Piercing

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a GnilaLimona »

Hval vsem za odgovore!
Sama nism preveč občutljiva na bolečino, tako da upam da bo šlo. Pa teden dopusta si moram vzet. :D :D

+ali potem rana boli ko je zatečena ali je samo neprijeten občutek?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Jaz sem imela kar dolgo zateceno. Prvi teden ful, v drugem tednu je oteklina malo splahnela, po dveh tednih nekje pa izginila. Zato sem prvi teden tudi tezko govorila, ampak ne zaradi otekline same, pac pa ker me je bolelo. Med luknjanjem me ni bolelo, se je pa bolecina zacela, ko je jezik otekel. Spomnim se, da sem jemala celo protibolecinske tablete, ker je bila v prvem tednu bolecina vcasih neznosna, sploh ce sem dosti govorila. V glavnem, zame sta bila dva tedna mucna. Drugi so imeli boljse izkusnje, ampak veliko je odvisno od tega, kako si tudi drugace obcutljiva na bolecino, kako hitro se ti rane celijo itd.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Mene ni nič bolelo, sam neprijetn občutek sm mela, k mi je tko zrastu jezik. Ampak sej pravim, po 48 urah je blo že vse tko kot v dobrih starih časih. :D
Aja pa odsvetujem ti hitro govorit k zna bit, da se boš ponesreči ugriznla v palčko/bunkice. :D
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

ok, hvala! :D upam da ga dobim čim prej. :D
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

še eno vprašanje. :)

brala sem, da ne priporočajo uživanja mlečnih jedi, ko si piercing nardiš in potem še kakšen teden. mogoče katera od vas ve kako je s tem? ali je to res?
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Ah, glede teh mlečnih izdelkov blodi vsak po svoje. Eni ne rečejo nič, drugi odsvetujejo.. sicer pa je tistih par primerkov, ki jih poznam in ki imajo piercing v jeziku, že od začetka normalno jedla in ni imela s tem nobenih težav. Ni se treba nalivati z jogurti in podobnim, ješ vse kar upaš v normalnih količinah :)
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Hvala za odgovor. Tudi jaz sem slišala podobno. :) Drugače pa grem najbrž v ponedeljek v LJ po pirsing. Sporočim kako je bilo. :D
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Takole. Piercing je v jeziku. :D Šla sem ga delat v Cult v LJ. Moram rečt da je super, bolelo ni skoraj nič. Malo je zaskelelo in to je to.

Me pa zanima kako je z uporabo ustne vode Tantum Verde? Se jo lahko uporablja glede na to da vsebuje 96 odstotni etanol?
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

ce me spomin ne vara tantum verde ne smes uporablat, dokler se ne zacel. bo ksna druga povedala k ve bl za zihr.

drgac pa glede hrane k so gor punce pisale da mors jest sam tekoco hrano pa juhce ipd. to sploh ni res, men je rekla, da mors jest normalno, da se cimprej ucvrsti in navad vse skp. jz k sm si dala se tud nism nc neki slinla prekomerno, mogoce malenkost vec dokler je biu jezik otecen (dan do dva).

drgac sm pa delala v cultu v lj in sm bla zadovoljna. ful prjazna, vse razlozila lepo, bolel pa tud ni nc.
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Takole sem dobila v navodilih: 3-5 krat dnevno izperemo ustno votilno z ustno vodo, ki pa ne sme vsebovati alkohola (npr. "Tantum Verde").

Zdej pa ne vem, al naj bi pomenilo da lahko uporabljam ali ne. :D
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Ce Tantum verde vsebuje alkohol (kar mislim, da ga), potem ga ne smes uporabljat. V trgovini preberi nalepke in vzami tisto ustno vodo, ki je brez alkohola.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Hm, glede tega sem šla počekirat še malo po drugih forumih.. videla sem, da si jih je veliko razkuževalo s Tantumom in da je bilo vse ok. Pretiravat itak en smeš z nobeno stvarjo, če si pa razkužiš tolikokrat kot ti je Anja reka, potem najbrž ne bi smela imeti problemov :)
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Sicer me je pirsala Alex, Anje ni blo več, pa mislm da vseeno dajejo obe enaka navodila. :D Tud jst sm brala po drugih forumih pa eni pravjo da si lahko drugi ne. Sem kupila še eno ustno vodo brez alkohola. Prvi teden pride ta v poštev, drugi teden pa Tantum Verde. :D
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

jaz sem tudi furala tantum verde pa mi ni blo hudega :)

me pa glede pirsa zanima nekaj drugega.. tiste, ki ga imate, kako ste se kaj navadile na kratko palcko? jaz mam moj pirs zdaj ze ene 9 let in mam od prvega dneva isto palcko, tadolgo kr mi je dbest in sem navajena na njo. je pa fora, da si ga skoz po zobeh vlacim (pac zato, kr mi dolga palcka dopusca dolocene akrobacije) in se mi zdi, da mam ze cist okrusene zobe.

zato sem hotla dat krajso palcko, ampak se nikakor ne morem navadit. prvo kot prvo je ta obcutek tu, da uhana sploh ni in na trenutke prav sok, da mi nekaj v ustih manjka (bognedaj, da jem kr mam takoj refleks, da sem ga pozrla, kr ga med poziranjem enostavno ne cutim..pac nekaj manjka)
druga stvar pa je, da so mi vse kratke palcke prekratke, cetudi so samo 3mm krajse od moje. ocitno imam kanal tako pod kotom al kaj. bunkice mam pol cist v jeziku in se mi zdi, da mi jezik prav veze skupaj..

kaksni nasveti?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Js sm rabla precej časa, da sm se navadla na kratko palčko. Sicer sm si dala kratko/krajšo že po letu in pol, iz istega razloga kot ti (skos sm glodala palčko in rezultat je ta da mam zdej precej okrušene zobe). Na začetku sm mogla tud js po vsakem obroku al spitem požirku preverit če mam še vedno pirsing in sm mela tak občutek, da mi bunkice leze v luknjo (no, sej je res bolj pogreznjena kot pr dolgi palčki). Ma sm se po kakem mescu, dveh, navadla in zdej si sploh ne predstavljam, da bi mela daljšo palčko. Enkrat sm probala in se mi je dobesedno zadeval, v eni minuti govora sm ponesreči ene 5x ugriznla v bunkico.
Če ti je pa vsaka palčka prekratka in se prou ne moreš navadit dej si nazaj dolgo in se probi odvadit od vlačenja po zobe (vem da je težko, k sm se tud js probala odvadit in ni šlo).
Odgovori