Hujšanje
Večerjo jem ob 18h (po vadbi), lih tako zelenjavo (solato) al pa lahko skuto. Glede na to, da grem spat ob polnoči, zdej ko se učim celo bolj pozno, me popade lakota/požrešnost okoli tam okoli 22-23 ure in sploh se ne morem skoncentrirat nad učenjem dokler ne spravim kaj vase.
In da bi nardila čim manj škode je to paprika al korenje. Zredila se sigurno ne bom od tega, samo ne vem pa koliko je dobro.

Jaz mam Syngenx proteine (sem se pozanimala pa naj bi bili enako dobri kot Whey). Moti me samo to, ker se mi zdi da po njih dobivam mozolje (nastali so mi npr. po ramah kjer jih prej nikoli v življenju nisem mela). Zanima me, če se je to še kateri zgodilo in če je to sploh od tega (ali sem za to po krivem obrtožila proteine)? In če je, kakšno alternativo mi priporočate?
I'd rather laugh with the sinners than cry with the saints.
Ne vem kaj ima to veze s hujšanjem, ampak ok.. Mislim, da okrog tega ni bilo veliko raziskav, ampak poznam primere, ko so se jim po jemanju proteinov (teh praškov) pojavili mozolji. In mislim, da kar se tega tiče nimaš kaj. Edino, kar bi zagotovo pomagalo je to, da prenehaš z jemanjem.. sicer pa kaj vem, morda dosti športanja, da se spotiš, pravilna prehrana, mozolje maži s kakšnimi preparati ipd.
candy. napisal/-a:Ne vem kaj ima to veze s hujšanjem, ampak ok.. Mislim, da okrog tega ni bilo veliko raziskav, ampak poznam primere, ko so se jim po jemanju proteinov (teh praškov) pojavili mozolji. In mislim, da kar se tega tiče nimaš kaj. Edino, kar bi zagotovo pomagalo je to, da prenehaš z jemanjem.. sicer pa kaj vem, morda dosti športanja, da se spotiš, pravilna prehrana, mozolje maži s kakšnimi preparati ipd.
Sprašujem, kakšno alternativo mi priporočate glede nadomestila teh proteinov ki jih imam zdaj (se pravi mogoče kakšno drugo znamko, kakšne bolj kvalitetne,...itd.). Moje vprašanje se ni nanašalo na to, kako se znebim mozoljev

-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Harlow napisal/-a:Jaz mam Syngenx proteine (sem se pozanimala pa naj bi bili enako dobri kot Whey). Moti me samo to, ker se mi zdi da po njih dobivam mozolje (nastali so mi npr. po ramah kjer jih prej nikoli v življenju nisem mela). Zanima me, če se je to še kateri zgodilo in če je to sploh od tega (ali sem za to po krivem obrtožila proteine)? In če je, kakšno alternativo mi priporočate?
Js mam tut Syngex, vanilijeve, pa nimam nobenih mozolckov

Live. Love. Surf.
Harlow napisal/-a:candy. napisal/-a:Ne vem kaj ima to veze s hujšanjem, ampak ok.. Mislim, da okrog tega ni bilo veliko raziskav, ampak poznam primere, ko so se jim po jemanju proteinov (teh praškov) pojavili mozolji. In mislim, da kar se tega tiče nimaš kaj. Edino, kar bi zagotovo pomagalo je to, da prenehaš z jemanjem.. sicer pa kaj vem, morda dosti športanja, da se spotiš, pravilna prehrana, mozolje maži s kakšnimi preparati ipd.
Sprašujem, kakšno alternativo mi priporočate glede nadomestila teh proteinov ki jih imam zdaj (se pravi mogoče kakšno drugo znamko, kakšne bolj kvalitetne,...itd.). Moje vprašanje se ni nanašalo na to, kako se znebim mozoljev
Ojoj, pardon

- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Mahagonij napisal/-a:Syngenx proteini so whey, whey ni znamka.Harlow napisal/-a:Jaz mam Syngenx proteine (sem se pozanimala pa naj bi bili enako dobri kot Whey).
Kaj pa pomeni whey? Nisem ravno domača pri teh stvareh

Zdaj spet jem te Syngex (sem jih vmes že nehala, zaradi kože) in zaenkrat nisem opazla nobenih sprememb na koži (tako, da očitno niso bili krivec za mozolje).
- delfinchek
- Debatorica
Whey je angleška beseda za sirotko. Whey proteini so beljakovine iz sirotke, ki so najbolj priporočljive beljakovine za po treningu, zaradi najboljšega aminokislinskega profila (v primerjavi z beljakovinami iz soje, mleka, graha...).
Iziris, po vadbi na tešče kar pojej nekaj OH. Glede na to, da se ponoči glikogenske zaloge izpraznijo (zato je tudi učinkovit light kardio na tešče, ker telo ne more uporabljat glikogena za energijo in se kurijo maščobe), bodo šli zaužiti OH v glikogen in ne v maščobo. Beljakovine pa je potrebno pojesti po vadbi, da ti ne začne telo kurit mišic.
Iziris, po vadbi na tešče kar pojej nekaj OH. Glede na to, da se ponoči glikogenske zaloge izpraznijo (zato je tudi učinkovit light kardio na tešče, ker telo ne more uporabljat glikogena za energijo in se kurijo maščobe), bodo šli zaužiti OH v glikogen in ne v maščobo. Beljakovine pa je potrebno pojesti po vadbi, da ti ne začne telo kurit mišic.
[quote="delfinchek"]Whey je angleška beseda za sirotko. Whey proteini so beljakovine iz sirotke, ki so najbolj priporočljive beljakovine za po treningu, zaradi najboljšega aminokislinskega profila (v primerjavi z beljakovinami iz soje, mleka, graha...).
quote]
Hvala za odgovor
Zanima me še naslednje. Po vadbi, ki traja ponavadi eno uro (to je orbitrek ali tek ter vaje za moč-TNZ) popijem Whey, če je to zvečer je ok, ker potem nisem več lačna. Če pa imam trening popoldne ratam približno eno uro po Wheyu lačna. Kaj naj takrat jem? OH ali beljakovine?
quote]
Hvala za odgovor

Zanima me še naslednje. Po vadbi, ki traja ponavadi eno uro (to je orbitrek ali tek ter vaje za moč-TNZ) popijem Whey, če je to zvečer je ok, ker potem nisem več lačna. Če pa imam trening popoldne ratam približno eno uro po Wheyu lačna. Kaj naj takrat jem? OH ali beljakovine?