scorpio64 napisal/-a:
Tvoje mnenje mi je pa sploh čisto zgrešeno, me zanima kaj bi ti naredila, če bi tvoj fant bil ves zamorjen pa iz njega nebi nič izvlekla. Bi ga kar pustila? Verjetno nisi tko hladnokrvna, verjetno bi se pozanimala pri prijateljih kaj ga tare. Vsaj men je logično to, da če maš nekoga res rad, da se boš po vseh močeh potrdudil popraviti škodo in mu pomagati.
Nisen hladna kot špricer, gre za to, da sama partnerja s takšno lastnostjo niti ne bi želela imeti, in mislim, da si noben čustveno dozorel človek ne želi, da je skupaj ali celo živi z nekom, ki mu ne zna, noče oz. ne upa povedati, kaj ga tare, moti pri partnerju itd. Ko sva z bivšim živela skupaj, sva si sproti povedala kaj naju je kdaj motilo, četudi je to pomenilo, da sva se skregala večkrat kot kateri drug par, a sva vsaj razčiščevala, ne pa pometla težave pod preprogo, na koncu bi pa sledila eksplozija in bi eden kar odšel, češ konec je, brez kakršne koli razlage.
Če je tebi to zgrešeno razmišljanje ... potem lahko rečem samo I feel sorry for you. Taki si lahko kot najstnik, ki še tipa in ne ve kaj dosti o resni zvezi. Z nekom si skupaj, a mu ne upaš povedati, če te kaj moti, potem pa se naenkrat odločiš, da končaš, ker bo tako lažje in ne boš "rabil" nič razlagati partnerju. Takih "zvez" je bilo še pa još v času moje srednje šole in kolikor je bilo to takrat še sprejemljivo, toliko zdaj ni. Jaz sicer tega niti v srednji šoli ne bi imela srca narediti, da bi nekoga od*ebala brez razloga ali po sms-u, ker si vsak zasluži normalen pogovor na štiri oči, kjer naznaniš konec, in v srednji šoli je človek star že dovolj, da bi naj to bil sposoben pojasniti, ne pa izginiti kot kafra s stavkom "končala sva".
Ne vem sicer, koliko propadlih zvez je za tabo, a ti povem, da se z vsako naučiš bolje obvladovati čustva oz. skrajšaš čas prebolevanja, četudi si bil recimo z zadnjo skupaj najdalj časa. Nesmiselno se mi zdi razglabljanje o tem v neskončnost, ker sta že končala in to meni osebno pove dovolj - da ji ni bilo (več) do tebe. To pa je zadosten razlog, da nehaš razmišljati o njej, četudi se včasih še spomniš nanjo.

In smešno mi je, da jo še po koncu zveze braniš z vsemi štirimi. Kaj si pa pričakoval, da ti bomo napisali, da je bila punca zadetek na lotu, ker je raje molčala o problemih, kot jih zaupala partnerju? Ti si zdaj še sredi čustvene džungle in še nisi vklopil razuma, čez kakšen mesec, dva ali tri (odvisno od tega, kdaj bo nastopila tvoja želja, da zaživiš dalje) pa boš dojel, da ti bo nekega dne lahko lepše z nekom, s katerim boš lahko normalno komuniciral in se ne bo skrila vase kot želva, ko ji kaj ne bo prav. Aja, najbrž je mislila, da znaš brati njene misli.
In mimogrede, tudi sama sem še v fazi prebolevanja (sicer že pri cilju), pa ti povem, da mi gre vsak dan bolje, čeprav sva bila skupaj daljši čas kot vidva. F*ck it, živim dalje in se ne obremenjujem s preteklostjo, ker jo želim pustiti tam, kjer ji je mesto.