Uh...potem sem pa jaz mislil, da sem bil ljubosumen
femme. po tem kar sem prebral je najverjetneje problem v tvoji zelo nizki samozavesti, ki jo imaš zaradi težav z očetom in potem imaš konstantno v glavi misel, da ga nisi vredna in ko pogleda kakšno žensko avtomatsko misliš, da bi raje bil z njo.
Lahko pa je krivo tudi pomanjkanje pozornosti s strani tipa, lahko so kakšne neprocesirane "travme" iz prejšnjih zvez (varanje...) in podobno.
Sem že sam šel enkrat čez to fazo ljubosumja in ni bilo lahko ne zame ne za mojo punco ampak verjemi, da čez čas bo samo boljše.
Trenutno najboljša stvar bi po mojem mnenju bila, da se en večer pogovorita o teh težavah, ki jih imaš in poskušata skupaj najti najboljšo rešitev. Mogoče celo poiščeta kakšno profesionalno pomoč, če ne bo šlo drugače.
Ker če boš sama sebi rekla: "dobro, zdaj pa ne bom več ljubosumna" dvomim, da bo pomagalo.
Stvari, ki znajo v takih situacijah pomagati so večinoma sila preproste, ker dejansko ti potrebuješ od njega potrditev, da te ima rad in, da te ne misli zamenjat. Recimo, da ti prinese rožico na vsem lepem ali pa, da te preseneti kdaj pa kdaj s kakšno malenkostjo ali pa, da ti kaj skuha in podobne zadeve.
Pomaga tudi, če se zmenita, da bo dosegljiv na telefonu ko ga boš poklicala in, da recimo napiše sms ko se nekam odpravi. Da ni cel popoldan nedosegljiv...
Za res skrajne primere pa si lahko v kakšni štarcuni v tujini kupita GPS sledilnik in potem spremljaš vsak njegov gib