Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?
-
- Cosmopsiho
Meni pa prej ti Akvamarin deluješ neka razp*čkana v tej temi, ne tanova članica. Ne vem zakaj so tebe tako zmotile te tetke, znanke, ki so nesrečno vezane, da jih tako braniš z vsemi štirimi ...
Meni je pa čisto jasno, da človeku gre na živce, če ga to sprašujejo, sploh če par let to poslušaš, ker pač par let nisi z nikomer (vsaj ne toliko časa, da bi že smatral za nekaj resnejšega in osebo predstavil tem zateženim znankam).
Enim očitno ta biološka ura fejst glasno tiktaka v glavi, da še drugim zatežijo, če niso enakega mnenja.

Enim očitno ta biološka ura fejst glasno tiktaka v glavi, da še drugim zatežijo, če niso enakega mnenja.
Ja in kaj naj bi potem Kofetarica naredila po tvojem, si na silo našla fanta, da bi bila zgledna, pozitivno narvnana človeška samica
Saj je rekla, da ji pač ne paše oz. vsaj dokler ne sreča res ustreznega človeka. Mene bi tudi blazno motilo, če bi se tuji ljudje vame vtikali na takem osebnem področju (ala tiste tetke), to se pa njih res ne tiče (sploh ker vate vrtajo iz čistega firbca in dolgčasa, ne zato, ker bi jih skrbelo zate oz. bi ti želeli dobro... pa tud mislim, da v teh časih ni kej za skbet, če se kdo ne spari, lahko posameznik normalno preživi tudi sam
).
Moram priznat, da nisem niti natančno prebrala vseh Kofetaričinih postov, ampak kakor sem razbrala, je hotela povedat pač, da ji ni do skakanja v zvezo, če ni čisto prepričana in zadovoljna s potencialnim partnerjem. Kar se mi zdi pa povsem logično

Moram priznat, da nisem niti natančno prebrala vseh Kofetaričinih postov, ampak kakor sem razbrala, je hotela povedat pač, da ji ni do skakanja v zvezo, če ni čisto prepričana in zadovoljna s potencialnim partnerjem. Kar se mi zdi pa povsem logično

-
- Sramežljivka
V celi temi med kopico drugih (vmes tudi pesimistov) ona označi mene za pesimistko, ki sem pojamrala samo čez takšne tetke, ne pa tudi čez moj samski stan.
Kot da bi nekaterim šlo v nos, da dejansko obstajajo srečno samski, ker sami to najbrž nikoli niso bili in so mnenja, da srečo lahko najdeš samo v dvoje. Seveda jo , ampak prej jo moraš še sam pri sebi.

-
- Cosmopsiho
@Kofetarica: Jah sej, tiste 'tetke' (kakšen izraz, heh
) je najbolje kar preslišat, ker so itak tako vzgojene / starejše in imajo pač takšno sliko v glavi.. sem enkrat na busu poslušala dve starejši ženski, ki sta se pogovarjali o eni tretji (še ena priljubljena tema takih tetk, opravljanje
) in njenih dveh hčerkah... in ju je samo to zanimalo, če sta si hčerki že našli moža
(''A Marička se je pa poročila, ooo, fino fino si je zrihtala, to je pa dobr, vidš... kaj pa tamlajša, a je tud že našla, lepo, sam da sta si zrihtale...''... omfg, kot bi v 17. stoletju živeli, sam kaj, take gospe živijo še vedno v svojem svetu in verjetno nič slabega ne mislijo.. malo se nasmehneš sam pri sebi al pa zaviješ z očmi, če te moti, in greš svojo pot
Na srečo jaz nikoli nimam okoli sebe takih ljudi, ki bi se vtikali v moje osebne zadeve, nismo tako navajeni. Meni se zdi to v podobnem rangu, kot bi šla jaz eno spraševat, kolikokrat je šla danes že lulat al pa kdaj si misli nove hlače nabavit, res ni moja stvar in me ne zanima tuje ljubezensko / družinsko življenje
Poleg tega se mi zdi pa tudi nenavadno to rangiranje ljudi v samske in ne-samske... jaz npr. samo sebe dojemam popolnoma enako (tj. kot celoto), pa če se s kom dobivam ali pa ne... prav tako tega ne govorim ljudem okoli, ker niti ne pomislim, da bi koga zanimalo 

Na srečo jaz nikoli nimam okoli sebe takih ljudi, ki bi se vtikali v moje osebne zadeve, nismo tako navajeni. Meni se zdi to v podobnem rangu, kot bi šla jaz eno spraševat, kolikokrat je šla danes že lulat al pa kdaj si misli nove hlače nabavit, res ni moja stvar in me ne zanima tuje ljubezensko / družinsko življenje

-
- Sramežljivka
dot, ne ne, napačno si razumela ta moj izraz "tetke".
Jaz sem mislila na kakšne mame od kolegic, katerih hčere so seveda že v zvezi ali celo poročene, in s temi vprašanji prav pikajo, jaz pa potem vrnem z "vljudnostnim" vprašanjem kako so njihove hčere že daleč s faksom.
Ali pa kakšne mojih let do 35. leta, ki zastavijo to vprašanje v takšnem tonu (spremlja ga tisti patetično začuden pogled), kot da je z mano kaj narobe.
Stare tetke, ki sprašujejo take stvari, pa me ne motijo.

Stare tetke, ki sprašujejo take stvari, pa me ne motijo.
Ahaa, to bo pa posledica dejstva, da nisem natančno prebrala vseh tvojih zgornjih postov, kot sem že omenila zgoraj
Sem mislila, da gre za generično oznako takih gospa, lol
Ah, za take se pa tudi ni vredno sekirat, imajo očitno tud one drugačen pogled na svet... me prav zanima, če tudi tuje sinove 'pikajo' al jih skrbi samo za dekleta, če bodo pravočasno našla moža, ki jim bo 'zagotovil preživetje'
No, v vsakem primeru meni taka vprašanja niso blizu oz. drugi del mojega prejšnjega posta še vedno velja 

kofetarica napisal/-a:Kot da bi nekaterim šlo v nos, da dejansko obstajajo srečno samski, ker sami to najbrž nikoli niso bili in so mnenja, da srečo lahko najdeš samo v dvoje. Seveda jo , ampak prej jo moraš še sam pri sebi.
Ni res, da je meni slo v nos, ker si ti opisujes kot srecno samska, jaz verjamem, da je samski clovek lahko zadovoljen s svojim zivljenjem.
Mene zmotila tvoja intrepetacija, to, da skoz vrzes ven primerjave in teoretiziras o nekih kao nesrecno vezanih zenskah, ki kao ne zmorejo bit samske pa zberejo enega nakljucnega sam do so v zvezi, ker iscejo sreco v dvoje, ti pa kao zmores biti srecno samska in cakas na ustreznega, iz druge strani pa te zelo motijo komentarji znank in tetk. Le kaj te bo tebi karkoli motilo, ce si zadovoljna, ane?
Jaz sem ti samo napisala, naj ne delas take primerjave, ker ne ves kdo in zakaj je v zvezi.
Ti povem, ena moja prijateljica je imela fanta za fantom, pa ne zaradi tega, ker ne bi zmogla zivet kot samska, ampak ker je bila zmozna znova in znova vzljubit novo osebo. Ona je jemala svoje tipe kot ustrezne za zvezo.
-
- Cosmopsiho
-
- Sramežljivka
Akvamarin napisal/-a:
Mene zmotila tvoja intrepetacija, to, da skoz vrzes ven primerjave in teoretiziras o nekih kao nesrecno vezanih zenskah, ki kao ne zmorejo bit samske pa zberejo enega nakljucnega sam do so v zvezi, ker iscejo sreco v dvoje, ti pa kao zmores biti srecno samska in cakas na ustreznega, iz druge strani pa te zelo motijo komentarji znank in tetk. Le kaj te bo tebi karkoli motilo, ce si zadovoljna, ane?
Jaz sem ti samo napisala, naj ne delas take primerjave, ker ne ves kdo in zakaj je v zvezi.
Ni bilo nobenih izkrivljenih predstav, ko pa vem, zakaj so nekatere znanke v zvezi, ker jih poznam in nisem govorila o ljudeh, ki jih ne. Zato, da niso samske in se je ob pravem času našel za njih kolikor toliko fajn fant, ni pa to ljubezen. Ena je to celo priznala, ko se je napila na prijateljičini dekliščini. Je izjavila, da je imela že večjo ljubezen kot je njen zdajšnji, a ga bo obdržala, da ne bo pri 32 ostala samska in z malo izbire. Zato pa pravim, da jaz tega ne rabim and I`m just fine. Ko pa se bo našel kdo, ki mi bo ustrezal v vseh ozirih (oz. vsaj večini), pa ne bom oklevala, itak da ne.
Ti povem, ena moja prijateljica je imela fanta za fantom, pa ne zaradi tega, ker ne bi zmogla zivet kot samska, ampak ker je bila zmozna znova in znova vzljubit novo osebo. Ona je jemala svoje tipe kot ustrezne za zvezo.
Kaj je pa to drugega kot siljenje v zvezo? Ustrezen se ti lahko zdi marsikdo, a to še ni dovolj. Za resno zvezo potem lahko izberem svojega kolega, ki ni slab za pogledat in se ful zaštekava, vendar z moje strani to ni to, ker ni tiste kemije in privlačnosti. In bilo bi precej nefer, da grem z njim v zvezo, pa mu čez čas povem, da sem čakala, če mi bo ratal privlačen, a ker se to ni zgodilo, je bolje, da greva narazen. Ali da bi ostala skupaj in bi ga varala. O tem govorim, ne o govorjenju na pamet o neki meni neznani ženski.
Točno to, o čemer govorim, ti smatraš za nekaj čisto normalnega.