..Evelyn.. napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:SDS+NSi+SLS+DLGV+DeSUS
Itak, če bi šli po tvojem sistemu, je večina = celota ljudi, ki je volila in bi zato VSE stranke "zmagale". Ta formula bi bila prava samo v primeru, če bi te vse stranke sestavljale ENO stranko. Ljudje, ki so volili desus, nsi, sls, bla bla, NISO VOLILI sds ali pozitivne slovenije. In ne vem kaj ni jasno na sistemu, da kjer je več glasov = večina = zmaga.
Glede nebuloz o desnici/levici pa sam ...eh.
Ja, to so locene stranke, kaj je tvoj point? Ce se te stranke zdruzijo v koalicijo imajo vecino, torej predstavljajo (po parlamentarnem sistemu) voljo vecine ljudi (o tem koliko stranke dejansko odslikavajo voljo svojih volilcev je druga tema).
Vsekakor je to bolj smiselno, kot tvoj pogled da 28% neke stranke predstavlja vecino in zmago in da je edina demokraticen rezultat vladanje te stranke. 28% ne prestavlja vecine po nobenem kriteriju. Ta stranka se lahko poveze z drugimi strankami, da imajo skupaj vec kot 50%, kar jim omogoca lagodno sprejemanje zakonov. To priloznost je ta stranka tudi dobila. Ker se to ni zgodilo sedaj ta stranka nima mandatarstva. Kaj tocno tu ni jasno? 2% prednosti pred drugo stranko ne pomeni zmage, ce je ta stranka relativno osamljena. Tudi 44 poslanskih sedezev ne predstavlja zmage, ce so ostali proti tebi.
glasov = večina = zmaga
Ja, ampak 28% ni vecina. Tudi 38% (SD + PS) ni vecina. Od kod ti ta bizarni pogled, da vsaka stranka stoji zase. Saj nobena nima nikoli cez 50% torej nikoli nobena sama zase nima vecine. Zato se vlade formirajo iz koalicij, ki predstavljajo vecino. A je res treba osnove razlagat?
Kot sem ze napisal je edini razlog, da je treba folku razlagat osnove parlamentarne demokracije je to, da niso njihovi zmagal.
Ce bi JJ dobil 28%, PS 26% potem pa JJ ne bi ratalo sestavit koalicije, ne bi brali tuki idiotizme kako je 28% vecina parlamenta, ljudstva, mojega kurca ali pac cesarkoli, ampak bi brali "haha tough luck JJ, pac noben ne mara tvojega grdega frisa".
In nehite se lagat, da temu ni tako, ker je naravnost zaljivo v svoji ocitnosti.
"ne ne, ce bi JJ imel 2% vec kot PS pa bi brez mandatarstva ostal bi ga ful podprli". Itak. In ko smo ze pri hinavcih... koliko ljudi se je tukaj posmehovalo JJ, ker ne zna prenest poraza (kar je res), in zdej tezijo s temi bizarnimi nebulozami o naravi parlamentarne demokracije, ker ne znajo prenest poraza? Ne me jebat keri hinavci.
Demokracija = vsi so večina.In v tem primeru se šteje torej, da vsi niso dobili željenega.
The fuck? Saj ni point demokracije, da vsi (torej 100% ljudi) dobi zeljeno. To je nemogoce. To bi pomenilo da bi morali vsi ljudje se strinjat kaj hocejo.
Dorotheia napisal/-a:Meni je res zanimivo, da je SDS izgubila na volitvah, pa se še vedno govori o njej kot ne vem kaj. In ja, verjetno bo JJ kriv tudi če Janković ne bo mogel sestaviti vlade. Haha.
Kako preroske besede. Skoda da se je tko obrnilo, jst bi raje videl levo vladu zdaj in desno cez 4 leta.
Kakrsnakoli debata na cosmo forumu (brei: z levicarji) je nemogoca, ker imajo tocno iste lastnosti, ki jih pripisujejo nasprotnikom. Stereotipiziranje, jokanje ob izgubi, obkladanje z zalitvami, nestrpnost do drugace mislecih itd...
Sem mislil, da je samo brandibelle pristranska amoralna sovinisticna ogaba, pa sem se zgleda motil.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.