmiči z jogurtom (müsli)... uglavnem zajtrk je fajn da je malo bolj obilen od ostalih obrokov.
lp
Nisem si na jasnem z mlekom. Eni pravijo, da redi, drugi da ne in se ga lahko pije tudi če nekdo hoče izgubit težo. A ve kdo v kateri izjavi je več resnice? Pa ne mislim zdej na hektolitre mleka, ker vem, da je bistvo pr vsaki hrani zmernost in majhne količine (torej govorim o cca. 200ml mleka na dan).
Mleko je praviloma zdravo, vendar pri nekaterih občutlivejših povzroča prebavne motnje, občutek napihnjenosti in navsezadnje vsebuje tudi nezdrave maščobe (sicer kolilčinsko ne prav veliko). S tem se ti ni treba obremenjevat, jest dnevno spijem 0,7-1l mleka pa še nisem imel zaradi tega problemov, mam pa močne kosti (kalcij):)
Edino kar je fajn da paziš, v primeru da kupuješ mleko od kmeta (ki je veliko boljši po okusu od tistega v trgovini in tudi cenejši), je da ga prekuhaš preden ga piješ, čene tvegaš bakterijsko okužbo.
lp
Edino kar je fajn da paziš, v primeru da kupuješ mleko od kmeta (ki je veliko boljši po okusu od tistega v trgovini in tudi cenejši), je da ga prekuhaš preden ga piješ, čene tvegaš bakterijsko okužbo.
lp
Dilema ali je mleko sploh zdravo ali ne se pojavlja že veliko časa. Sploh homogenizirano, kupljeno - zaradi vsebnosti hormonov, pesticidov, ...
Poleg tega odrasel človek nima ustreznih encimov da prebavi mleko in izkoristi npr. absorbcijo kalcija. Vir kalcija si je potrebno raje poiskati v drugi hrani (sadje, zelenjava) + vitamin D (zmernost na sončnih žarkih).
Mleko pa preprečuje tudi absorbcijo drugih hranljivih snovi iz druge hrane, sploh antioksidantov (npr. zeleni čaj, temna čokolada,...).
Mleko in mlečni izdelki so velikokrat tudi vzrok bolezni.
Boljša alternativa od teh živalskih beljakovin pa so rastlinske beljakovine, ki jih najdemo v stročnicah, ...
Tako sem jaz seznanjena glede uživanja mleka. Če ima katera kakšno drugo informacijo pa dobrodošla!
Poleg tega odrasel človek nima ustreznih encimov da prebavi mleko in izkoristi npr. absorbcijo kalcija. Vir kalcija si je potrebno raje poiskati v drugi hrani (sadje, zelenjava) + vitamin D (zmernost na sončnih žarkih).
Mleko pa preprečuje tudi absorbcijo drugih hranljivih snovi iz druge hrane, sploh antioksidantov (npr. zeleni čaj, temna čokolada,...).
Mleko in mlečni izdelki so velikokrat tudi vzrok bolezni.
Boljša alternativa od teh živalskih beljakovin pa so rastlinske beljakovine, ki jih najdemo v stročnicah, ...
Tako sem jaz seznanjena glede uživanja mleka. Če ima katera kakšno drugo informacijo pa dobrodošla!
-
- Cosmopsiho
Kolikor je meni znano, je mleko koristno (glede tega opevanega kalcija za močne kosti) predvsem za otroke, za odrasle pa ne igra neke pomembne vloge. Pri hujšanju oz. tudi kasnejšem prehranjevanju daje celo občutek napihnjenosti, lahko da celo dejansko redi - ne vem. Jaz ga pijem le pri kavi z mlekom, včasih skodelico kakava ali če jem kosmiče, kar je ponavadi tam do 4x na teden.
Rada bi dala dol 4-5 kg, ki so se nabrali v zadnjih nekaj mesecih. Brez mleka pa nekako ne gre, ker ga tudi jz pijem s kavo, včasih pa ko me popade lakota (v večernih urah), raje posežem po kozarcu mleka (1,6 m.m.) kot pa po hrani - me fajn nasiti.
Ne bi pa rada na račun mleka pridobila kg oz. ovirala izgubo teže, zato sprašujem.

my_self napisal/-a:Rada bi dala dol 4-5 kg, ki so se nabrali v zadnjih nekaj mesecih. Brez mleka pa nekako ne gre, ker ga tudi jz pijem s kavo
Pred kratkim sm slišala neko teorijo, za katero sicer mislm, da je totalno pretiravanje ampak ok - če hujšaš in spiješ samo eno kavo z mlekom na teden, gre ceu teden hujšanja v nič (baje zaradi tega ker ta kava z mlekom ful vpliva na prebavljanje sicer nizkokalorične hrane...). Pa to drgač nism kje prebrala, ampak je to rekla ena, ki se v življenju poklicno ukvarja z osebnim trenerstvom in ma čez en kup raznoraznih tečajev. Kot sm rekla - men se to zdi totalno pretiravanje, čeprov je pa res, da sama ne prenašam mleka, zato se nism bolj temeljito pozanimala kje je fora

He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
- Cosmopsiho
Jp, ena k se s tem intenzivno ukvarja pol življenja. Je rekla, da je to prva stvar, ki jo prepove svojim strankam
Sj pravm, men se to tut zdi tu mač pretiravanje...Je pa res, da vrjetno ona s tem "da gre ceu teden treninga/hujšanja v nič" ni ciljala sam na zgublanje teže ampak tut na definicijo - se pravi oblikovanje postave, ne samo nižje številke na tehtnici.

He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
- Cosmopsiho
To že, ampak tudi tisti, ki delajo na oblikovanju postave in spijejo kavo na dan, se jim ta kava pa res ne bo glih poznala na vidnih mišicah.
Bivši sodelavki sta redno obiskovali fitnes in se po vsaki vadbi ustavili spodaj v kafiču na kavi z mlekom (ena je celo konstantno pila belo kavo), pa sta obe bili izklesani. 

To je res pretiravanje, čeprav ljudje, ki se intenzivno ukvarjajo z mišicami oz. nasploh definicijo telesa so ful občutljivi na vsako najmanjšo stvar in mogoče zaradi tega potencirajo zadeve. Poznam tipa (ki tudi tekmuje), ki mi konstantno pravi, kaj vse lahko uniči celo cel mesec truda (pa se gre za npr. 2 grižljaja "prepovedane" hrane).
No, kakorkoli, upam da mojega hujšanja tista kava na dan z mlekom (včasih tudi bela kava) ne ovira. Meni kava drugače pomaga pri prebavi, tako da se ji raje ne odpovem.
No, kakorkoli, upam da mojega hujšanja tista kava na dan z mlekom (včasih tudi bela kava) ne ovira. Meni kava drugače pomaga pri prebavi, tako da se ji raje ne odpovem.