Cali, sej verjamem. Govorim iz svojega stališča. Če bi moja družina živela daleč stran, bi jo najverjetneje vseeno vsaj enkrat letno obiskala, ali oni mene. Bi organizirala tako, da bi bilo za praznike.
Če to ne bi bila opcija, bi praznovala z sekundarno družino, torej jaz in mož. Ali jaz in mož in otrok. V družinskem krogu.
Definitivno pa ne bi izbrala opcije, da svojo družino pripeljem k prijateljevi razširjeni družini. Sej nima veze, če so ble al niso ble babice. Kot da so zdej babice mišljene kot nekaj slabega. V mislih sem imela na splošno razširjeno družino, pa naj bo to žena od prijateljevega bratranca al pa babi.
Kosilo dveh družin z ožjimi družinskimi člani si še predstavljam (dva para, dva para plus otroci ipd), tako kot je bilo pri vas, pa ne.
Pa ne mislim, da je to narobe, samo meni bi bilo neobičajno in ne bi tega prakticirala (za Jochie-ja). Sploh pa sem ljubitelj romantičnih večerov v dvoje, in božič bi bil prekrasen, preživet ob kaminu z dragim (vsaj zame). ne bi šla na kosilo h prijatelju in sestričnam.
PS Če imaš moža in otroka, težko rečeš, da ne moreš praznovati z družino. Oni so tvoja družina, vsaj naj bi bili
CaliLove* napisal/-a: Tudi ce bi imela otroka, se mi ne zdi nic narobe, da bi praznovala s prijatelji, ce ne bi mogla z druzino.
S prijatelji bi mogoče tud jst praznovala (oz moja družina). S sorodniki od prijatelja ne. Jst sem taka - že lastni sorodniki mi znajo it na živce, kaj šele prijateljevi

Čim manj tet in stricev, če je potrebno, lastni še nekak po potrebi, da pa grem prostovoljno h tujim....a-a