V Piazzi na Parmovi v Lj. (kjer majo itak najboljše pice v mestu ) tut lahko naročiš pico iz polnozrnatega testa, mislm, da brez doplačila Kok goljufajo je pa vprašanje - kej zihr, sam sej to tut v trgovci pri polnozrnatem kruhu...
delfinchek napisal/-a:Linksys, naredi si zdrav sendvič. V polnozrnat kruh si daj piščančja/puranja prsa, rezino manj mastnega sira, zelenjavo, ketchup brez sladkorja..., pa bo super. Jaz si na faks in delo vedno nosim MRP čokoladke, da dobim dovolj beljakovin in še nekaj hidratov.
Take sendivče (samo da brez sira in ketchupa), si delam že zdej. Kaj pa so MRP čokoladke? Prvič slišim. Pa kje se da to dobit? Marsikdo me je že opozoril, da majo bolj zdrave fitnes čokoladke al ploščice v Mullerju, sem razmišljala da bi šla pogledat kakšne so sestavinsko. Mogoče dobim kaj kar je v redu z malo sladkorja.
*pikapoka* napisal/-a:Brokenheart, tud jst sm pred tremi meseci začela tako u izi dieta oz. manj vnosa hrane in več gibanja in sem se zdej ko se bliža fax kr odločla, da bom pač hodla malo manj na bone jest, če pa že, si vzemi npr. zrezek na žaru in solato al pa kakšen riž, ki je manj redilen kot krompir (i think ). Jst recimo zdej ko grem kej na bone pojest, si vzamem purana na žaru in riž namesto krompirja al pa se pač vzdržim OH.
E, vidiš. To je dobra ideja. Ravno danes premišljujem, kaj jesti na faksu, ki se začne že v ponedeljek, pa se nikakor nisem uspela spomnit. Ker se meni večinoma začnejo predavanja ob 9 uri, ne bo nikakršen problem. Zjutraj pojem zdrav zajtrk, potem lahko pojem kako jabolko in potem na zdravo kosilo. Seveda brez mešanja OH in beljakovin, ker to je nekaj najhujšega, kar lahko narediš.
Zdej, IMHO beljakovinski ne bi bli OK, ker ne športaš in nimaš povečanih potreb po beljakovinah. V tem primeru bi jih lahko vnašala preveč, rezultat bi bilo nalaganje.
Energijske tud ne, take ponavad uživamo takrat, ko vemo, da rabimo hitro zalogo energije (like pred vadbo, pa nimamo časa za obrok al pa pred kakšno tekmo itd).
Tko da ostanejo al MRP - nekako normalno razmerje B:OH:M in nizko hidratne. Že samo ime ti pove, da majo mal hidratov, ponavadi so tud brez/low sugar.
Če ne hujšaš, bi raj MRP, ker po nizko hidratnih znaš bit lačen.
Dobiš jih v Mullerju, jst naročam prek spleta - maximmusa. So pa tud razne trgovine s športno prehrano, like Fit Food ipd.
Izračunaš ,kok kaloričen obrok bi rada in najdeš tako z željenim številom kalorij. Pobavaj, menjaj. Vsaj tko jst delam. Vsakič, ko najdem kakšno "novo" ploščico, pogledam sestavo in če mi odgovarja, probam. Pol se pa po okusu odločam.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
mene zanima nekaj glede teh ploščic/čokoladk..
recimo tiste,ki imajo več beljakovin in malo hidratov..prav čokoladice.. potem bi te ble npr. bolj zdrave oz. primerne za hujšanje, če bi recimo kako eno pojedla na off day, oz. ko nameravam pojesti nekaj sladkega? namesto kake druge čokoladice naprimer (twix,snickers,..).
Meni so pa smešni ljudje, ki se gredo neko ful dieto, potem pa nadaljujejo z režimom prehranjevanja in življenja, kot so ga imeli pred dieto in potem so začudeni, ko kg pridejo nazaj. Potem pravijo, da se je zgodil jo-jo efekt.
Jaz vsakemu, ki me vpraša, kako se shujša, povem isto: dolgoročno spremenjen način življenja z več gibanja in uravnoteženo prehrano. Bližnic ni.
barbie, glede na to, da športat za neki časa ne morem bi spet prešla na dieto. Tud sama si mi priporočala zmanjšanje kalorij. Glede teh čokoladic pa ne vem koliko kalorične hočem, bolj mi je pomembno to, da zaužijem nek kolikor tolk zdrav vmesen obrok (s čim manj sladkorja in OH), ko me ni doma oz. sem na faksu (če sem doma je problem rešen).
Nikoli se nisem šla štetja kalorij, sem bolj sestavine gledala in se ravnala po tem kaj je pametno zaužit pred/po vadbi (razmerje sestavin). Zdej pa, ko ni več športanja se je nekako vse porušlo, pa ne vem česa se je pametno izogibat in česa more bit več na jedilniku. Sm bla prepričana, da so v tem primeru beljakovine bolj pomembne, ampak vidim da to ne drži? Poznam razmerje, ki naj bi ga človek zaužil, a meni se ta razmerja (npr. 4 grame beljakovin na vsak kg telesne teže) zdijo nekam nemogoča za dosežt, ker nism sposobna tolko pojest, sploh če se grem (spet) dieto.
4g? To je preveč. 1-2g, če si ful fizično aktivna. 4g bi bilo res preveč. Za 60kg človeka znese to 240g, kar je npr v 2 kilah skute. Verjamem, da tok ne mroš pojest
Še vedno pa se moraš izogibat OH-jem, najboljše na račun beljakovin. Ni pa potreben "enormen" vnos. Gram na kilogram TT bi bilo čist dost.
Če maš 5 obrokov in rabiš cca 1200 kcal, je cca 250 na obrok. Pro bar xs ma 243 kcal, od tega 30g B in 16g OH. Neki tazga. Medtem ko recimo Zero impact High Pro ma 410 kcal, od tega 30B in 34 OH. To bi blo preveč- See the diference? Probaj z Pro bar xs npr, in če ti bo zadostoval kot obrok, pol super. Ne smeš pa stradat oziroma občutit lakote. To nikol ni dobr.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Podpis pod tole. To je edin način, da rata in še kalorij ti ni treba zraven seštevat
Moje novo odkritje je njami sendvič iz polnozrnatega prepečenca, piščančjih prsi slim&fit in rezine sirčka. Včasih se mi zgodi, da celo pozabim, da ni pravi mehki kruhek.
pri meni je tko, da en dan se komot ful zdravo prehranjujem, zlo mal pojem, pa še gibam se ful, sam pol nasledn dan sm tok lačna, da si pol čis cev dan neki v usta tlačm, in izničim ves trud prejšnjega dne
pa še kr vzrajam pa mislim da mi bo enkrat uspelo. vsak dan je bitka
sej to je normalno, da si prvih 14 dni non stop lačna a veš Potem, ko se pa ufuraš v tak način prehranjevanja, ti je pa čist normalno, da poješ dost manjšo porcijo kot si jo prej. Men je zdej super, ker sem zelo hitro sita in jem večkrat na dan po manjše porcije.