inaa napisal/-a:js sm imela popolnega tipa (vsaj kar se tiče poštenosti, simpatičnosti, resnonsti, videza, službe itd...)...in si je pač zaželel družino, js mam pa 100 in 1 pomislek, še tolk stvari obstaja ki bi jih rada doživela..
in zdej praznike preživljam sam(sk)a...in tut ne mislm da bom še enkrat imela tako srečo kot tokrat. baje sm si sama kriva
js mam mogoče mal čuden pogled na vso situacijo prihodnosti, otrok, poroke...pri svojih 25 je zadnja stvar, ki si jo želim družina, ker sem pač tak človek da bi bla rada še mal sama otrok, potovala, študirala itd,...verjamem da marsikomu pri teh letih ustreza imet družino in živet 'tko kot nam družba narekuje in se od nas pričakuje', ampak meni ne...in to me je stal partnerja. Ubistvu zmeri bl razmišljam a je blo to res vredn, ampak po drugi strani pa itak ne bi mogla funkcionirat če si nekdo želi eno tko velko razliko drugi pa stremi k čist drugim stvarem ane? A obstaja kompromis?
Pri taki stvari kot je otrok, ne obstaja kompromis. Če si ga eden ne želi, se ponavadi par razide. Smem vprašat, koliko je bil star tvoj bivši in koliko časa sta bila skupaj? Jaz pa mislim, da če bi te imel res rad in bi drugače v vajini zvezi več ali manj vse štimalo, bi počakal nekaj let, da bi si oba želela otroka, ker bo zdaj spet šel od začetka, spoznaval neko punco in čez max. leto želel z njo imeti otroke, kar pa je prekratek čas nekoga spoznat, potem pa še imet otroka z njim ...

Glede na to, da ima tako silo, lahko da se sploh (še) ne zaveda, kakšno odgovornost prinese otrok.
Midva z mojim imava v letih 10 let razlike, pa sva se že pogovarjala o tem, in sva rekla, da če jih bova imela, jih bova imela čez kakšnih 6, 7 let, prej zagotovo ne. "Če" je pa tukaj zato, ker če nisi stoodstoten, da si to res želiš v življenju, je bolje, da nimaš otrok, kot da so potem slabo vzgojeni. Sva očitno nekje na isti valovni dolžini in kljub razliki v letih razmišljava podobno.

Saj se razneživa ob kakšnem simpatičnem dojenčku ali otroku (ne, niso vsi simpatični

), ki ni razvajen, če ne dobi kar si zamisli v svoji mali glavici, ampak to ni isto želji po lastnem otroku.