dot napisal/-a:kakšne izjave maš pa ti zadnje čase, Slovenc
1. Ne, ni kriva samo vzgoja, smo že večkrat ugotovili, da je veliko odvisno tudi / predvsem od samega človeka - primer dveh bratov / sester / sestre in brata, ki sta različna po značaju (oz. mogoče bolje rečeno temperamentu), a z isto vzgojo ----> različno obnašanje, različna živahnost ipd.
2. Lol? Ne zasluži otroka? Kot bi bil to nek predmet / dobrina - to je povsem navaden človek, ne moreš reči, da si kdo zasluži / ne zasluži človeka; čist njegova odločitev je, a se bo kdo razmnoževal ali ne. In ja, ko nekdo umre, ga ni več, njegov otrok je samostojna oseba, ne njegov podaljšek / stvaritev. Precej čuden in mal poniževalen pogled na ljudi izpade tole

(tj. na VSE ljudi, ker je vsak človek enkrat otrok, a ne, torej smo vsi predmeti svojih staršev:PP). Mislim, da narava ne bo nič prikrajšana, če ti oz. kdorkoli drug ne bo imel svojih potomcev, svet se bo še naprej normalno vrtel.
Očitno potem ravno ti vidiš samo sebe in svoj komfort, če nujno rabiš nek podaljšek, da bo po tvoji smrti dokazoval in razglašal, da si bil ti enkrat na svetu oz. da bo zate skrbel, ko boš star in betežen.
jasno da imam "take" izjave, če sem pa Slovenc in nalašč vse zgrda vzamete kar napišem.
Ja, kriva je vzgoja. tudi če sta 2 brata sta si podobna, tudi pa nista 24 ur na dan skupaj in deležna popolnoma enake vzgoje. kot npr. da je starejši ljubosumen na mlajšega itd. VZGOJA je glavna.
Ko sem mislil da si nekdo ne zasluži otroka, sem mislil na to da bo zaradi malomarne vzgoje vzgojil barabo z uničenim otroštvom, ne človeka. In, TEGA JE VEDNO VEČ NA SVETU. Ker imajo otroke tisti ljudje ki jih niso sposobni vzgajati, pa če si jih želijo ali pa ne. Ni čudno da je vedno več neplodnosti, naraven način redčenja pogubljive vrste - ljudi.
Komfort je da imaš uživaško in brezskrbno življenje, da pa ti nekdo pomaga ko si star pa NI komfort. Če je tako dajmo ukinit starčkom penzijo, zakaj bi dobivali denar če nič več ne delajo? Ne, lenoba in obnemoglost NI isto.
kar se tiče tega da po tebi nekaj ostane na svetu, je pač misel da starček bolj mirno umre. še vsak starš s katerim sem se pogovarjal, mlad ali star, je rekel da je to nekaj najlepšega v življenju. in jim pač verjamem.
@spice girl, bedno obračaš moje besede. jaz sem napisal, da pes ne more scati v vodo, otrok pa lahko. Ti pa navajaš razlog da te ZATO psi motijo, kar je čisti nesmisel. No, pač ti grejo ene živali na živce, samo tvoji razlogi so pa popolmona brez smisla. Ubistvu če ti grejo te stvari na živce, si raje omisli psa kot pa otroka.
kar se živali kot družinskih članov tiče nevem kaj mi to govoriš ker imava glede tega enako mnenje. Mislim da folk ki so mu je žival za družinskega člana ni čisto pri pravi.
živali imam raje kot ljudi, kar je moje mnenje in ni čisto nič v povezavi s tvojim postom. pač njihovo obnašanje ima logiko, tako da je tudi vzgoja precej lažja kot pri ljudeh.