Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a angel99 »

glede teh sendvičev..jaz si tudi nameravam včasih za dopoldansko malico v šolo prinesti kak sendvič s polnozrnato štručko pa šunko v ovitku,puranjimi prsi, s papriko.. dodala pa bi tudi kak sir za okus, kot vidim, da druge dodajate.. pa me zanima kak sir je ponavadi to? ime npr.? kak manjmasten al kaj mora pisati?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

brokenheart napisal/-a:pri meni je tko, da en dan se komot ful zdravo prehranjujem, zlo mal pojem, pa še gibam se ful, sam pol nasledn dan sm tok lačna, da si pol čis cev dan neki v usta tlačm, in izničim ves trud prejšnjega dne :cry:

pa še kr vzrajam pa mislim da mi bo enkrat uspelo. vsak dan je bitka

pomaga postopoma. ne en dan na hard, pol si pa čist iz sebe čez 2 dni. pojej recmo en topli sedvič, ne dva, pol hrenovke, ne celega para, eno jajce, ne dve,... jaz sem to začela prakticirati in zdaj če verjameš ali ne, niti ne morem pojest več kot mogoče pol pice, če sem ful ful lačna. želodec se sčasoma skrči in navadi. ne moreš pa ti iti v ekstreme in iz danes na jutri drastično spreminjati vsakdana. tudi giblji se raje vsak dan malo, ne en dan ko se ti slučajno da 5 ur, potem pa 14 dni žretja. ne bo efekta.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Brokenheart, raje pojej več na tiste dneve, ko migaš. Če takrat poješ premalo, boš naslednji dan veliko bolj lačna, pa še telo si zapomni, da je bilo v pomanjkanju, tako da bo vso hrano spravil za hude čase - maščobne zaloge.
Dneve, ko športaš, telo potrebuje hrano za polnenje glikogena, za regeneracijo..., tako da takrat ne jej premalo.
Sicer pa jej večkrat na dan, po malem, pa sigurno ne boš lačna.

angel99, na siru mora pisat "light", ti pa izberi tistega, ki ima čim manjši odstotek maščobe (mislim, da se pri nas dobi najmanj 12%, oziroma moazzarela v Hoferju 8%). Light siri imajo na veliko napisan ta odstotek, tako da ne moreš zgrešiti.
višnja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a višnja »

A kaj pomaga pri hujšanju, če ne ješ npr. po 18. uri? Je kateri uspelo na ta način?
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Pomaga že...sam to je brezveze
višnja
Komunikatorka
Komunikatorka

Zakaj brez veze?
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Little fairy »

Nasploh je brezveze določiti uro, po kateri več ne ješ.
Gre za prepoved in odpoved, posledica pa je samo želja po hrani.

Jaz jem takrat ko sem lačna, opažam, da si je telo "samo nastavilo uro", tako da me lakota zagrabi na vsake 3-4 ure, ne glede na to, kaj sem jedla pred tem.

Obiskujem fitnes, ki ga naravnost obožujem, kolesarim, rolam, hodim v hribe. Jem vse, ampak zmerno! Npr. če jem junk, ga za kosilo, nikoli za večerjo, če si privoščim pico, ne pojem cele, ampak največ pol. Večerjam ponavadi med 7 in 8 uro, največkrat piščanca in zelenjavo. Če nisem preveč lačna, spijem le proteinski napitek.

Narava mojega dela na srečo zahteva ogromno gibanja, tako da tudi kakšne "grehe" uspem pokuriti.
Za mojo vitko in skladno postavo imajo zasluge športanje, načrtovanje in kombiniranje hrane ter zmernost!

Strogo odpovedovanje in stradanje te na dolgi rok ne pripeljetado želenih rezultatov!
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Ne bi se mogla bolj strinjat!

To, kar si pa rekla, da ne bi jedla po 18 in kr shujšala, če ješ ob 18:00 in greš eno uro kasnej spat, ti tist po šesti uri nič hrane ne pomaga prou dost. Jst vem, da ko bo enkrat norišnica na faxu in bom hodla spat ob 2,3 zjutri, ne mislim stradat zdej po 8 ur, ker je to nemogoče. Če pa hujšaš je itak normalno, da greš lačna spat in si mal preračunaš da približno 3-4 ure pred spanjem ne ješ (to je pač moje laično mnenje in jst tko delam). Nikol se pa ne najest mal pred spanjem.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica

jesti po 18i je res bedarija.. pa tisto pravilo da ješ 2-3 uri pred spanjem, po mojem mnenju tudi ne drži.. tak da ura sploh ni ovira.. lahko ješ tudi pol ure, 1 uro pred spanjem, DOKLER si v tistem območju, da poješ tolko kot pokuriš oz. v primeru hujšanja,manj..pomembno je SAMO: da se ne nabašeš ter da je večerja beljakovinska.. telo ponoči namreč tudi potrebuje hrano; telo miruje, zato nekateri procesi takrat najbolj intenzivno delajo. tak sem vsaj jaz slišala in mi je to logično..

če recimo vstaneš ob 6ih in takrat ješ, to pomeni, da si brez hrane 12 ur, to pa ni dobro.
višnja
Komunikatorka
Komunikatorka

Hmmm. Hvala za napotke.
Ma, težko se mi držati malih porcij. Prehitro se pregrešim, si nadevam preveč. Naj si dam na manjši krožnik? Naj si dam 1/3, 1/2, 2/3 sedanjih porcij?

Kaj jeste kot beljakovinsko večerjo?
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica

hmm..glede porcij..jaz mam to bol na oko.. pač, dam si samo enkrat, en kos mesa + veeeeliko solate (priloge niti ne jem,ker poskušam čim manj OH čez dan). pazim pa, da od mize ne grem ne lačna in ne napokana.

za beljakovinsko večerjo pa lahko ješ kako tuno (najbolje v lastnem soku) ali kako jajce, skuta.. ampak potem brez kruha in ostalih stvari, ki so OH.

drugače pa še lahko za kak nasvet povprašaš na kakem forumu, kjer majo tudi spletno trgovino z raznimi dodatki, nadomestki obroka, in si poiščeš kak primeren dodatek/šejk, ki je iz kakovostnih beljakovin in lahko kdaj to popiješ,če ti katera druga hrana na ustreza.
brezlj
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a brezlj »

brokenheart napisal/-a:pri meni je tko, da en dan se komot ful zdravo prehranjujem, zlo mal pojem, pa še gibam se ful, sam pol nasledn dan sm tok lačna, da si pol čis cev dan neki v usta tlačm, in izničim ves trud prejšnjega dne :cry:

pa še kr vzrajam pa mislim da mi bo enkrat uspelo. vsak dan je bitka

V bistvu iz napisanega razberem, da ne veš točno kolko rabiš za čez dan..
Če ti je point hujšanje, potem se loti ene diete, se jo drži in poslušaj telo.. Če si lačna - JEJ! Ko dosežeš željene kile, jej normalno za svoje potrebe.. To da manj ješ in se več gibaš je slabo za telo.. Fora je samo, da na dan vneseš dovolj ogljikovih hidratov in beljakovin.. OH za gorivo, torej na dan, ko se več gibaš, več OHjev... in beljakovine, da se ti mišice obnavljajo, saj s treningom mišice "poškoduješ" (ergo muskelfiber) in mišice rabijo beljakovine, da se obnavljajo ali da rastejo, če je to tvoj namen.. Z vnosom dovolj maščob pa danes načeloma itak nihče nima težav ;)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

brezlj napisal/-a: potem se loti ene diete, se jo drži in poslušaj telo.. Če si lačna - JEJ! Ko dosežeš željene kile, jej normalno za svoje potrebe.. To da manj ješ in se več gibaš je slabo za telo.. Fora je samo, da na dan vneseš dovolj ogljikovih hidratov in beljakovin.. OH za gorivo, torej na dan, ko se več gibaš, več OHjev... in beljakovine, da se ti mišice obnavljajo, saj s treningom mišice "poškoduješ" (ergo muskelfiber) in mišice rabijo beljakovine, da se obnavljajo ali da rastejo, če je to tvoj namen.. Z vnosom dovolj maščob pa danes načeloma itak nihče nima težav ;)

1 Drži se diete in jej, če si lačna...to mi nekako ne gre skupi.

2.
Fora je samo, da na dan vneseš dovolj ogljikovih hidratov in beljakovin..
In dovolj je? Kaj je preveč in kaj je premalo?

3.
Z vnosom dovolj maščob pa danes načeloma itak nihče nima težav ;)

Kaj pa z vnosom zdravih maščob? V bistvu so IMHO lih maščobe najbolj "zajebane" za vnest v pravilnem razmerju. Sama osebno skoz dodajam omega 3 v kapsulah in omega 9 z lešniki in olivcem. Ker preveč omega 6
izniči omega 3, tko da je prevelik vnos omega 6 hitro problem.

"V prehrani sodobnega razvitega sveta je razmerje med omega 6 in omega 3 kar 30:1 v prid omega 6. Idealen vnos naj bi bil od 3:1 do 2:1 v prid omega 6. V primeru športnih aktivnosti in diet pa naj bi bil vnos omega 3 celo višji od omega 6"
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

svaka cast, da se vam da ubadat z vsemi temi omegami, njihovimi kolicniki in produkti :)

tu mam en zanimiv clanek na to temo.. sem ga ze prilimala v Kuhinji, pa bom ga se tu..

http://www.delo.si/zgodbe/sobotnaprilog ... zremo.html
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Zanimiv članek. Čeprav je moja babi (ki je celo življenje jedla stvari iz domačega vrta, nikoli delala in imela nič prihodkov - kupovala ni res ničesar razen moke, soli, sladkorja in kave), imela tako diabetes kot povišan krvni pritisk, njena teža pa se je gibala med 90 in 100 kg, odkar jo poznam.

Ubadat z omega3 se mi zdi pa z vidika športne prehrane kar pomembno. Za nekoga, ki ustane ob šestih, je osem ur v službi, pride domov in poje kosilo, se mal relaksira, kej pospravi in si privošči kratek popoldnaski sprehod, je pretežno vseeno, koliko bo pojedel. Skrbi ga samo vidik preveč/premalo in pač rezultati v kilogramih.
Je pa treba vedet, da nekdo drug, ki bi pa zjutraj rad oddelal uro hard kardia, morda spravil čas 21 km pod določeno mejo, šel v fitnes in naredil vaje za moč....tak rabi kakovostno "gorivo". Sem tekla - tako brez zajrtka, kot po kosmičih, kot po krožniku testenin. Razlika je očitna. Prav tako sem delala vaje za moč tako brez dodatnih "goriv", kot z njimi. Razlika je očitna. Boljša regeneracija mišic, manj poškodb, manj nalaganja maščobnega tkiva, večja telesna vzdržljivost, boljše psihofizično počutje.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Odgovori