Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
leeloo13
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a leeloo13 »

Vidim,da ste tukaj pravi strokovnjaki glede prehrane in športa, pa me zanima kaj bi meni svetovale.
Vse življenje sem imela težave s kg.Bila sem nora na sladkarije in prilezla na 100 kg pri višini 162 cm.Bila sem grozna, nesamozavestna in sem se sramoala sama sebe.Potem sem se vzela v roke in se lotila sprehodov in ločevalne diete in skupaj z ločevalno, ki sem jo s pavzami prakticirala leto dni prišla na 70 kg.Potem sem težo brez problema vzdrževala, seveda sem omejila sladkarije.Če zimo pa sem zopet imela napade po sladkem in nobene kontrole in sem se zredila na 80 kg.In spet se tepem po glavi, kaj mi je bilo tega treba, ko sem že lepo shujšala in ali mi res sladkarija več pomeni od zdravega življenja in lepega telesa.In spet sem v fazi samopomilovanja in sem si kriva čisto sama in opazim poglede ljudi,češ ta se je pa spet zredila.In ker ne prenesem spet teh pogledov in sebe, ko se pogledam v ogledalo, vas prosim za pomoč.Kako naj se lotim hujšanja, oz.zdravega prehranjevanja in športanja?Na ločevalni dieto ne morem več, ker ne zdržim na sadju vse do kosila, to je do 16h.Sem jo že nekaj krat poskusila prakticirati, a mi ne gre
Naj povem, da sem vegetarijanka, ne jem mesa,jajc in rib.Popijem zelo veliko vode, riž in testenine jem polnozrnate, prav tako kruh, krompir jem enkrat na teden.Zelenjavo in sadje imam rada.Jogurte in mleko jem tiste z manj maščobe.Problem je, da si ne znam sestaviti jedilnika.Vem, da naj bi se OH in sadje jedlo dopoldne, popoldne in zvečer pa bolj beljakovine in da ni dobro riža,testenine in krompiraj jesti večkrat na teden.Samo kot sem že omenila, bi potrebovala nek jedilnik,nek red, da bi se ga držala.Problem pri meni nikoli ni bila hrana,ker sem vedno nekako jedla zdravo in malo, sladkarije pa se bile žal dnevno na jedilniku v večjih količinah.Kar se športa tiče, bi rada začela pridobivati na kondiciji, ker sem popolnoma zadihana ob že malem vzponu v hrib in me to res jezi.Obožujem hribe, žal pa na morem nikamor prilezti, oziroma se moram ves čas ustavljati in imeti pavze.
Vem, da moram za kondicijo in lepo oblikovano telo gibati in se zato nagibam k teku.Vem da je na začeku potrebno menjavati tek in hojo.Sedaj ko ne jem več sladkraij, se je teža ustavila, samo rabima pa nek red, nek načrt, da jo bom začela zbijati do nekje 65 kg.
Tako da če mi lahko pomagate s kakšnimi jedilniki, nasveti, morda je tukaj kdo s podobno zgodbo, bi bila za vsako pomoč resnično hvaležna.
Malo se nasmej, pa bo vse okej
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Več se gibat - obvezno...vozi se okol s kolesom recimo. Tečt - to bi bilo super. Orbitrek je super, če imaš možnost (jaz ga imam in ga obožujem in ga res vsem priporočam - pa še pred tv si ga postav, pol pa res ni izgovora)

Glede prehrane...res nisem nek strokovnjak, mam to srečo, da mam hvalabogu rada ful zdravo hrano...ampak na uč bi rekla, da mogoče količinsko preveliko poješ. Probi zmanjšat porcije na 75%? Pa prvi obrok ob 16 prej pa samo sadje pomoje tut ni dobr...zakaj pa ne ješ muslijev zjutri? Pa malica sadje, kosilo solata s skuto (to mam jaz ful rada), mogoče kos kruha zraven, malica sadje/zelenjava (brez soli in maščob - pečene bučke, al pa surov paradajz, kuhan brokoli - kajjazvem. Mislim jaz bi to lahko jedla, pa ne bi pretirano trpela zraven hahaha), večerja spet neki lahkega...jest na 3 ure, uro po obroku obvezno spij 2 dcl vode. Če prebave nimaš urejene, morš tut za to poskrbeti. Lahko tut probaš met sadni dan enkrat na teden, ampak dokler se ti želodec malo ne zmanjša, bo težko. Al pa mej sadnozelenjavni dan plus kakšne mandlje zraven, da ne boš zdej čist šibka.

Če ti ful zapaše cuker, ga pojej MALO. Ne zdej cele čokolade, ampak eno vrstico. Pa tist jej pol ure. Pa ne met slabe vesti. Pa ne zdej tut vsak dan, logično. ;)

Mater mam srečo, da nisem pretirano mahnjena na hrano :D

VEČ GIBAT - obvezno. Magar pleš zjutri 10 min po sobi. Al pa deli trebušnjake pa vaje za rit, al pa laufi po štengah. tok, da se ti mal krvni obtok dvigne...Popoldne pa še eno urco nekega gibanja.

Pa kakšne slike sebe, ko te je bilo manj skupaj si nalep naokol. Jaz včas gledam americas next top model na orbitreku, mi da ibr motivacije :D
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

Zvoncica napisal/-a:Jaz včas gledam americas next top model na orbitreku, mi da ibr motivacije :D

Meni pa ravno obratno. K vidim une shirane suhice ratam lačna in vedno jem pol zraven, ko gledam :D
Sem pa imela v mojih srednješolskih letih slike Beyonce in JLO po sobi :oops: :)
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Predlagam, da v roku 3h ur vse dvignemo riti, pa gremo laufat. No, jaz bom ziher šla... :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Ne znam ti pomagat z jedilniki, ker si vegetarijanka, te kuhne pa ne poznam prav dobro. Za hujšat bi ti svetovala, kot si že sama ugotovila, popoldne in zvečer sam beljakovine. Glede na to, da ne ješ mesa, jajc in rib, sem brez idej. Skuta (če jo ješ) je fajn. Drgač pa....soja/tofu/stročnice. Low carb in ketonska (moje favoritke) ni za vegeterjance :?

Z fižolom zmagaš. Baje da je "najboljše" živilo, kar se hujšanja tiče. Torej prebranac/jota/fižolova solata....

Kar se pa športa tiče, bi izbrala vodeno vadbo za začetek in tek. Tečt moraš počasi, to najbrž že veš, in čim dalj. Pa menjavi intervale tek/hoja, če ne gre sam tek. Ko boš pa mal v kondiciji, je pa za kurt fajn HIT trening. 20-30 minut delaš intervale šprint-hoja. Minuto šprinta z max močjo in minuta počivanja z min močjo, pa spet minuta šprinta... Tko telo "zafrkneš" in kalorije začne kurt tudi takrat, ko miruješ.

Kupila bi si beljakovinski šejk, da se ne rabiš mučit z vprašanjem, kje v zelenjavi nabrat za 20g beljakovin na obrok in hkrati ne presešt OH-jev. Šejk bi pila ob zajtrku (zraven hrane) in kot nadomestek večerje (sam šejk). In športala zraven - dela čudeže. Pa ni treba nobenga herbal lifa za 50 eurov, kateri koli whey bo OK (whey=cca 80% čiste sirotkine beljakovine).

Ločevalne se pa jst ne bi šla.

Ena vegi dieta s 1000 kcal: http://www.aktivni.si/prehrana/diete/ve ... a-s-krete/
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

Ajča napisal/-a:
Zvoncica napisal/-a:Jaz včas gledam americas next top model na orbitreku, mi da ibr motivacije :D

Meni pa ravno obratno. K vidim une shirane suhice ratam lačna in vedno jem pol zraven, ko gledam :D
Sem pa imela v mojih srednješolskih letih slike Beyonce in JLO po sobi :oops: :)

Jz sem tudi to počela par let nazaj in imela ful motivacije, celo prilepit sem si hotla eno sliko na hladilnik, da ga ne bi odpirala, potem pa sem postala "imuna" na take zadeve. :D
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Zvoncica napisal/-a:Predlagam, da v roku 3h ur vse dvignemo riti, pa gremo laufat. No, jaz bom ziher šla... :)

Hvala za motivacijo :D . Že 2 tedna nisem tekla in sem čakala, da se mi ta smotan kašelj pozdravi. Pa sem vseeno uspela preteči 4 km na razgibanem terenu :P . Zdaj me pa do oktobra nič ne ustavi :twisted:
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Punce, zakon ste, da tolk pridno skrbite za svoje zdravje. :wtg:

V men se že neki časa kuha ideja, da bi se spravila spet probat laufat, ampak se mi taaakooo ne da; nč ne pomagajo take motivacijske zadeve (slikce) (kvečjem me še bolj potrejo); sem pred odhodom na morje iskala japonke, vmes pa naletela na moje neslavne tekaške superge..še vedno spravljene v vrečki od lanskega morja :lach:, tolk o moji resnosti.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Pa pejt hitro hojo :) pa muzko si dej gor...prve parkrat ti bo najbrž muka, pol se pa ufuraš, pa dobiš kondicijo, pa ful je luštn in sproščujoče no :)))

jaz tut šla laufat, za pol ure (pretiravam glih ne hehe), zdej grem pa še mal vaje za moč delat, pa gledat true blood, če mi bo še kej časa ostal, bom šla pa še na orbitrek :)))
delusional8
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a delusional8 »

lepa postava...
lepa postava je tud to, da maš joške. te se s telovadbo ne da dobit.
lepa postava je tud to, da nimaš celulita, ki pri nekaterih ne zgine samo s telovadbo.

osebno so mi six packi na zenski grdi.

barbie_girl, od kdaj si ti tak strokovnjak za prehrano in od kdaj toliko treniraš?
kdo te je to podučil o prehrani? kaki študentki tam ki glumijo nutricioniste, ki jih dobijo po študentskih servisih? če hoče kdo it za svetovalca za zdravo prehrano, gre lahko vsak bebec...

in ti če imaš ze tako znanje, zakaj ga ne trziš?

meni bi se zmešalo, da morem vsak dan štet kalorije in pazit kaj jest. to sem delala ko sem imela anoreksijo 1 leto ko sem bila 17 stara.

to lahko počne človek, ki se mu zdi, da nima nič drugega v svojem zivljenju pod nadzorom, zato hoče imet vsaj svoje telo vsak dan pod nadzorom. to je zame obsedenost. očitno ti nekaj drugega uhaja iz rok, da si se sedaj dala toliko na te diete in treniranje.
ali boš šla za profesionalno bilderko?

res ne vem kje najdeš čas, glede na to, da imaš sluzbo, malega otroka, moza s katerim kao sexaš vsak dan...? kaj imaš kako hišno pomočnico? al ti hodi mama od tvojega pospravljat?

naj me strela udari, da za dobro postavo je dovolj, če sexaš vsak dan.
da se pa nekdo pri 25ih odloči tako bildat in ni nikoli bila profesionalna športnica... tle pa ti nekaj drugega v lajfu močno uhaja iz nadzora.
Zadnjič spremenil delusional8, dne 15. Avg. 2011 20:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Dandanes človek še za svoje telo ne sme skrbeti v miru :roll:. Če si debel ni vredu, če si suh ni vredu, če velik športaš ni vredu, če ne sportaš ni vredu,.. Če se zanimaš za zdravo prehrano ni vredu, če se ne zanimaš za zdravo prehrano ni vredu... :roll:
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

delusional8: si glupa ko zajla a?
delusional8
Sramežljivka
Sramežljivka

ti pa najbrz bildaš zato, ker tipom z mišicami vse dajo?
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Ja pa ka še...

sam ti ženska si jezna na tiste ko majo boljšo postavo kot ti ki se delaš da ti je vseeno...ubistvu si samo favš
delusional8
Sramežljivka
Sramežljivka

dej dej a nisi bil ti prej nastrojen proti vsem zenskam tle gor, ki so fukale in si vsem govoru, da so kurbe, no zdaj si pa našel pot, kako boš tudi ti te kurbe pofukal! nabildal se boš!
Odgovori