ursiika napisal/-a:Mislim, da bi tudi tebi mogu kdo razložil kako se pride do meseka!! Ali še vedno misliš, da na humani način in potem živali gredo v živalska nebesa kjer živijo do konca svojih dni??
ker pač sem mnenja DA NI TREBA VSE POŽRET KAR JE NA ŠTIRJIH TACAH
Sem pa mnenja, če bi vsi vedeli in videli kako se ravna z živalmi, ki so za masovno, mesno predelovo bi bilo veliko več vegetarjancev in veganov.
Ma ni se mi za take debate, jaz nikogar ne prepričujem v nič.
ja, res nobenega nočeš prepričat. Res čudno, da tvoj pa ni ratal vegetarijanec, čeprav VE kako se ravna z živalmi za masovno mesno pridelavo. Dej, dej no mislim FAK kako mi greste taki na živce.
Ampak ker si KAO prišla po neke uporabne informacije,
meni osebno je za v kavo najjače Alpro sojino mleko z okusom vanilije.
To je sicer samo osebna preferenca, lahko da tebi paše kaj drugega, je pa Alpro malo dražje. Cenejše verzije dobiš recimo v Hoferju (tudi okusno).
Nadomestilo za sir se kupi,
http://www.buteisland.com/drugače imaš pa malo morje receptov vsepovsod po netu.
Vidim da še nisi veganka in ti vnaprej polagam na srce, da to dosti več časa in planiranja pobere, kot vegetarijanska prehrana. Vsaj, če ti je zdravje, poleg tega da
ne požreš vsega na štirih tacah, tudi pomembno.
Če te veganstvo zanima v praksi, obstaja precej forumov/strani na to tematiko, nekateri imajo podobno nazi prepričanje kot ti in se boš verjetno počutila zelo domače
Če pa koga drugega ta stvar zanima in ni ravno fina rit, na Metelkovi se vsak torek odvijajo Vegan večerje - v infoshopu. "vstopnina" je nekaj €, toliko da se pokrijejo sestavine, imaš pa vse od predjedi do sladice, kuhajo pa posamezne prostovoljne skupine - lahko se prijavite tudi vi
http://veganskevecerje.tumblr.com/ vsak torek...
Anjeske napisal/-a:Mimogrede, tiste ki delate smoothije: A ima kera kakšno preverjeno dobro sadno zelenjavno kombinacijo? Do sedaj sem jih delala samo s sadjem, pa bi rada poskusila še kaj novega (pa se bojim, da ne bi preveč zašuštrala v prvo, he he).
jaz sem si pred kratkim omislila blender in sem najbolj srečen človek na svetu! Sezonsko sadje (+zelenjava), ki se mi ga ne da rezat, lupit, pripravljat, itd... pa tudi sem ga že malo sita, je zdaj en-dva-tri kul smoothie!
zaenkrat kombinacija z zelenjavo sprobana samo
Kivi + banana + blitva = ne da okusa po blitvi niti malo, je pa res lepe zelene barve
Kaki + korenje + jabolko = čisto malo potegne na korenje, ampak ga kaki povozi s sladkim okusom!
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep