To je tudi edina mozna obramba, ker je pac malo tezko zanikat denigracijo drugace mislecih, ko pokazem crno na belem. Taksno ali drugacno udejstvovanje lokalnega zupnika ne opravici njegovih lastnih izjav.
Vsak eticen clovek razume to.
Ta preprosta logika je zgleda nevidna vecini, ker nimajo etike in ker vecina ni eticna imamo banana republiko, kot jo imamo.
Drugi je v tem primeru on sam.Sovražni govor? Mogoče pa res ampak saj veš kako pravijo - trenirka to in ono... - zaradi tega še nihče ni naj* so pa že mnogi popu*ili kak glas ipd ravno zaradi vpliva SG proti njim - zatorej zakaj se ga ne bi posluževali še drugi?
Ocitno je mnenja, da je sovrazni govor ok, v kolikor ga tudi kdo drug uporablja. Ni pomembno biti dober, ampak manj slab kot ostali. Ce vsi plonkajo bom tudi jaz, ce vsi utajujejo davke jim bom tudi jaz, ce cerkev uporablja pavsalno neupraviceno prikazovanje levice v negativni luci bom tudi jaz pocel (ampak kontra) isto. Ker ce je nekaj moralno narobe lahko vseeno to pocnes, v kolikor se istega pocetja posluzujejo drugi. Ce so pa hujsi potem se pa sploh ni vredno sekirati o moralnosti svojega pocetja. Tako pravi in se obnasa Brandibelle.
To je nemoralno in neeticno. Brandibelle nima nobene etike (seveda se pa sklicuje nanjo ko gre za stvari ki jih on podpira). Zalostno je to, da to zgleda samo jaz opazim. Kar me pripelje do nepresenetljivega sklepa, da je veliko ljudi povsem brez etike in morale - kar dobro pojasni zakaj ima tretina odvetnikov minimalca. Ocitno tukaj to, kaj je prav, ni merilo, ampak je merilo zgolj to, kaj je legalno in koliko lahko nekoga druzba prisili v postenje. In potem dobimo Grcijo. In potem najvecji amoralnezi ala brandibelle tocijo krokodilje solze o tem da drugi ne storijo nic za dobro drzave. Samim pa se jeb* za druge ljudi. jeb* se jim za njihove pravice, ce jih ne marajo. jeb* se jim za to, da drugim devalvirajo izobrazbo s svojim plonkanjem. jeb* se jim za to, da druge oskodujejo s svojim kupovanjem storitev na crno itd... ce si neki drugi, se jim jeb* zate.
Si pripadnik drugacnega politicnega prepricanja? Tukaj je brandibelle, da ti pove, da si polclovek, retard in da nimas pravice izrazanja mnenja na TVju pa se kak poziv k odvzemu volilne pravice navrze.
In zakaj je ok, da on to pocne? Ker je en nacionalist na stran od SDSa napisal en clanek. In ker cerkev pocne podobne stvari, ampak v vecjem obsegu in a bigger wrong makes a smaller wrong irrelevant and ok.
Zato ni narobe od njega, da par sto tisoc ljudi okliče za retarde, ki naj njegovo drzavo pustijo na miru (sic). Ocitno ti ljudje ne zivijo tukaj in zato nimajo pravic do odlocanja o prihodnosti te drzave, etika je pa nekaj za na kruh namazat, morala pa relativna glede na amoralnost drugih.
Za kozlat.
Now, moving on...
jst upam da Jankovicu rata dobit mandatarstvo. Edina pozitivna stvar mandata JJ zame osebno bi bilo ribanje frisov idiotov, ki so rekli da bodo zapustili drzavo ce JJ zmaga, v dejstvo da ne drzijo svoje besede.
LZ tvoji kolegi so smesni. Volijo cloveka, ki je programsko konkretno blizje jansi kot jankovicu in se potem cutijo izdane.
Virantova dilema je ubistvu bila - bit ziher v vladi z nekom, ki je dost kontra ali bit morda v vladi z nekom ki je bolj podoben. Sicer je bil kar burno v njegovi stranki, nekateri njegovi "intelektualci", kot je Pezdir, so bili strogo proti jankovicu in niso ravno zgledal pripravljeni na kompromise. Zato je pomojem odlocanje toliko casa trajalo. Glede desusa slisim, da poslanci niso ravno navduseni nad jankovicem.