V bistvu ne znam opisati dejansko kaj točno se mota v moji glavi, ampak bom poskušal približno razložit...
Zanima me recimo to, nekateri pravijo da nam je usoda pač določena da nam je vse določeno...nekateri pa pravijo da lahko vsak počne kar hoče s svojim življenjem...
----------------------------------------------------
Recimo prvi primer...LZ se rodi v krasni družini, LZ gre v gimnazijo, LZ gre na fax, LZ sreča punco, LZ dela kariero, LZ ima 2 otroka, LZ umre.
In to je recimo scenarij po kateremu se bo odvijalo moje življenje, to pa recimo zaradi okolja v kateremu sem odraščal ki je bilo stabilno vzpodbujevalno, me je vzgojilo v nekem duhu da delam nekaj produktivnega, nekaj kar naj bi bilo "prav"...
In ker sem pač pač v tem okolju, sem padel v neke odnose, vezi..postal sem del neke verige...so ljudje ki me potrebujejo in so ljudje ki jih jaz potrebujem.
In recimo zaradi tega, je moje življenje dejansko pač samo neka karta ki je v neki piramidi kart...če se jaz umaknem, oz. grem... se ta piramida sesuje.
In sedaj se mi postavlja prvo vprašanje: Ali imam dejansko kontrolo nad svojim življenjem, ali pač ga kroji ta celotna veriga družine/prijateljev/sodelavcev/ljubezni?
-----------------------------------------------------------
Drug primer pa pravi da lahko kateremu koli delu življenja, naredim akr hočem....sky is the limit...kar hočem naredit, to mi je ponujeno in omogočeno oz. imam pravico da to delam.
Recimo, ali ko bom imel familijo bom pogledal skozi okno in rekel: "Ljubica prodal bom svoj avto, ter denar porabil za pisanje svoje knjige"?
Ali pa: " Šefe, oprost da bo projekt padel v vodo, ampak jaz grem za 3 mesece loviti some v Mongolijo, ker se mi pač lušta...
Ali pa recimo moj primer: "Hej ati in mami, hvala za hišo...hvala za fax, hvala za 21 let miru..ampak jaz sem se odločil da prodam hišo, kupim motor in grem potovati za ene 5 let, se vidmo...pač lajf je kratek.
--------------------------------
Torej kje se začne neka meja odgovornosti do ljudi v tvojemu življenju, ter kje se začne meja do tega da živiš tako kot hočeš.....
In vprašanje ki mi hodi po glavi 24/7/365:
Ali sem kapitan svoje ladje, ali pa sem samo potnik na njej?
In ja vem....čuden sem.

Torej, se vam zdi enako...da pač živite življenje, ki ga naplete neka usoda ter te družabne verige, ali dejansko živite kot ve hočete?