*Gaja* napisal/-a:Sem že v temi izpit za avto vprašala, ker me je prestrašilo, da je treba obnovit cpp in zdravniškega, jaz pa nisem po treh letih izpita š nič (od 2008 mam izpit in nisem več voznica začetnica). Ravno nedolgo nazaj sem podaljšala vozniško, o cpp-ju in teh zadevah pa sploh nisem vedela, da niso trajne.Kako je to mogoče, ko pa moja kolegica, ki ma že ene 8 let izpit, ni rabila nič obnavljat, razen pač podaljšat vozniško?
Nič se ne obnavlja, v tisti temi je govora o veljavnosti cpp-ja/zdravniškega pregleda od dneva ko ga opraviš pa do dneva ko nardiš izpit. Če ne narediš izpita v dveh letih, moraš ponovno pisat cpp in opravit zdravniški pregled.
Če so ti vozniško na UE podaljšal, ti velja do dneva, ki ti piše v njem in te ni treba nič skrbet.
Leonessa napisal/-a:Sestra si je pa dala po 10 letih prav tako to poletje podaljšat vozniško in so ji na UE rekli, da mora najprej opraviti še zdravniški pregled.
Tvoja sestra ima pa verjetno dioptrijo in mora zato opravljat tudi zdr. pregled usakič preden ji podaljšajo vozniško.