Nujno potrebujem! (info, linki, pomoč...) #9
- flesherka_
- Kofetarica
- Kraj: maribor
- flesherka_
- Kofetarica
punkie_ napisal/-a:hej! a kdo ve kako se reče tisti viseči mrežasti zadevi s predalčki, za shranjevanje kakšnih reči? lahko se obesi tudi v omaro. pa če kdo ve kje se to prodaja? včasih so mel v Dipotu, sam nimajo več
V mariboru jih imajo trenurno v Rutarju. Ravno včeraj sem jih kupla. So žal samo orahnžne ali rdeče barve, trije predalčki, 2.75€
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
NOVO
Ni zdaj nujno, ampak če sem že tu
Ob selitvi sta se mi izgubili spričevali 3. in 4. letnika. Ker pa jaz to hočem in moram imeti, sem danes plačala preklic preko navadne položnice. Zdaj pa je tako-iz uradnega lista bi mi naj potrdilo poslali preko navadne pošte (tako vsaj piše na spletni strani).
Mogoče kdo ve, če bi ga lahko poslali kar preko faksa? (seveda potem, ko jim jaz preko faksa pošljem potrdilo o plačilu in njihov obrazec za preklic).Na šoli imajo spričevali namreč že izpisani, samo potrdilo še prinesem.
Ni zdaj nujno, ampak če sem že tu

Mogoče kdo ve, če bi ga lahko poslali kar preko faksa? (seveda potem, ko jim jaz preko faksa pošljem potrdilo o plačilu in njihov obrazec za preklic).Na šoli imajo spričevali namreč že izpisani, samo potrdilo še prinesem.
The world is as you are.
- flesherka_
- Kofetarica
- delusional
- Cosmopsiho
keepsake napisal/-a:resnično nimam pojma o teh stvareh, zato prosim za pomoč...
Imam nekaj denarja vloženega v vzajemnih skladih, rada bi ga dobila venkaj moram narest?
je postopek enak kot za delnice?
kolk časa pa ga imaš vloženega?
sploh veš koliko denarja ti je ostalo?
jaz sem ga vzela ven že zdavnaj in sem kar nekaj izgubila.
se mi defenitivno ne splača, je šlo nekaj procentov v minus, po mojih izračunih, ampak mi to trenutno ni bistveno.
mojega svetovalca? No such thing!
ta denar je šel notri 10 let nazaj, nimam pojma kdo je takrat to delal, itd...
mojega svetovalca? No such thing!

ta denar je šel notri 10 let nazaj, nimam pojma kdo je takrat to delal, itd...
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
keepsake napisal/-a:resnično nimam pojma o teh stvareh, zato prosim za pomoč...
Imam nekaj denarja vloženega v vzajemnih skladih, rada bi ga dobila venkaj moram narest?
je postopek enak kot za delnice?
direktno v vzajemnih skladih ali v zavarovalnici?
če direktno v vzajemnih skladih pojdi do kakšne borznoposredniške hiše oz. institucije, kjer lahko kupiš ali prodaš, s sabo imej osebni dokument ter izpisek, ki si ga dobila nekje marca pa boš poštimala.
če je pa to zavarovanje, moraš pa pogledat v splošnih pogojih, morda je možen predujem, morda odkup, odvisno od vrste zavarovanja.
Če gre res za vzajemni sklad, lahko na spletni strani sklada oziroma upravljalca poiščeš obrazec za izplačilo, ga izpolniš ter jim ga pošlješ.
Če gre pa za druge vrednostne papirje (delnice, IDe ipd.) pa stopi do borznoposredniške hiše z izpiskom KDD, ki ga dobiš vsako leto in kjer je navedeno, katere papirje imaš.
Ne pozabi, da moraš naslednje leto oddati napoved za kapitalski dobiček (tam nekje februarja), da te lahko država primerno obdavči
Če gre pa za druge vrednostne papirje (delnice, IDe ipd.) pa stopi do borznoposredniške hiše z izpiskom KDD, ki ga dobiš vsako leto in kjer je navedeno, katere papirje imaš.
Ne pozabi, da moraš naslednje leto oddati napoved za kapitalski dobiček (tam nekje februarja), da te lahko država primerno obdavči

Per aspera ad astra.