Hujšanje
-
- Cosmopsiho
Jabolko me nasiti, ampak čez urco, urco in pol pa ratam res lačna in vem, da je krivo jabolko. Oreščke sem imela v mislih, ja. Sadje, kot npr. banano, pomarančo pa bi bolj dopoldan prakticirala. Rada bi čimveč različnih stvari, da se ne bom še naveličala jest eno in isto malico, a hkrati sem malo omejena, ker mi dosti stvari ni za nosit na faks (recimo v posodici narezana zelenjava al pa kakšna solatka) in raje preprosto sežem po kakšni frutabeli. (polnozrnatega) kruha bi se tudi na veliko izogibala, vsaj dokler ne bom spet začela športat.
Jogurt bi pa bil sigurno v tetra paku (ego, probiotični), ker je bolj priročno. Upam, da mi bo uspelo in ne bom podlegla kakšnim sendvičem, ki vsebujejo po 3 kg majoneze.
*pikapoka*, sicer nisem nikoli pozorno preučevala pic, ampak mislim da nisem še nikoli naletela na polnozrnato testo. A za to je treba posebej rečt al so kakšne posebne pice, ki so že v osnovi iz polnozrnatega testa?
Mislim pa, da si tam tam če ješ na bone ali doma, vsaj kar zadeva denar. Sadje in zelenjava je dost draga zadeva, tudi ostale sestavine (se nabere enega denarja, vsaj na dolgi rok - sem malo preračunala te zadeve v prejšnjem šolskem letu pa mi je blo kar težko verjet koliko denarja je šlo v celem mescu za bolj zdravo hrano). Ampak na bone je pa seveda manj zdravo jest, ker nikoli ne veš kako pripravljajo hrano (olje, sestavine pa take zadeve). Se bom probala omejit na kakšne solate (v mehiških) al pa na pretežno vegi-zelenjavne jedi (v kitajski), namesto pice raje meso al ribe, kot prilogo pa bom vedno vzela riž, pa čeprau bom najbrž dobila belega.
Jogurt bi pa bil sigurno v tetra paku (ego, probiotični), ker je bolj priročno. Upam, da mi bo uspelo in ne bom podlegla kakšnim sendvičem, ki vsebujejo po 3 kg majoneze.
*pikapoka*, sicer nisem nikoli pozorno preučevala pic, ampak mislim da nisem še nikoli naletela na polnozrnato testo. A za to je treba posebej rečt al so kakšne posebne pice, ki so že v osnovi iz polnozrnatega testa?
Mislim pa, da si tam tam če ješ na bone ali doma, vsaj kar zadeva denar. Sadje in zelenjava je dost draga zadeva, tudi ostale sestavine (se nabere enega denarja, vsaj na dolgi rok - sem malo preračunala te zadeve v prejšnjem šolskem letu pa mi je blo kar težko verjet koliko denarja je šlo v celem mescu za bolj zdravo hrano). Ampak na bone je pa seveda manj zdravo jest, ker nikoli ne veš kako pripravljajo hrano (olje, sestavine pa take zadeve). Se bom probala omejit na kakšne solate (v mehiških) al pa na pretežno vegi-zelenjavne jedi (v kitajski), namesto pice raje meso al ribe, kot prilogo pa bom vedno vzela riž, pa čeprau bom najbrž dobila belega.
-
- Cosmopsiho
- Tearjerker
- Cosmopsiho
^^What she said, ampak meni so še vedno ko sem prosila da mi ne dajo gor une žile-pocajoče-arteroskleroza-majonezaste-masne-kot-motorno-olje polivke ustregli in mi dali poleg esih in olje, da sem si sama dozirala. Enako je bilo če mi kakšna sestavina ni pasala.
Bolj kot solate so varke razne ''zelenjava na žaru'' zadeve. Od tega pa vedno curlja dolj olje v potokih.
Za polnozratno pico (ali iz katerekoli druge moke) pa vprašaš prej, če ti lahko ponudijo. Jaz sem jo marsikje dobila, tudi na dostavo. Pač mal moreš bit kreativen pa jamrat da fak, si pač na ''od dohterja predpisani dieti in ne smeš bele moke'', ker ne vem, težko prebavljaš belo moko, pirina pa je odlična za tvoja prebavila
Ali pa ''sem alergična na jajce in izdelke, res ne smem majoneze''. Itd....
Bolj kot solate so varke razne ''zelenjava na žaru'' zadeve. Od tega pa vedno curlja dolj olje v potokih.
Za polnozratno pico (ali iz katerekoli druge moke) pa vprašaš prej, če ti lahko ponudijo. Jaz sem jo marsikje dobila, tudi na dostavo. Pač mal moreš bit kreativen pa jamrat da fak, si pač na ''od dohterja predpisani dieti in ne smeš bele moke'', ker ne vem, težko prebavljaš belo moko, pirina pa je odlična za tvoja prebavila

Evelyn, nikoli še nisem probala solate v mehiški (razen tiste, ki jo dobiš na bonih - samopostrežno). Tako da res ne vem kako to zgleda, sem sklepala, da je solata pa kakšni dodatki (meso in podobno), pač bolj naravno (brez majoneze, prelivov in podobnih zadev) olje/kis si pa sam daš. Pravite da so že vnaprej polne olja in vsebujejo majonezo in ni dobra izbira? Je v tem primeru boljša tortilja al kaj v tej smeri (nimam namena bit vsak teden v mehiški oziroma nasploh bone, ampak sigurno me bo kdaj zaneslo na kosilce, med predavanji)?
Tearjerker, sošolka je alergična na belo moko oz. gluten pa je bolj malo krajev kjer imajo pico, ki bi jo lahko jedla, če pa vpraša/prosi, kelnarji pa zavijajo z očmi češ, si študentka, ješ na bone, ne bit zahtevna.
Tiste pice, ki pa nimajo glutena so pa baje tko polne polja, da uničijo cel okus in so res nejedljive. Včasih se sprašujem kako se lahko folk skozi prehranjuje na bone in ima kljub temu fit postavo. 
Tearjerker, sošolka je alergična na belo moko oz. gluten pa je bolj malo krajev kjer imajo pico, ki bi jo lahko jedla, če pa vpraša/prosi, kelnarji pa zavijajo z očmi češ, si študentka, ješ na bone, ne bit zahtevna.

- *pikapoka*
- Debatorica
- *pikapoka*
- Debatorica
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
brokenheart napisal/-a:barbie_girl: ja saj maš prav.. katero vadbo priporočaš? v prvi fazi bi se rada predvsem rešila odvečne maščobe, pol pa še preoblikovala in učvrstila telo.
1. prehrana
- vsaj 500 kalorij pod bazalnim metabolizmom (maš tuki nekje link za zračunat)
- visok vnos beljakovin (1-2g na kg telesne teže)
- nizek do zmeren vnos OH (nizek na dan brez vadbe, zmeren na dan vadbe)
- visok vnos EFA (zdrave maščobe) - nujno potrebne, če se gremo diete z zmanjšanim vnosom OH-jev, drgač nam preti "upočasnitev metabolizma", kar je pa zadnje, kar rabmo na dieti
- čim manj sladkorja (edini primeren čas za sladkor je PO vadbi)
- nič Oh po šesti uri (mal preoblikovan "star rek", ampak, z nič OH popoldne bo telo celo noč kurlo glikogenske zaloge, in zjutraj, ko boš sveže pripravljena šla na kardio, boš že v štartu začela s kurjenjem maščob, ker bodo zaloge čez noč "izropane". Drgač bo šlo pa prve pol ure za porabljanje vskladiščenega glikogena)
2. VADBA
-Najboljša je kombinacija težkih treningov in kardia. Jst se ne bi šla "najprej tek, pol moč", ker so počasnejši rezultati.
- vadba za moč (primer programa za 2. tedna) - delaš ponedeljek, sreda, petek, vmes počivaš):
pon1: zgornji del
sre1: spodnji del
pet1: zgornji del
pon2: spodnji del
sre2: zgornji del
pet2: sp. del
Trebušne delaš dvakrat tedensko, na dneve počitka.
- kardio je kritičen. Izvaja se (najboljše) vse dni, razen tiste, ko treniraš spodnji del. Takrat raj ne, ker itak že zmatraš noge in rabjo regeneracijo. Kardio naj vsebuje vsaj 45 - 60 minut počasnega teka ter vzpon, za začetek (če delaš na trekerju) 3,5 - 4%. Ko tak kardio postane "prelahek", povečaj vzpon, ne hitrosti. Če tečeš zunaj pa nimaš kej dost praskat, povečaš čas kardia (45-60-75-90).
Boš delala vaje v fitnesu?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- Tearjerker
- Cosmopsiho
linksys napisal/-a:Tearjerker, sošolka je alergična na belo moko oz. gluten pa je bolj malo krajev kjer imajo pico, ki bi jo lahko jedla, če pa vpraša/prosi, kelnarji pa zavijajo z očmi češ, si študentka, ješ na bone, ne bit zahtevna.
Celiakija je problematika zase, v končni fazi bolniki s celiakijo ne smejo npr. jesti izdelkov iz pire (pirina moka) kot sem omenila, ti pa jo lahko (domnevam da nimaš celiakije), pa je boljša izbira kot testo iz bele moke. Sej celiakija ni taka edina motnja.
Je res da dostikrat gledajo in zavijajo z očmi, ampak porkaš, zavedaj se tega da jih ti vseeno plačaš in naj se j*****. Če ne jim pa anafilaktičnega zašpilaj sred gostilne, ja ka se pa to prav porkamotorka.
Perchy napisal/-a:frutabela...samo sladkor in nič drugega....vseen, če milko poješ vse te kaozdrave čokoladke imajo zelo veliko sladkorja notr....potem je boljš kakšen prepečenec, riževi vaflji....
Ne poznam natančne sestave a imam nekje v spominu, da imajo ti riževi vaflji ogromno OH in visok GI? Dokler ne bom spet začela športat bi omejila OH, visok GI pa spet ni v redu, ker bi me čez uro spet napadla lakota. Bom v tem primeru raje izbrala sadje, sigurno boljše kot vaflji al frutabela.

- delfinchek
- Debatorica
Polnozrnate pice imajo tudi v Emonski kleti (vsaj včasih so jih imeli) in v Azurju. V Azurju sem bila ravno prejšnji teden in na meniju piše, da je na voljo tudi polnozrnato testo in moraš na to opozoriti kelnarja. Je pa teba nekaj 10 centov doplačat.
V mehiški pa po moje niti ena jed ni neredilna in zdrava.
Linksys, naredi si zdrav sendvič. V polnozrnat kruh si daj piščančja/puranja prsa, rezino manj mastnega sira, zelenjavo, ketchup brez sladkorja..., pa bo super. Jaz si na faks in delo vedno nosim MRP čokoladke, da dobim dovolj beljakovin in še nekaj hidratov.
V mehiški pa po moje niti ena jed ni neredilna in zdrava.

Linksys, naredi si zdrav sendvič. V polnozrnat kruh si daj piščančja/puranja prsa, rezino manj mastnega sira, zelenjavo, ketchup brez sladkorja..., pa bo super. Jaz si na faks in delo vedno nosim MRP čokoladke, da dobim dovolj beljakovin in še nekaj hidratov.
-
- Sramežljivka
uh, koliko novih informacij zame. očitno sem do sedaj živela v zmotnem prepričanju, da se oh je pred vadbo, beljakovine pa po vadbi.
ja, verjetno se bom vpisala v fitnes, ker doma bi verjetno težko izvajala te vaje za moč, pa tut motivacijo bom mela velik večjo v fitnesu k bom vidla druge ljudi da delajo.
k si rekla da oh ne po šesti uri, kaj pa če grem na primer zvečer na trening, a pol lahko po vadbi oh?
ja, verjetno se bom vpisala v fitnes, ker doma bi verjetno težko izvajala te vaje za moč, pa tut motivacijo bom mela velik večjo v fitnesu k bom vidla druge ljudi da delajo.
k si rekla da oh ne po šesti uri, kaj pa če grem na primer zvečer na trening, a pol lahko po vadbi oh?
-
- Sramežljivka