Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Po vadbi naj bi zaužil cca 1g Oh na kg telesne teže. Za boljšo regeneracijo pa naj bi vsakemu gramu Oh dodali četrt grama beljakovin. Tko da IMHO bi bilo najboljše (vzemimo, da imaš 50 kg) 50g OH in 15 g beljakovin.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Jst sem po vadbi 50g OH in 50g beljakovin, ce sem hujsal pa samo 50g beljakovin. Hm mogoce bi moral vec OH.

Drugace je pa ena ura premalo, sploh ce delas kardio tricetrt casa, potem pa TNZ (nisem vedel da zenske nimate hrbta, ramen in rok).
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Zgornji podatki so za nizkointenzivne - za orbitrek, tek, kolesarjenje... npr.

Po treningih moči je višji vnos beljakovin, potreba po OH je pa manjša - še vedno pa je :wink:

IMHO bi TAKOJ po vsakem treningu z utežmi morali zaužiti OH-je (po možnosti z visokim GI). Če ne zarad drugega pa zaradi glikogena.
Uporabniški avatar
Harlow
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Harlow »

Mahagonij napisal/-a:Drugace je pa ena ura premalo, sploh ce delas kardio tricetrt casa, potem pa TNZ (nisem vedel da zenske nimate hrbta, ramen in rok).

Delam tudi za roke in hrbet (imam uteži) približno 2x tedensko. Če nimam časa naredim potem namesto nog, vaje za roke, ramena, itd. Drugače pa samo dodam.
Kako to misliš da je ena ura premalo?
I'd rather laugh with the sinners than cry with the saints.
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Če znaš delat prav je ena ura dovolj... naprimer nekdo ki ga zanima samo izgleda ima dovolj 3krat na teden po 1 uro z utežmi ker je najbol na koncu važna prehrana..nekdo ki pa bi rad razvil moč, eksplozivnost, tako kot naprimer jaz ki za trening potrebujem 3 ure dnevno, poleg tega pa se ti CNS veliko bolj izmuči pri nekih kompleksnih vajah kot pa pri fitnes vajah kjer večina ljudi dela samo z enim sklepom naenkrat torej izolirne vaje(največrat ta gadni biceps)..

Tak da za ene je 1 ura dovolj za druge premalo, odvisno od treninga..ne moreš pa rečit nekomu da ma eno uro premal če ne veš kako je sestavljen njegov trening :P
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

a je katera že poskusila z zeleno kavo?
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Jst mam pa eno vprašanje, ubistvu bolj nasvet. Že več kot 2 meseca sem na dieti (cilj: cca. 15kg dol) in do sedaj mi je uspelo izgubiti že 11kg, ampak po teh dve mesecih prehranjevanja z eno in isto hrano (ovseni kosmiči, navadni jogurti, pusta kosila) se mi že navsezgodaj obrača, ko pomislim na že 60to skodelico ovsenih kosmičov brez okusa in samo opazovanje ostalih okoli mene kako se bašejo s sendviči in sladkarijami. Vem, da je pri hujšanju potrebno veliko odrekanja, pa vendar me zanima, s čim ve nadomestite kakšne neokusne kosmiče ipd?
"Odrekanja" se mislim posluževati še kakšnih 14 dni, potem bom dosegla željene kilograme in postavo, ki jo bo treba še izoblikovati.

Zanimajo me še kakšni nasveti, kako potem vzdrževati težo? Gibam se vsak dan po eno uro (tek, hitra hoja, vaje za trebušne in stegenske mišice), ampak me je vseeno "strah", da bom po koncu hujšanja pridobila kg že samo če bom pojedla kakšno čokolado ali sendič.

Hvala za vse odgovore ;)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Dodaš kake maline, grozdje, namesto kosmičev probaj skuto...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Ovseni kosmiči so sestavljeni ogljikovi hidrati. Nadomestiš jih lahko (najboljša varjanta) z drugimi sestavljenimi: polnozrnat kruh, rjavi riž, polnozrnate testenine, ali z enostavnimi (mal slabša varjanta): sadje.

Skuta je beljakovinsko živilo, ne more "nadomestit" kosmičev.

Jst v kosmiče dodam žličko medu, včasih kakšno banano narezano, jagodičevje ipd. Samo .... to so dodatne kalorije :wink:

Bi ti priporočila, da vztrajaš še malo. Sej se kmalu navadiš na "brezokusnost". Ko pa končaš z dieto, pa vseeno ohrani ene dva dni na teden kosmiče na jedilniku, ne jih takoj in vse zamenjat s sendviči. JSt jih tud žvečim, pa nimam viška kg. Sej ni treba vsak dan, kdaj pa kdaj se pa le "pomatri".

Vsake čokolade, ki jo boš pojedla, se lahko znebiš z dodatno uro kardia. To, ali se bo šla v maščobo ali ne, je tvoja volja :wink:

Ko opaziš, da se grami limajo, povečaj izgorevanje maščob in malo skrči OH za kakšen teden, pa bo šlo nazaj.
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

Jz si ne predstavljam, da bi skos natepavala tiste kosmiče. Moji najpogostejši zajtrki poleg kosmičev so kak kos ajdovega, pirinega, polnozrnatega kruha s piščančjimi prsmi, tuno, medom, kako domačo marmelado z manj cukra, lahko zdenko oz. lahkimi sirnimi namazi, al pa jogurt/skuta s sadjem/omleta z 1 jajcem in 1 beljakom+kos kruha, palačinke iz pirine moke z npr.skuto, sunny bisk s sojinim mlekom, polnozrnati krekerji/prepečenci ravno tako z jogurtom in kakim kosom sadja, sirom ... Jz v zajtrk al pa vsaj dopoldansko malco ponavad vključim sadje, ker ga v nadeljevanju dneva potem ne jem. Osebno sicer nisem na dieti, se pa trudim prehranjevat se kokr tok zdravo, in si ne predstavljam take enoličnosti pri prehrani, sej se da marsikej popestrit, tud sendvič se da narest zdrav.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

A je mocarela primerna hrana za po vadbi?
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Hvala za nasvetke :)

Pirin polnozrnat kruh sem si ravno včeraj spekla, tko da ko je res kriza, si privoščim kakšen majhen kos + rezino sirčka in kakšen paradižnik ;)

Bom pa res poskusla sestavit mal bolj raznolik urnik, ker kot pravi LuvDancin, bi potem rada bolj vzdrževala težo, ne pa še naprej bla na neki hudi dieti al pa karkol. Je pa ponavadi problem, da shujšam ja, vzdrževanje je pa potem druga pesem :oops: . Se bomo potrudli, da bo tokrat drugače :)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Jaz si ovsene kosmiče zmeljem in jih ali popijem (npr dodam v Whey ali skutin šejk), ali pa zmiksam skuto, kakšno jagodičevje in zmlete kosmiče in pride zelo okusna kašica. Nezmletih z žlico pa tudi jaz ne maram. Kot bi jedla žaganje.

@my_self - mocarela ni primerna, ker se je po vadbi dobro izogibat maščob (vsaj ene 2h po vadbi).
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Meni so pa kosmici zakon in jih jem vsak dan. Kupim take, ki imajo zmlete mandlje vmes pa pikico medu, tako da so hrustljavi in ne pusti. Jem jih z navadnim jogurtom, skuto, mlekom, vmes pa narezem se jagode ali pa kaksno drugo sadje, pa mi je to super zajtrk.
Zadnjič spremenil CaliLove*, dne 15. Sep. 2011 22:57, skupaj popravljeno 1 krat.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Je super zajtrk. Ne pa za hujšanje. En kup odvečnih kalorij.
It was forever..but it didnt last long..
Odgovori