Piercing

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Elle.* »

^^ odšraufaj zgornjo bunkico (v levo stran i guess) :D

Čist komot gre ven, pa niti čutla ne boš. ;) Sam ko bo enkrat zuni, ne stiskat luknjice, jz sm si tko neki kr mal zaj..... :/ Razkuži novega, pa lepo previdno nazaj not.
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
LoLita0
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a LoLita0 »

hvalaaaaaaaa :D kr v salonu bi še zihr morala plačati,da bi mi ga zamenjali,čeprav bi mela svoj uhan zravn :)
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Pomoje neb rabla. Kje si si ga pa dala delat?
Kr jz sm si ga tm pr uni kosmetičarki bliz glavne, pa jo bi najraj tepla. :evil:
LoLita0
Sramežljivka
Sramežljivka

u MB, v mestu Zmajev Kotiček :) pa super. v nos sm si dala tudi v tem salonu, pa sm ga že lahko po 3 dneh zamenjala s manjšim uhančkom...nič problemov.
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Če je dobr narejen, pol neb smelo bit problemov. Si si že zamenjala? :D
LoLita0
Sramežljivka
Sramežljivka

dans še ne morem, si pa grem jutri po novi piercing in ga zamenjam :)
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Mene je tudi kar lep čas bolel uhan v hrustancu (narejen s pištolco). Čez dan ni bilo problema, bolečina je ponehala, a čez noč, ko sem spet spala na tem ušesu, je začelo ponovno boleti.. vleklo se je kar lep čas, mislim, da nisem tikala uhana kakšne tri mesce sploh. Potem je pa kar samo od sebe nehalo, zdaj sploh nimam nobenih problemov, uhane lahko menjam kot želim :D sem pa tudi jaz imela na začetku z vsemi medicinskimi uhani probleme, ker jih nisem znala odpreti. Je potrebno malce več moči za odpiranje kot pa pri "običajnih" uhanih :D
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a GnilaLimona »

Bom pisala v to temo k je že odprta.

Razmišljam o piercingu jezika. Zanima me kakšne so vaše izkušnje? Kje v LJ je bolje? Cult ali Exit? Po približno koliko časa zgine oteklina jezika? In se opravičujem ampak moram uprašat: a ful boli? :D

+ kakšna je približna cena pirsanja?

Hvala! :)
Zadnjič spremenil GnilaLimona, dne 03. Sep. 2011 14:29, skupaj popravljeno 1 krat.
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

SWEET_THING napisal/-a:Jaz bi full imela piersing v jeziku...sam me malo strah da pol ne bom kakšna dva, tri dni mogla normalno govorit :/ kak je s tem...je full kriza al se da menit normalno...ker delam v lokalu pa bi me folk malo čudno gledal verjetno kaj mi je :lol:

Ja pri meni je enako. Na šihtu mam ful dela s strankami pa me skrbi da ne bom mogla normalno govorit. :)
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nyree »

Poznam kar 4 punce (verjetno še kako več), ki majo pirs v jeziku. Nobena ni govorila normalno prvih neki dni.. In 2 sta se tudi kar konkretno slinile..
Mene bi blo pr pirsu bolj strah, da gre kaj narobe, pa da pol vedno čudno govoriš (dobiš bolj izrazite S-je in to). Moja profesorica govora je rekla namreč, da je delala kar z nekaj puncami, ki jim je pirs uniču govor.

Če bi pa že šla delat, bi šla k Lei v Koper (ja, ni Ljubljana, ampak za take stvari kot je jezik, je boljše nrdit kvalitetno), ker nisem slišala še nobene slabe izkušnje od folka ka je šu k njej (pa sm že za Cult in Exit slišala pripombe glede dela).
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

Ja jst sm glede LJ tud že slišala neke pripombe, samo sem rekla da bom preverla če ma kdo slučajno še drugačno mnenje. Mene bolj skrbi ta oteklina, da ne bo kmalu izginila in pa kakšna infekcija jezika. Veliko bakterij pa to. :/
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a flesherka_ »

Jaz ga imam. Sem pa si ga dala 2x delat. Izkušnja je bila obakrat ista. 3 dni lahko ješ samo tekočine (čokolino, juhice), govorit se da, ampak bolj bogo-nerazumljivo. Požiranje sline je zelo oteženo, ker je pogojeno s premikanjem jezika. Počasi oteklina izgine, je pa palčka še vedno velika in je govor otežen zaradi velike palčke. Po približno 10 dneh se palčka skrajša in ni vidnih nobenih posledic. Sedaj, ko ga imam že nekaj let, nekateri ljudje, s katerimi se srečujem dnevno, ne vedo, da ga imam. Ker se to ne opazi med normalnim govorom (torej, da ne kažeš jezika). Se pa mi zdi, da jezik ni več tabu tema in da te ljudje ne gledajo drugače, ker se ga ne opazi. Se mi zdi, da je piercing na obrazu bolj moteč za kake zadrteže, starejše, kake stranke, če delaš z ljudmi, ipd.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica

flesherka_ napisal/-a:Jaz ga imam. Sem pa si ga dala 2x delat. Izkušnja je bila obakrat ista. 3 dni lahko ješ samo tekočine (čokolino, juhice), govorit se da, ampak bolj bogo-nerazumljivo. Požiranje sline je zelo oteženo, ker je pogojeno s premikanjem jezika. Počasi oteklina izgine, je pa palčka še vedno velika in je govor otežen zaradi velike palčke. Po približno 10 dneh se palčka skrajša in ni vidnih nobenih posledic. Sedaj, ko ga imam že nekaj let, nekateri ljudje, s katerimi se srečujem dnevno, ne vedo, da ga imam. Ker se to ne opazi med normalnim govorom (torej, da ne kažeš jezika). Se pa mi zdi, da jezik ni več tabu tema in da te ljudje ne gledajo drugače, ker se ga ne opazi. Se mi zdi, da je piercing na obrazu bolj moteč za kake zadrteže, starejše, kake stranke, če delaš z ljudmi, ipd.

kje is ga pa dala delat? v LJ ali kje druge? kako se pa potem ta plačka skrajša? domnevam da moraš po nov piersing?

si mela slučajno kakšne težave pri "celjenju"? brala sem da je nekaterim spodaj ven tekla bela tekočina al kako bi se temu reklo. in takrat ko imaš otečen jezik te tudi boli ali je samo oteženo govorjenje itd?
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

bela tekočina (limfa) more tečt.. to je znak, da se zadeva celi :)

glede trajanja celjenja pa ti žal noben ne more prerokovat.. večini se pogliha po dveh-treh tednih, meni se je po treh mescih, poznam pa bejbo, ki četrti dan po pirsanju ni imela nikakršnih težav več.

malo se vprašaj kako sicer prenašaš bolečino, kako dolgo se ti celi kakšna rana, na kaj si občutljiva,...

glede govora pa je kr priporočljivo, da se vsaj prve 3 dni izogiba situacijam v katerih je treba veliko govorit. in hrane, pri kateri je treba veliko žvečit. vse to namreč lahko izvajate le z neprestanim premikanjem jezika (govor, žvečenje) kar pa ni ravno optimalno za lepo celjenje.. saj veste, če vas kaj boli, morate čimveč ležat kr rabite počitek :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Js nisem mela neki težav, se nisem slinla, tud po 3 dneh sm že jedla tuno (sicer zelo počasi in me je motla predolga palčka ampak ok, se je dalo preživet) in po manj kot 48 urah sm mela jezik normalne velikosti. Tudi ko sm govorila nisem mela težav, mogoče se je malo slišalo pr izgovorjavi (pa še to so opazli samo tisti k so vedli za pirsing), sam tudi to je šlo mimo po 3-4 dneh. Tko da tisto o tekoči hrani in čudni izgovorjavi 1 teden pr meni ni pršlo v poštev.
Js sm delala v Cultu in sploh nisem nič čutla (mi ni omrtvičla) pa sm drugače precej občutljiva, ful je lepo speljala, vse pokazala, razložila, tko da nimam pripomb.
Odgovori