Zelo me zadnje dni mučijo težave v službi, pa sem si rekla saj dodatna mnenja ne morejo škodit. Torej kaj menite:
Zaposlena sem slabo leto, prvo polovico tega leta mi je šef normalno izplačeval plačo, kot je bilo dogovorjeno. Potem pa je iz meseca v mesec zamudil za dodaten teden in sedaj sem tako daleč, da mi dolguje septembersko in oktobersko plačo, regresa ravno tako še nisem dobila. Pravi da mi nima od kod dati, po eni strani je res, da podjetje posluje z izgubo (sem v računovodstu in to lahko sama vidim), po drugi strani pa je tudi res, da podjetje ima prihodke, odhodkov pa ne, ker računi sicer pridejo, samo jih šef sploh ne plačuje, pa tudi plač ni odvedel ne meni ne sodelavki. Torej so prihodki ostali za njega, namesto da bi se pobrigal za naju in za račune. To je prva težva.
Sledi še druga. Za porabit imam še ogromno dopusta in sedaj seveda ''ni časa da sem doma'' pravi šef. Trdi da mi bo preostali dopust izplačal, ja supr, saj ne da se pranim dodatnim evrom, samo kako mi bo plačal, če pa nima niti za plače, kaj šele za kaj več,....
Konec decembra se mi izteče pogodba, sedaj pa sem v dvomih ali naj sploh še sodelujem z njim (nova pogodba je že pripravljena). Po eni strani si mislim, da zaston pač ne morem delati. Samo po drugi strani pa mi je alternativa zavod za zaposlovanje, ker služb pač ni in druge z lepa ne bom dobila in si potem mislim sej enkrat bo že plačal, ker je na splošno kar vredu oseba,.....
Ste bile v taki situaciji, kaj ste naredile? Naj se spoštujem in grem, ali naj stisnem zobe za kakšnega pol leta in vidim kako se bo izpeljalo naprej? Res sem v dvomih.
Hvala za mnenja