barbie_girl_85 napisal/-a:ne, sej ni grozno. vsak po svojih zmožnostih/prioritetah. so pa tile prazniki lih fajn za obiske, em je božič, em ne porabiš tok dopusta zarad praznikov (si lohk privoščiš 3 tedne Amerike in za to ne spičkaš 15 dni dopusta, ampak samo 11). Za manj pa tud ne bi šla za ta denar in razdaljo.
ČE bi živela v Ameriki, in če bi mi služba to dopuščala, bi domov hodila nekje prvi teden decembra, bila tle za miklavža, božička in novo leto, potem pa po 7. januarju - drugem božiču, domov. Bi ubila kar nekaj muh na en mah.
In ja, obvezno bi jst hodila domov, ne moji k meni. Ker za to bi rabla minimum 4 karte (da vidim bližnje), pa še to bi jih vidla samo te 4. ČE pa grem jst domov, plačam eno karto in vidim od mame, prijateljev, bivših sošolcev, tet, stricov, dedkov in babic. Pa še rodni kraj

Ti cel cas pises, kako bi ti in kaj ti ne bi in se mi cudis (in morda celo zgrazas). Poleg tega, da ti in jaz ne ziviva na istih kontinentih, kjer so navade glede druzenja malo drugacne, nisva iz iste druzine, torej sem morda navajena na drugacne stvari, imam drugacne poglede itd. Ce za Bozic nisem doma v Sloveniji v domaci dnevni sobi, mi to ne predstavlja osebne katastrofe. Kot sem ze rekla, mi Bozic ne predstavlja najpomembnejsega dne v letu, tako da ce vidim svoje na kak drug dan, to prav tako cenim in tudi oni.
Ce bi ti zivela v Ameriki, najverjetneje ne bi imela toliko dopusta, da bi si lahko kar cel december privoscila za obisk v Sloveniji. Tukaj dopusta ne dobis kar avtomatsko kot v Sloveniji, ampak je odvisen od delodajalca. V vecini sluzb moras najprej delat eno celo leto, sele potem ti pripada 1 teden (!). Ce v tem letu zamenjas sluzbo, pri novem delodajalcu zacnes od zacetka (torej moras delat eno leto, da dobis teden dopusta).
In ce grem jaz domov, placam 2 karti. Se eno za moza, ker ne potujem brez njega, razen ce on res ne more. A ce bi bila ti v Ameriki te tvoja mama ne bi prisla obiskat, da bi videla, kje zivis? Meni se to, da so me moji prisli obiskat in ne obratno, ne zdi nic narobe. Imajo dopust in cas, imajo denar in imajo voljo potovat in videti Ameriko. Ce bi hoteli, bi nama lahko poslali denar za karte in bi midva prisla, ampak so oni zeleli sem. In vazno mi je to, da sem jih videla, ne glede na to, kje. Z razsirjeno druzino pa si nisem tako blizu, da bi jih morala nujno videt vsaj enkrat letno (kot sem rekla, razlicne druzine, razlicni druzinski odnosi, razlicne navade). Ko bova z mozem drugo leto sla v Slovenijo, najverjetneje niti ne bova imela casa obiskat cisto vse moje sorodnike, prijatelje, sosolce itd., ker ne mislim cel teden hodit po obiskih, ampak zelim, da moz vidi se kaj drugega, kot samo hise mojih sorodnikov.