Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Slika

Slika

Vse je slikan z mobitelom, tko da kakšne ostrine lih ni (pa tud niso tok vidni). Je pa pr six packih tko.....en teden so, pol greš za 4 dni na morje, se skrijejo pod tanko plastjo špehka, pol en teden laufaš, se spet pokažejo. Niso stalni. More bit res minimum maščobe (pod 10%), da se jih vidi. Jst grem včasih za kilo in pol gor, pa so že skriti.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 11. Avg. 2011 15:04, skupaj popravljeno 2 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

sirova jaz ti nič ne verjamem. ne vem zakaj si vse pod ženski 6 pack predstavljajo tole->klik

ker v bistvu je ženski 6 pack tudi tole-> klik

in to je daleč od grdega, nagravžnega in dam roko v ogenj, da bi vsaka imela raje to, kot pa mlahav trebuh ali zaobljen trebušček.
kot je rekla že emnuela. eno je pretiravanje, drugo pa raven, natreniran trebuh.

EDIT: barbi- :gut: :scherzkeks: :mukkies: :cheer: :schaf:
Zadnjič spremenil claire, dne 11. Avg. 2011 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Omg... :respekt: Če pa to ni motivacija za telovadbo in zdravo prehrano, potem pa tudi :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

barbie_girl_85 :respekt: :respekt: :zustimm:
Pošteno :D
A goal without a plan is just a wish.
celjanar
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a celjanar »

Je pa res da ženske težje obdržite 6pack kot pa moški, prav tako mišično maso.. :cry: Seveda pa brez pošlihtane prehrane 6packov ne bo. :)
Zadnjič spremenil celjanar, dne 11. Avg. 2011 10:54, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 14:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Leonessa »

barbie_girl_85, svaka ti čast! :gut:
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

barbie_girl_85, waaaw!
Sm prebrala že na mariskaterem forumu (v zvezi z oblikovanjem telesa), da imajo kosmiči (ki si jih tudi ti odsvetovala) dosti sladkorja, sploh čokoladni od vitalis. Ampak jz "naravnih" kosmičev ne prebavljam in edine, ki sem sposobna dat v usta so ravno kosmiči od vitalisa, tako kot tudi navaden jogurta (brze kosmičev) s težavo pojem. A je to, da pojem probiotični jogurt z 4-5 čajnimi žličkami vitalis kosmičev zvečer pred 18h ful narobe (jem ga vedno po popoldanski vadbi, ker po jutranji vadbi pojem 100g lahke skute in cca 100g grozdja, pa me to nasiti vse do kosila)? Bi bilo boljše zamenjat - skuta zvečer, kosmiči zjutraj/dopoldan? Drugače se pa sadja popoldan na veliko izogibam.
Sem pa malo razočarana ker se mi kg preprosto ne premaknejo nikamr kljub zdravemu prehranjevanju 4-5x na dan (po malo) in kolesarjenju ali teku najmanj 2x na dan po 1 uro (pa še intenzivnost sem povečala). Vem da kg naj ne bi nič pomenili, ampak sem se danes vagala po 9 dneh, malo iz firbca (pa tudi zaradi občutka, da mi stare hlače niso nič manj tesne), in me je kr mal zamorilo ko sm vidla, da sem pridobila 1kg. Potem pa berem po forumih, kako ženske kljub pridobivanju mišične mase imajo vedno manj kg, meni pa to ne uspeva. :roll:
celjanar
Debatorica
Debatorica

Če pridobivaš na mišični masi ne moreš hujšat, ni šans.
iziris
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a iziris »

waaa, barbie_girl_85, frajerka :DDDD
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

celjanar napisal/-a:Če pridobivaš na mišični masi ne moreš hujšat, ni šans.

Tudi meni ne gre to v račun, ampak očitno je nekaj na tem. Na xy forumih se vse hvalijo kako z aerobno vadbo zgubijo po 1 kg na teden (tudi te teme ne gre spregledat - brala sem vse za nazaj pa se je mariskatera pohvalila, z manj kg na račun športa), tudi v člankih berem, da s pravilno prehrano in športom zgubiš najmanj 0,5 kg na teden. 2 dni nazaj sem brala članek o neki ženski, ki je naredila primerjavo med aerobno vadbo na tešče in popoldansko aerobno vadbo, pa je napisala, da se ji kg za aerobno vadbo na tešče kar topijo. Toliko mišic na račun aerobne vadbe pa spet ne moreš pridobit, ali pač?
celjanar
Debatorica
Debatorica

Z aerobno vadbo pač ne pridobivaš na mišicah, če ješ zelo pravilno lahko med hujšanjem samo vzdržuješ količino mišične mase pa še to zelo težko brez dvigovanja uteži, drugače pa izgubljaš prav tako špeh kot mišice.

Tak da aerobna vadba ti že ne povzroča rasti mišic, ker dvomim da se med tekom komu natrgajo mišična vlakna kar je pogoj za rast mišice. Na forumih kjer poslušaš take bedarije rajš jemlji vse z rezervo.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Aerobna je itak najboljša zjutraj na tešče. Zakaj? Če gremo tečt, prve pol ure kurimo glukozo v krvi (kar smo pač pojedli), ko ta pade na določen nivo, se ustavi pridobivanje energije iz krvi in se prešalta na pridobivanje iz maščob. Po cca 20-30 minutah, po normalnem obroku. Torej, če laufamo 1 uro, topimo maščobo samo druge pol ure. Če lufamo na tešče, je glukoza v krvi itak že na "spodnjem nivoju" in se že v štartu začnejo kurt maščobe za energijo. In jih kurimo 60 minut. Po 120 minutah pa začne telo črpat iz mišic.

Sam z aerobno vadbo ne pridobivamo mišične mase. Noben še ni ratu nabildan zato, ker je teku/skakal s kolebnico/hodil na aerobiko. Se učvrstiš, sam da pa bi na ta račun kakšen kilogram dobil, to pa ne. S tehtnico je pa tako....kg varirajo dnevno, glede na količino popite vode/ uro tehtanja/tehtanje pred ali po vadbi... Jst npr sem se enkrat stehtala pred enourno anaerobnovadbo z utežmi na digi tehtnici - 60,4 kg. Po koncu treninga se stehtam, in imam 59,6 kg. Kilaža že tko varira plus minus eno kilo, ne vem, kako vam rata, da mate skoz isto.

Če resno tečeš po uro na dan in ne zgubljaš kilogramov, potem nepravilno ješ ali pa te je zalila voda. Če pojemo malo milko (500kcal), bomo na normalno uro teka mogli dodat še uro, da se milke znebimo. Če ne, nismo naredili nič. Piši si vse, kar poješ, in videla boš, kolikšen dnevni vnos imaš. Druga varjanta pa je, da te je "zalila voda". to se zgodi, če: 1. pije premalo vode (telo jo posledično zadržuje ) 2. ješ preveč slanega in sol veže nase vodo 3. si omejila OH-je, potem pa jih naenkrat povečala - loading day-i na ketonski npr. Pij zeleni čaj, veliko tekočine in malo soli, mogoče bo šla kilaža dol (če je na račiun vode). Plus tehtaj se vsakodnevno, ob isti uri, zjutraj, boš mela boljšo sliko o kilogramih. Pa kakšen mesec vseeno potrpi za rezultate.

Praviš, da ješ grozdje. Grozdje za shujhševalno dieto ni preveč dobro (dobro je za nas, ki hočemo dobiti mišično maso). 100g ima 69 kalorij, od tega skoraj vse ( 60 kcal) pride iz sladkorja, unih ubogih 9 pa iz vlaknin in ostali OH-jev. Jst bi ga jedla pred aerobno vadbo, ne po njej, oziroma zjutraj. Ko boš pa mišice oblikovala (in ne boš želela izgubljati kilogramov), je pa več kot zaželjeno :wink:
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

Kaj mi pa potem priporočaš za zajtrk (po vadbi, pred ne pride v poštev, ker mi naredi slabo, pa še navadla sem se na tek na tešče)?
Mislim da s prehrano ni problemov. Nisem pristaš sladkarij (sploh čokolade ne), tud kruha ne jem več, nasploh se trudim zaužit čim manj OH, edino z integralnimi piškoti se včasih pregrešim (ampak pojem največ 3 male piškote na dan (da ne bo pomote - piškote, ne celo vrečko :D), ker mam hitro slabo vest), ampak to mogoče parkrat na teden. Edini problem je očitno grozdje (nikoli si ne bi mislila, da tudi zmerna količina ni primerna za hujšanje) kateremu se pa ne morem upret, ampak kot zgleda se bo žal treba. :motz: Na mišicah pa zaenkrat nočem delat (niti nimam primernih pripomočkov), hočem samo dodaten špeh izgubit.
Tehtam se pa vedno na tešče, ker čez dan spijem precej vode (2-2,5 litra, včasih tudi 3). Tudi ob pogledu v ogledalo je opazit razliko - zjutraj bi lahko rekla, da so vidni rezultati oz. sem sigurno izgubila na centimetrih, ampak zvečer se počutim spet zamaščeno in tudi pogled v ogledalo ni več toliko v redu. :roll:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Za zajtrk bi raje kakšen polnozrnat toast + beljakovinske zadeve (jajca, tuna, hrenovke, sirčki, skuta) + zelenjava. Sestavljene OH-je, ne sladkorje. Te v čim manjših količinah. Grozdje=grozdni sladkor=glukoza=enostaven OH. Najbolj zaželjeni so sestavljeni OH-ji v izdelkih iz polnozrnate moke.

Kaj pa kakšen beljakovinski šejk - whey za po vadbi namesto skute in grozdja? Če nisi pristašica šejkov, pa ostani na skuti po vadbi, grozdje pa črtaj, dokler si na dieti.
Odgovori