Bivši in sedanja zveza

Pomoč iz čustvenih stisk.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Bivši in sedanja zveza

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

Kaj mislite o govorjenju na temo bivših oz. bivšega s trenutnim fantom? Se vam zdi neprimerno oz. spreveč mučno za njega, da ga ko se v kontekstu spomnite na nek dogodek, itd..., omenite?
Torej ali raje zadržite zase (tudi če je kaj smešnega...)?

Ali fantje menite, je bivši tabu tema? (vem da vas ni veliko tu gor :D)
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Anjeske »

Mene pogovor o bivših ne moti. Nenazadnje so itak bivši :D
Če se pove kakšna zgodbica, anekdota, karkol..mi je navadn. Bi me pa mogoče motilo, če bi bilo kaj v smislu Oh kok sva se fajn mela, škoda d sva šla narazn.

Od pretekle zveze je prav, da ohraniš v spominu pozitivne stvari (če že imaš namen kaj ohranjati). In če se kdaj spomniš in govoriš o tem, zakaj pa ne. Je bil to pač del tvojega življenja.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Meni se ne zdi neprimerno, niti najmanj. Seveda pa, pri sedanjem, nisem sama nikoli načela pogovora ''a veš moj bivši je pa tak pa tak...'' ampak sem nekako počakala, da sva prišla do te točke v zvezi, ko si poveš kakšne malo bolj globlje zadeve iz prejšnih zvez, ki se te zaznamovale kot človeka ali kakorkoli vplivale na tvoje obnašanje (začeten strah v zvezi, al pa moj primer ko eden bivši me v javnosti še za šapo ne bi prijel, sedanji pa bi se bil kar kljunčkal na začetku povsod, pa sma mogla to razčistit, ker nisem bila navajena....). Nisem pa šla nikoli v kake hude detajle, razen če me ni eksplicitno vprašal (npr. glede seksa), enako pri njemu ko je govora o bivših.

Fantu ni bilo nikoli mučno poslušati kake zgodbice, če je bila smešna, se je še sam smejal, enako pa pri meni glede njegovih. To so stvari preteklosti, jaz sem dala fantu vedno vedet da imam te stvari razščiščene, on meni tudi, tako da ni razloga, da bi bilo karkoli mučno.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Če je stvar v kontekstu, ne držim jezika za zobmi samo zato, da ne bi slučajno omenila bivšega. Saj fant ve, da ni moj prvi in najbrž je dokaj logično, da se mi je v treh letih, ko sva bila z bivšim skupaj, zgodilo kaj omembe vrednega.

Bi bilo pa verjetno rahlo čudno in neprijetno, če bi mi vsaka stvar predstavljala asociacijo na bivšega fanta in bi ga nonstop omenjala.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Trouble »

Bivši je bil del mojega življenja, z njim sem doživela in preživela veliko lepih in grdih trenutkov. Iz zveze sem potegnila pozitivne stvari, saj vplivajo na moje obnašanje, izkušnje... Zato se ne držim nazaj in če se zgodi kaj pomembnega, kakšna anekdota itn, potem ga omenim...

Kot so že predhodnice rekle, se mi pa zdi malo čudno, če bi bil vsak 2. stavek nekaj v povezavi z bivšim.
Motiti se je človeško, v napaki vztrajati pa slaboumno.
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tezej »

Ne vem, zakaj bi pogovor o bivši/bivšem bil neprimeren!? :nixweiss:
Meni se zdi pogovor o tem, kot vsak drug pogovor in me tudi ne moti, če punca govori o bivšem.
Ok.. Razen, da bi mi začela nabijat o tem, kakšen Mr. Perfect je bil in kakšne podobne neumnosti.
Včasih se tudi motim :)
Uporabniški avatar
¤Crysstal¤
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ¤Crysstal¤ »

Na začetku se je dobro malo izogibati teme o bivšem, s časom pa je kakšna omemba bivšega tu in tam čisto sprejemljiva.

Če nikdar ne omeniš bivšega v vsem času, je lahko mogoče celo sumljivo.. Pač ko se razvije odnos, se naj bi s partnerjem sproščeno pogovarjali o vsem, ker pač imamo nek zrel in zdrav odnos, torej tudi tema bivšega lahko pride v poštev, ni pa pač kul, da je dnevno na sporedu, da pogosto omenjaš preteklo ljubezen ali da tipa celo primerjaš s prejšnjim - nesprejemljivo.

Vsak razumen človek ve, da ima vsak svojo preteklost, da je partner pač živel lajf tudi, ko se še nista poznala.. Važno je, da pač ni ostal v preteklosti oz. si ne želi nazaj tja, glavno je danes, tu in zdaj in zdaj je on prvi in najboljši in edina ljubezen, oh in sploh. :D
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

ravno vsega tudi ne mislim debatirat in omenjat vsakič ko mi pade na pamet. Na Bledu sem bila tudi z bivšim in če s sedanjim hodim mimo klopce, kjer sva se z bivšim mečkala, to verjetno ne bom šla njemu razlagat!

fino je, da bivši niso totalna tabu tema, je pa potrebno imet mejo. Meni je recimo en bivši čisto mimogrede omenil, kako sta z njegovo bivšo seksala (določen položaj) in nikakor mi to ni šlo iz glave, ko sva bila pozicionirana v nečem podobnem. Mogoče pa sem samo jaz občutljiva :)
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Z mojim sva se kar precej pogovarjala o bivših fantih/puncah in sva se tudi veliko nasmejala na njihov račun. Oba sva namreč imela bolj polomije in freaky zveze. Nikoli ni nikogar motilo, če je prišla ta tema na spored. :)
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a girl92 »

ne gre to pri nama, ker ga dobro pozna in ga ne mara odkar ve kaj sva mela..
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

...
Zadnjič spremenil marypa, dne 13. Sep. 2011 2:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ hja pol se pa malo ahti.

meni je govorjenje/omenjanje bivše sprejemljivo v minimalni količini in o "vsakdanjih rečeh". brez intimnih podrobnosti in brez primerjanja mene in nje. pravzaprav o tem nikoli nisva govorila. je kot je. in mi je fajn tako. jo je pa omenil v treh letih recimo 5x (maximalno).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

...
Zadnjič spremenil marypa, dne 13. Sep. 2011 2:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ :D kaj jaz vem kaj ti govoriš sedanjemu o bivšem. vsekakor pa (pre)pogosto omenjanje ni dober znak.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

marypa- o čem mu pa govoriš?

Js brez problema omenim bivšega fantu, isto on bivšo. Dokler niso kakšne sočne podrobnosti iz njunih intimnih izkušenj ali primerjave z mano :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Odgovori