Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2
sirova štručka napisal/-a:kaj je to naš džeki?
http://www.diva.si/forum/viewtopic.php? ... t=#1321022
Ja
- delusional
- Cosmopsiho
Harlow napisal/-a:Mene pa zanima, Džeki, kako se ti da sodelovat na toliko ženskih forumih?
Dvomim, da bom še kaj dost napisal na divi, ker je družba nekoliko mlajša, kot tu, pa folk tam mora še marsikaj skoz dat, mam filing.
Kako se mi da? Se mi pač da, enim se da igrice špilat, enim se da dopisovat z neznanci preko mejla, meni se pa pač da filozofirat o moško-ženskih odnosih na cosmotu.
-
- Cosmopsiho
mene zanima, zakaj garmin ponavadi glih na koncu tunela zgubi satelitski kontakt in una teta s tečnim glasom reče: ni signala satelitov???
logično bi bilo, da se signal zgubi ko vstopiš v tunel in se pridobi, ko izstopaš iz njega, dejansko pa je čez ves tunel kao signal, le na koncu tunela se zgubi...
mi zna kdo pojasniti?
logično bi bilo, da se signal zgubi ko vstopiš v tunel in se pridobi, ko izstopaš iz njega, dejansko pa je čez ves tunel kao signal, le na koncu tunela se zgubi...

mi zna kdo pojasniti?

Jochie napisal/-a:mene zanima, zakaj garmin ponavadi glih na koncu tunela zgubi satelitski kontakt in una teta s tečnim glasom reče: ni signala satelitov???
logično bi bilo, da se signal zgubi ko vstopiš v tunel in se pridobi, ko izstopaš iz njega, dejansko pa je čez ves tunel kao signal, le na koncu tunela se zgubi...![]()
![]()
![]()
mi zna kdo pojasniti?
ker satelit ni naravnost nad tabo

- flesherka_
- Kofetarica
- Kraj: maribor
Če se na primer pripelješ v neko stavbo, tunel, garažno hiše, kjer Garmin nima signala, lahko diviš, da prvih nekaj sekund Garmin predvideva tvoj položaj, ko pa po nekaj poskusih tvoje lokacije ne more najti, pa ti napiše, da ni signala. Pri garažnih hišah in tunelij je razlika v tem, da ima Garmin tunele vrisane, cest znotraj garažne hiše pa ne. In garmin na podlagi tvoje hitrosti ob vstopu v tunel še nekaj 100m prediveda tvojo pot znotraj tunela. Ko pa preteče nek določen čas v tunelu, pa Garmin o tvoji lokaciji več ne more sklepati. Če je tunel kratek, potem je to verjetno nekje proti koncu. Če je zelo dolg, se to zgodi prej, če pa tunel izredno kratek, pa tega izpada sploh ni, ker na drugi strani potegne signal in popravi predvidevano pot in lokacijo.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka