
Sladice
Jaz delam po tem receptu:
http://okusno.je/recept/brownies
Edino ruma dam bolj malo al pa z vodo zmešam ker se mi zdi, da je precej močen in se full čuti. Do zdaj so mi vedno uspeli, včasih še mandljne primešam al pa maline. Pa zraven vanilijev sladoled, je full dobro.
http://okusno.je/recept/brownies
Edino ruma dam bolj malo al pa z vodo zmešam ker se mi zdi, da je precej močen in se full čuti. Do zdaj so mi vedno uspeli, včasih še mandljne primešam al pa maline. Pa zraven vanilijev sladoled, je full dobro.
Yada, yada, yada...
-
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Pridružen: 02. Jan. 2005 21:14
- Kraj: Ljubljana
Teli so tut njam
Js od optional sestavin dam notr sam lesnike - na ta način so garantirano ful dobri; ne vem pa kako je če dodaš še ostale optional sestavine, mene nekak niso tok mikale

Js od optional sestavin dam notr sam lesnike - na ta način so garantirano ful dobri; ne vem pa kako je če dodaš še ostale optional sestavine, mene nekak niso tok mikale

Live. Love. Surf.
za tiste, ki mate radi skutne kolače in božične okuse/vonje (jabolka, cimet, med) priporočam tale recept:
http://okusno.je/recept/skutni-kolac-z- ... in-mandlji
Ga pa nujno pečte v modelu za torte in ne za pite, ker pride zadeva precej visoka, pa kdor ne mara zlo sladko naj mal zmanjša količino medu. Jst sem tiste mandlje spustila, pa je čist ok pršlo, je že brez tega dovolj enih okusov. Slikca pa sledi v temi s fotkami.
http://okusno.je/recept/skutni-kolac-z- ... in-mandlji
Ga pa nujno pečte v modelu za torte in ne za pite, ker pride zadeva precej visoka, pa kdor ne mara zlo sladko naj mal zmanjša količino medu. Jst sem tiste mandlje spustila, pa je čist ok pršlo, je že brez tega dovolj enih okusov. Slikca pa sledi v temi s fotkami.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Pridružen: 02. Jan. 2005 21:14
- Kraj: Ljubljana
- black_ariella
- Komunikatorka
- Prispevkov: 194
- Pridružen: 29. Jan. 2010 18:46
Spravljam se pečt Pingvin rezine, pa me zanima, če ma katera od vas kakšne izkušnje z to vrsto peciva?
Ni mi glih jasno, kak prav naredit kremo, da bo fajn strjena. Nočem se matrat, na koncu mi pa ne bi ratalo s kremo, pa bo vse skup za v smeti.
Torej: kak vmešat želatino z mlekom v smetano? Pred stepanjem smetane (pa pol vse skup stepem) ali pa vmešam melko z želatino v že stepeno trdo semtano?
Kak pa je z želatino? Vmešam v par ćlič hladnega mleka, pustim, da nabrekne (je dovolj 10 min) in vse skup nato vmešam v segreto (toplo ali vroče??) mleko?
Prosim za nasvete!
Ni mi glih jasno, kak prav naredit kremo, da bo fajn strjena. Nočem se matrat, na koncu mi pa ne bi ratalo s kremo, pa bo vse skup za v smeti.
Torej: kak vmešat želatino z mlekom v smetano? Pred stepanjem smetane (pa pol vse skup stepem) ali pa vmešam melko z želatino v že stepeno trdo semtano?
Kak pa je z želatino? Vmešam v par ćlič hladnega mleka, pustim, da nabrekne (je dovolj 10 min) in vse skup nato vmešam v segreto (toplo ali vroče??) mleko?
Prosim za nasvete!

Sicer po takem receptu še nisem delala, ampak bi jaz takole naredila. Najprej bi želatino namočila v malo hladnega mleka. Ostalo mleko bi močno segrela (pazila, da se ne nardi tista kožica po vrhu oz bi jo potem dol vzela)
Nato bi želatino zlo dobro zmešala v to mleko (pazi da ti želatina ne zavre) in malo počakala da se shladi. Ne toliko da bo že grudasta, ampak ravno toliko, da ne boš čist vroče zlila v stepeno smetano, saj se ti bo drugače stopila.
Takole bi jst nardila, ampak ne vem pa ali je kaka fora kako delaš pri teh rezinah.
Nato bi želatino zlo dobro zmešala v to mleko (pazi da ti želatina ne zavre) in malo počakala da se shladi. Ne toliko da bo že grudasta, ampak ravno toliko, da ne boš čist vroče zlila v stepeno smetano, saj se ti bo drugače stopila.
Takole bi jst nardila, ampak ne vem pa ali je kaka fora kako delaš pri teh rezinah.
Don't worry, be happy!!
- black_ariella
- Komunikatorka
- Prispevkov: 194
- Pridružen: 29. Jan. 2010 18:46
Meni je uspel tale recept: Kinder Pingvin.
Edino nujno rastlinska smetana. Sama sem 1 plast rastlinske, 1 navadne, ker mi tiste zmanjkalo in je bla rastlinska plast super, navadna ne najbolš
Edino nujno rastlinska smetana. Sama sem 1 plast rastlinske, 1 navadne, ker mi tiste zmanjkalo in je bla rastlinska plast super, navadna ne najbolš

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- delfinchek
- Debatorica
- Prispevkov: 439
- Pridružen: 03. Jun. 2011 15:52
*eliza*, če še rabiš, sem našla recept za pomarančno kremo, ki bo mogoče prišel prav pri tvoji torti:
1) Penasto umešaš 3-4 jajca in 80-100g sladkorja, dodaš sok 3 stisnjenih pomaranč, 1/4l belega vina in lupino 1 pomaranče.
2) Želatino raztopiš v vodi in dodaš zgornjo kremo.
3) Ko se začne krema strjevati, vmešaš stepeni sladko smetano.
Nimam pojma, če je dobro, sem samo v kuharski knjigi našla recept.
1) Penasto umešaš 3-4 jajca in 80-100g sladkorja, dodaš sok 3 stisnjenih pomaranč, 1/4l belega vina in lupino 1 pomaranče.
2) Želatino raztopiš v vodi in dodaš zgornjo kremo.
3) Ko se začne krema strjevati, vmešaš stepeni sladko smetano.
Nimam pojma, če je dobro, sem samo v kuharski knjigi našla recept.