Sladice

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Ma katera kakšen preverjeno dober recept za brownije? Sej vem, da je dost na netu, ampak če je ker že sproban, tolk bol :D
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Pridružen: 17. Sep. 2006 16:39

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

Jaz delam po tem receptu:

http://okusno.je/recept/brownies

Edino ruma dam bolj malo al pa z vodo zmešam ker se mi zdi, da je precej močen in se full čuti. Do zdaj so mi vedno uspeli, včasih še mandljne primešam al pa maline. Pa zraven vanilijev sladoled, je full dobro.
Yada, yada, yada...
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Pridružen: 02. Jan. 2005 21:14
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Teli so tut njam :)

Js od optional sestavin dam notr sam lesnike - na ta način so garantirano ful dobri; ne vem pa kako je če dodaš še ostale optional sestavine, mene nekak niso tok mikale :D
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Pridružen: 08. Sep. 2009 0:31

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

^^ Jp, preverjeno top recept :P Sestrca učer spekla, so šli v enm dnevu. Hm... :oops:
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Hvala vsem, sem probala tale recept od legally blonde, s tem, da sem zmanjšala cukr in maščobo pa je full dobr izpadl :razz: , tko da definitivno ponovim. Bom pa probala še od kikyce recept
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Pridružen: 17. Sep. 2006 16:39

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

Poročaj pol keri so boljši, da še pol jaz probam po tem receptu od legally blond :D Sicer pa tud men po istem receptu enkrat pridejo ven boljši drugič mal manj.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

za tiste, ki mate radi skutne kolače in božične okuse/vonje (jabolka, cimet, med) priporočam tale recept:
http://okusno.je/recept/skutni-kolac-z- ... in-mandlji

Ga pa nujno pečte v modelu za torte in ne za pite, ker pride zadeva precej visoka, pa kdor ne mara zlo sladko naj mal zmanjša količino medu. Jst sem tiste mandlje spustila, pa je čist ok pršlo, je že brez tega dovolj enih okusov. Slikca pa sledi v temi s fotkami.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Pridružen: 02. Jan. 2005 21:14
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

arrow napisal/-a:Hvala vsem, sem probala tale recept od legally blonde, s tem, da sem zmanjšala cukr in maščobo pa je full dobr izpadl :razz: , tko da definitivno ponovim. Bom pa probala še od kikyce recept


u ja, pozabla napisat, js sm dala tut mn cukra :D
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 194
Pridružen: 29. Jan. 2010 18:46

Neprebrana objava Napisal/-a black_ariella »

Spravljam se pečt Pingvin rezine, pa me zanima, če ma katera od vas kakšne izkušnje z to vrsto peciva?

Ni mi glih jasno, kak prav naredit kremo, da bo fajn strjena. Nočem se matrat, na koncu mi pa ne bi ratalo s kremo, pa bo vse skup za v smeti.

Torej: kak vmešat želatino z mlekom v smetano? Pred stepanjem smetane (pa pol vse skup stepem) ali pa vmešam melko z želatino v že stepeno trdo semtano?
Kak pa je z želatino? Vmešam v par ćlič hladnega mleka, pustim, da nabrekne (je dovolj 10 min) in vse skup nato vmešam v segreto (toplo ali vroče??) mleko?

Prosim za nasvete! :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

Sicer po takem receptu še nisem delala, ampak bi jaz takole naredila. Najprej bi želatino namočila v malo hladnega mleka. Ostalo mleko bi močno segrela (pazila, da se ne nardi tista kožica po vrhu oz bi jo potem dol vzela)
Nato bi želatino zlo dobro zmešala v to mleko (pazi da ti želatina ne zavre) in malo počakala da se shladi. Ne toliko da bo že grudasta, ampak ravno toliko, da ne boš čist vroče zlila v stepeno smetano, saj se ti bo drugače stopila.
Takole bi jst nardila, ampak ne vem pa ali je kaka fora kako delaš pri teh rezinah.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 194
Pridružen: 29. Jan. 2010 18:46

Neprebrana objava Napisal/-a black_ariella »

Kak pa ti drugače običajno delaš tako pecivo (glede na to, da po takem receptu še nisi delala, sklepam, da delaš drugače)?
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

Sicer je blo to že dolgo nazaj, tako da se ne spomnim čist natančno, a vem da je bla neka bolj puding vrjanta. Mogoče puding + margarina oziroma neka krema podobna temu.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Meni je uspel tale recept: Kinder Pingvin.
Edino nujno rastlinska smetana. Sama sem 1 plast rastlinske, 1 navadne, ker mi tiste zmanjkalo in je bla rastlinska plast super, navadna ne najbolš :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Pridružen: 03. Jun. 2011 15:52

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

*eliza*, če še rabiš, sem našla recept za pomarančno kremo, ki bo mogoče prišel prav pri tvoji torti:
1) Penasto umešaš 3-4 jajca in 80-100g sladkorja, dodaš sok 3 stisnjenih pomaranč, 1/4l belega vina in lupino 1 pomaranče.
2) Želatino raztopiš v vodi in dodaš zgornjo kremo.
3) Ko se začne krema strjevati, vmešaš stepeni sladko smetano.

Nimam pojma, če je dobro, sem samo v kuharski knjigi našla recept.
h3x0r89
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 106
Pridružen: 17. Mar. 2008 21:03
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a h3x0r89 »

zna kdo naredi kaj, da bi se dalo naredit kar v mikrovalovni ?
Odgovori