Hujšanje
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
Gre se za temo O HUJŠANJU sirova. Me prav bk če ti ješ kr putr z žlico za zajtrk, ampak ko se gre za hujšanje so najbolj priporočljivi ovseni kosmiči(o katerih poteka debata na zadnji strani), ker nimajo odvečnega cukra(kot je med + bela moka), ampak so kompleksni oh. Nikjer in nikoli ti ne bo nihče/noben trener rekel, da je pa kr kul, če ti ješ zjutraj bele kosmiče z medom in mastn mlek. Ker pač to ni hujšanje, ampak zajtrk za nekoga, ki težo ali zadržuje, ali(če je v večjih količinah)se redi. Ne gre se samo za to kok kcal ti vneseš vase, ampak tud KAJ vneseš v svoje telo in pri hujšanju pač tak cukr ni zaželen. Pa se ti "loli" s svojimi ocvirki kokr češ 

It was forever..but it didnt last long..
^^ Jp. Treba se je zavedat, da pri hujšanju predstavlja hrana 80%, šport pa preostalih 20. Tako, da hrano je treba pač poštimat v nulo. In če bi blo to tok lahko, nebi mel noben problemov z odvečnimi kilogrami; treba je mal stisnt zobe pa si namest sladkih kosmičev z medom, narest navadne ovsene brez vseh dodatkov z manj mastnim mlekom (okus žaganja gor al dol). Nekega blaznega goljufanja pri prehrani ni, ker se vse pozna.
- dark.angel
- Sramežljivka
ne rabiš met stroge dijete da hujšaš. kar je napisala calilove se mi zdi čisto fajn za hujšanje..edino glede cukra pač jst gledam da ga ne jem za večerjo. zjutraj..why not. Jst hujšam že 1 mesec in zgubim prbl 1kg na teden kar je čist zdravo in priporočljivo, pa pojem kdaj vmes tudi kakšen piškot, krof ali čevapčič
za moje pojme je najboljša dijeta za vsakega posameznika drugačna. Ni poante da črtaš vse nezdrave jedi z jedilnika in se odpoveš vsemu kar imaš rad.
p.s.: poskusila sem z raznimi zdravimi napitki za hujšanje, pa kosmiči in polnoznatim kruhom. ampak meni je ta hrana ogabna in raje ostanem pri svoji manj zdravi dijeti

za moje pojme je najboljša dijeta za vsakega posameznika drugačna. Ni poante da črtaš vse nezdrave jedi z jedilnika in se odpoveš vsemu kar imaš rad.
p.s.: poskusila sem z raznimi zdravimi napitki za hujšanje, pa kosmiči in polnoznatim kruhom. ampak meni je ta hrana ogabna in raje ostanem pri svoji manj zdravi dijeti

-
- Cosmopsiho
- dark.angel
- Sramežljivka
manj zdravo= vsake toliko poješ kar nebi smela
kar ne pomeni da se samo bašeš s svinjarijo in šteješ kalorije ampak da je tvoja prehrana razmeroma zdrava z manjšimi pregrehami. Človek ki ni navajem zdrave hrane in mu ni dobra bo težko se držal stroge dijete. zato mislim da je bolje da si jo prilagodiš.. seveda če je tvoj cilj začeti zdravo jest potem je bolje da imaš strogo dijeto, če pa je tvoj cilj hujšanje(kar je naslov teme), je 70% držanje dijete zame čist ok.
kar ne pomeni da se samo bašeš s svinjarijo in šteješ kalorije ampak da je tvoja prehrana razmeroma zdrava z manjšimi pregrehami. Človek ki ni navajem zdrave hrane in mu ni dobra bo težko se držal stroge dijete. zato mislim da je bolje da si jo prilagodiš.. seveda če je tvoj cilj začeti zdravo jest potem je bolje da imaš strogo dijeto, če pa je tvoj cilj hujšanje(kar je naslov teme), je 70% držanje dijete zame čist ok.
delfinchek napisal/-a:@my_self - mocarela ni primerna, ker se je po vadbi dobro izogibat maščob (vsaj ene 2h po vadbi).
Tega pa ne razumem. Namreč sprašujem, ker imam tudi jz že težave s to rutino glede prehrane. Že cca 3 mesce ena in ista hrana in zato bi rada malo zamenjala dnevni meni - seveda še vedno s primerno hrano. In ko sem primerjala sestavine lahke mocarele s sestavinami tune (katero ful priporočajo po vadbi), sem si mislila da je v redu. Tuna ima tudi maščobe. Torej, zakaj mocarela ne in tuna ja?
Drugače pa tudi jz se ne držim stroge diete, pa sem vseeno z vadbo in zdravo prehrano zgubila 10 kg v skor 3 mescih (polžja hitrost

-
- Cosmopsiho
dark.angel napisal/-a:manj zdravo= vsake toliko poješ kar nebi smela
Ja, kul, ampak pojest vsak dan isti pocukran masten zajtrk ni pregreha sem pa tja..ampak je kar konstantna pregreha..
It was forever..but it didnt last long..
In kaj je potem ok Evelyn? Da zulis samo suhe kosmice? Tale zajtrk, ki sem ga jaz opisala, ima 5g sladkorjev, skuta pa 2g mascobe. Nikjer nisem napisala, da si dam navrh se zlico cukra ali pa da ga jem z najbolj mastnim mlekom. Pretiravat res ni treba.
Vse v mejah normale pa se da cist lepo shujsat. Jaz osebno sem s takim zajtrkom shujsala, je pa tudi odvisno od vsakega posameznika, tako da nekaj na pamet govorit, da dolocena hrana ni primerna za hujsanje, je mimo. Vsak verjetno ve zase, koliko in cesa lahko poje. Sicer pa jaz raje malo dlje svicam na fitnesu pa pokurim kaksno dodatno kalorijo, kot pa da bi se morala odrekati vsaki hrani, ki kao ni ok.
Vse v mejah normale pa se da cist lepo shujsat. Jaz osebno sem s takim zajtrkom shujsala, je pa tudi odvisno od vsakega posameznika, tako da nekaj na pamet govorit, da dolocena hrana ni primerna za hujsanje, je mimo. Vsak verjetno ve zase, koliko in cesa lahko poje. Sicer pa jaz raje malo dlje svicam na fitnesu pa pokurim kaksno dodatno kalorijo, kot pa da bi se morala odrekati vsaki hrani, ki kao ni ok.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
- Cosmopsiho
CaliLove* napisal/-a:Vse v mejah normale pa se da cist lepo shujsat.
Odvisno kaj hočš dosečt - če hoče punca ki ima 10 kg preveč shujšat ene par kg, je ponavadi dovolj da malo prilagodi prehranjevalne navade in več športa. Pa bojo šle kile dol, zagotovo. In v tem primeru res ni treba gledat na vsak piškot in vsako žličko cukra, ki jo da v kavo. Če pa želi punca imet top postavo v bikinkah - nič celulita, mišičast spodn del, ravn trebuh in definirane roke, pa vrjem, da je treba tut pri hrani malo bol popazit. Ker se vse pozna. Tko da gre sam za to kok si strog do sebe oz. kaj je tvoj cilj. Jaz se drugače strinjam, da se je težko odrečt čist vsem stvarem "ki redijo" - men to pač ni vredno, nikoli nism bla na dietah in nikoli ne bom, ker se mi zdi, da bi mi šla sam nutella po glavi ceu dan. Ampak se vseeno bolj strinjam z Evelyn kot CaliLove*.
CaliLove* napisal/-a:Jaz osebno sem s takim zajtrkom shujsala, je pa tudi odvisno od vsakega posameznika, tako da nekaj na pamet govorit, da dolocena hrana ni primerna za hujsanje, je mimo..
No lej, lahko govorim(o), da določena hrana ni primerna za hujšanje. Najdi mi trenerja ali zdravnika, ki ti bo v prehranjevalni načrt za kosilo predpisal palačinke, ocvirke, bel kruh, čokolado itd. Ali pa da ne grem preveč v ekstrem - sadne jogurte, čokolino, polnomastn mlek, čevapčiče... Te stvari pač redijo.
Ja ok, tiste res ocitne itak da niso primerne, to je jasno brez da se sploh omeni in moj komentar ni imel zveze s takimi ekstremi. Govorim o tem, da ce nekdo nekaj na pamet pise, da to, kar sem jaz napisala, ni ok in pri tem poudarja (s pretiravanji), kok je v tem kalorij, cukra in mascob, je to mimo, ker ni vedela, koliko je dejansko kalorij, sladkorja in mascob.
Ja popazit, ni pa se treba odrekat vsemu cukru in mascobam in se jih branit kot hudic kriza. Vem iz lastnih izkusenj.
haylee napisal/-a:Če pa želi punca imet top postavo v bikinkah - nič celulita, mišičast spodn del, ravn trebuh in definirane roke, pa vrjem, da je treba tut pri hrani malo bol popazit.
Ja popazit, ni pa se treba odrekat vsemu cukru in mascobam in se jih branit kot hudic kriza. Vem iz lastnih izkusenj.

I can explain it to you. But I can't understand it for you.
^^ ti si itak skos najbolj pametna (pa sirova). svaka ti čast. da si expert za rekreacijo sem vedela, da si pa še za hujšanje majster- to je pa nekaj novega! waw.
ne in boš dol trdila da kosmiči v kombinaciji z melkom in medom niso slaba izbira za nekoga ki hujša. evo ti roka res.
jaz lahko skujšam tudi če za zajtrk pojem pico, če jo potem pokurim. na takšni stopnji so tvoje izjave. ti se res spravi nekam delat, da ne boš magistrirala iz "športnih obsedencev" in "kosmičev".
ne in boš dol trdila da kosmiči v kombinaciji z melkom in medom niso slaba izbira za nekoga ki hujša. evo ti roka res.
jaz lahko skujšam tudi če za zajtrk pojem pico, če jo potem pokurim. na takšni stopnji so tvoje izjave. ti se res spravi nekam delat, da ne boš magistrirala iz "športnih obsedencev" in "kosmičev".
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.