Mene sta zelo pritegnili, saj sem se že prej nagibala k tej teoriji; veri v posmrtno življenje, reinkarnacijo in sem si po prebranem, le še bolj razširila svoj pogled in dobila več informacij. Osnovani sta na resničnih primerih kllientov, ki so prišli na hipnoregresijo k terapevtu, ki je avtor knjig in tako s posebno metodo hipnoze potovali skozi pretekla življenja, odkrivali svoj duhovni izvor... Zelo podrobno in slikovito je opisano dogajanje v duhovnem svetu, potovanje duš od telesne smrti v duhovni svet z vsemi postanki (Svet starešin, ..`knjižnica`.., prostor za izbiro življenja ..., ) do ponovnega rojstva. Več izvemo tudi o dušah, kakšnih barv so, kako so razvrščeni v skupkih pa koliko stopenj poznamo, kako poteka napredovanje...skratka podrobnosti je veliko.
Tistim, ki še niste prebrali res priporočam branje , saj resnično izveš marsikaj, še posebno, če vas ta tematika zanima.
Je pa tako kot pri vsaki knjigi največ odvisno od naših pričakovanj, ali bomo v nekaj verjeli ali ne, kaj bomo sprejeli in to vpliva na presojo. Tako je pomembna vnaprejšna odprtost, seveda pa to ne pomeni, da se sprejme kot neko sveto resnco čisto vse kar je napisano v neki knjigi.
Torej ta tema je namenjena temu, da si po prebranem izmenjujemo mnenja, si postavljamo mogoče kakšna uprašanja, pa tud nasplošno samemu debatiranju o tej tematiki.