Svašta, kaj vse prebereš tu, večina mladih zvez nastane iz zaljubljenosti, ravno tako jih večina razpade, ko zaljubljenosti več ni, kar pomeni, da trajajo najdlje 3 leta.
barbie_girl_85 napisal/-a:(pa mislim, da se jih večina konča v sedmem letu, ne tretjem, če me spomin ne vara)
barbie_girl_85 napisal/-a:1. Ljubezen ni samo ena. Ogromno vrst ljubezni je. In ogromno ljudi lahko ljubimo. Pa pustmo krščanstvo, tle ne![]()
2. Smisel v imeti nekoga, ki nas sprejema, razume, kateremu ni vseeno za nas, mu zaupamo, se z njim pogovorimo, delimo stvari/ure življenja/občutke? A kdo v tem res ne vidi "smisla"? Ne vem no, če se ne omejimo samo na ljubezen med partnerjema, ampak gledamo in se sprašujemo širše... Ali potrebujemo prijatelje v življenju? Smisel grajenja prijateljstev? Je lahko nekdo brez prijateljev srečen? Lahko. Bi lahko bila jst? Najverjetneje, bi pač našla kompenzacijo, se mi zdi. Bi se "naučila" živet s tem, predvidevam, vsaj "začasno". Bi mi pa zih blo težje oziroma bi prijatelja pogrešala in ga še naprej iskala. Enako je s partnerjem.
sirova štručka napisal/-a:Če je pa skočla iz zveze v zvezo, pa tudi lol.
Noben mi ne bo rekel, da je sposoben v eni zvezi ljubit (govorim o malo daljši zvezi), se raziti in v roku nekaj tednov biti že v zvezi z drugim, prejšnjo zvezo pa v celoti preboleti.
Saj sem napisala, da je več vrst ljubezni, ampak samo med partnerjema je lahko le ena. Seveda pa imamo tukaj še ljubezen do staršev, prijateljev, živali in še mnogo drugih ljubezni, a smo tukaj pač sredi debate o ljubezni med partnerjema.