Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

Nikoli nisem bila tip za migat, že zato, ker s postavo nisem imela prevelikih problemov. Zadovoljna nism bila nikoli, ker glih zarad negibanja nisem imela čvrstega telesa. Zadnje 4 mesce sem se pa (še sama ne vem točno zakaj, ker nism tip človeka, ki bi segla po sladkarijah oziroma nasploh nezdravi hrani) še dodatno zredila za 5 kg. In sem se odločla, da bom začela migat in jest 5x na dan po malo. Zadnjih cca. 50 dni vsak dan laufam 1 uro (če se le da zjutraj na tešče), 2x na teden grem celo 2x na dan po 1 uro, včasih tud kolesarjenje vključim. Jem 5x na dan po malo, OH dopoldan, zvečer pa predvsem beljakovine in zelenjavo. Človek bi pričakoval, da s takim načinom življenja bom zdej že dala dol tistih 5 kg, ampak sem shujšala natanko 1 kg. :roll: Ker sem že skoraj zgubila motivacijo, sm šla brat razne forume kjer povsod vsi pišejo, da zaradi mišične mase ne zgubiš kg (v to sicer dvomim, ker poznam marsikoga ki je s športom zgubil tudi 15 kg v 3 mesecih) in je bolj pomembna sprememba postave. Vem da teh 50 dni ni dosti, ampak vsaj malo spremembe bi se pa lahko že pokazalo. Torej, me zanima kaj delam narobe, ker mi nekako ne gre v račun, da v 50 dneh sm shujšala za samo 1 kg in postava je dobesedno ista (to čutim tud ko si oblečem hlače)? Začela sem tudi trebušnjake delat (200 na dan), ampak to šele zadnji teden, tko da nekih rezultatov niti ne pričakujem v tko kratkem času.
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Elle.* »

Ti čisto resno toliko telovadiš? In začela si iz nič? Za moje pojme je to malce preveč, en dan si vzami pavzo. In ni potrebe, da greš teč 2x na dan.
Res je, da s telovadbo pridobiš mišično maso in zato tudi ne grejo kilogrami dol, gre pa maščobno tkivo. Maš še vedno isto maščobnih oblog?
Nekaterim se rezultati pokažejo kasneje, tko da ne obupat!

Se pa čudim da nis musklfibra staknla :D
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

Jap je res kar je Elle napisala, da s telovadbo pridobiš mišično maso in zato tudi ne grejo kilogrami dol. Zakaj se pa sekiraš za teh 5 kg a se ti tak groznno pozna? Kak je pa drugač tvoje zdravje? Ker če si brez razloga naenkrat pridobila na kg (ali pa izgubila) pol so lahk tud kake zdravstvene težave... npr. nepravilno delovanje ščitnice al pa kaj drugega.
Yada, yada, yada...
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

Težav z zdravjem nimam. Prebava mi je malo začela nagajat in sem tudi zato začela s športom. Edino miganje je bil kak daljši sprehod 4x na teden, ampak potem so se začeli kolokviji/izpiti in nekako nisem mela ne volje ne časa, tudi neredno sem začela jest - npr. so bli dnevi ko sem sam 1x na dan jedla (veliko porcijo) potem pa čez dan nič, ker al ni bilo časa al sem bla še vedno sita al pa sem pojedla kak sendvič. Migala pa nisem nič. In mogoče zarad teh prehranjevalnih navad sem pridobila na teži (ni bilo pa naenkrat, pomoje se je nabiralo približno 3 mesce). 5 kg se mogoče ne sliši grozno veliko, ampak na meni se kr pozna. Vse je šlo v trebuh in stegna. :roll:
Najprej mi je blo precej težko in sem se po 30 minutah teka mogla ustavit za 5 min in potem dalje 30 min, cel čas pa preklinjala tek in vse ostale športe. Domov pa prišla čist zadihana, kot da bom vsak čas umrla. :D Potem pa mi je bilo zmeri lažje (+ motivacija dela svoje) in zdej me je tako zasvojilo, da če ne grem 2x na dan se počutim neproduktivno in mam slabo vest. Včasih tudi podaljšam čas, ker tolk padem noter v tek, da mi ni za nehat. :) Na srečo so počitnice in mam čas za to, ne vem pa kako bo od septembra dalje (izpiti/faks). No, edino na trebušnjake se ne bom nikoli navadla, tolk mi je mučno jih naredit 200 na dan (dobesedno 15 min rabim, da se psihično pripravim na ta podvig).
Žal pa ne vidim spremembe in ker sem vedla, da bom najbrž zadnja oseba, ki bo opazla razlike (že k se vidim vsak dan v ogledalo), sem dala na stran ene hlače, ki so mi bile skor 2 mesca nazaj tesne, jih včeri pomerla in me je totalno zamorilo ob ugotovitvi, da so mi glih tolko tesne kot so mi bile prej. :roll:
Tko da res ne vem kaj delam narobe, nekdo drug bi na mojem mestu že dosegel vidne rezultate.

muslkfibra pa ni blo nikoli, ker sm delala raztezne vaje pred in po teku/katerikoli aktivnosti. :)
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rokerca »

A si prej zelo malo jedla in si zdaj, ko telovadiš in zdravo živiš, povečala vnos hrane? Mogoče bi si morala vzeti tudi kakšen dan počitka, ki je pomemben za obnovo mišičnega tkiva.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

Zdej jem bolj pogosto (5x na dan, včasih manj, odvisno koliko sem lačna), ampak jem tud malo in se držim predvsem nizkokaloričnih stvari. OH sm skorej črtala (razn sadja, ki ga jem samo dopoldan). Ko sem začela s tem nerednih prehranjevanjem, sem včasih pojedla sam 1 velik obrok na dan, včasih pa sem skozi po cele dneve neki malega grizljala, gaziranih pijač tudi ni manjkalo. :roll: Tako da malo glih nisem jedla. Zdej pa jem predvsem zdrave stvari in redno, tudi prebava se mi je izboljšala, a vidnih rezultatov še vedno ni. Motivacije ni več in dvomim, da se bo težka kar naenkrat premaknila. :nein: Zdej gibam samo še zato ker me je "zasvojilo".
Feist.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Feist. »

Mene zanima kolko je kaj skuta vredu za hujšanje?

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

Če kupš light varianto je zakon - naravn vir beljakovin, skoraj nič OH. Sploh pa jo je priporočljivo jest takoj po športanju, ker hrani mišice. Samo ne pretiravat - več beljakovin kot jih ima 250g lahke skute telo ne more "porabit" in pretvorit v mišično maso - kar je več je za telo višek.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

S športanjem lahko kilogrami ostanejo na račun povečanja mišic, lahko ne. Odvisno od vrste treninga (aeroben/anaeroben). Lahko zgubljaš maščobe, lahko bildaš mišice. Lahko kombiniraš.

Definitivno imaš preveč intenziven trening. Laufat 2krat dnevno ni kul. vse pokuriš. Mišica ne more rast. Pa pazi na tempo. Plus ješ malo OH-jev, pri tok teka bi jih pa že skor mogla mal več (da nafilaš glikogenske zaloge). Se mi zdi mal preveč "drastičen" ukrep tkole jih zmanjšat pri taki aktivnosti. Praviš, da ješ nizkokalorično. Ne hujšaj na račun kalorij. Še posebi ne pri takem treningu.

Pojdi k zdravniku. Si si v kratkem pregledala ščitnico?

Edit: šele zdej vidla, da v bistvu sam 2 krat tedensko laufaš 2 krat dnevno. tko da - to se mi ne zdi tok napačno. Osebno sem pa proti teku vsakodnevno, nared kakšno pavzo vmes, pa takrat delaj na moči (počepi, izpadni, trebušnjaki, sklece...... morda kakšen fitnes). Ščitnico bi si pa vseen dala pregledat, če še nisi.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka

barbie_girl_85 napisal/-a:Definitivno imaš preveč intenziven trening. Laufat 2krat dnevno ni kul. vse pokuriš.

Tega nisem najboljš razumela. Kaj vse pokurim?
Drugače sem zdej malo brala o tej ščitnici pa se mi ne zdi, da bi mela znake, da neki ni v redu. Tudi s prebavo je spet OK. Me niti ne čudi, ne glede na prehranjevalne navade, ki sem jih imela par mescev, da sem se zredila. Ampak bom probala zmanjašala aktivnost in it k zdravniku.
OH-jev (in bolj mastne hrane) se pa vseeno raje izgoibam, da ne bom še pridobila na teži (:roll:) , glede na to, da sem se zdej čist odvadla od te vrste hrane (če ne upoštevam sadja vsak dan in testenin in kruha na cca 10 dni).
brezlj
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a brezlj »

my_self napisal/-a:Zdej jem bolj pogosto (5x na dan, včasih manj, odvisno koliko sem lačna), ampak jem tud malo in se držim predvsem nizkokaloričnih stvari. Ogljikovi hidrati] , te sm skorej črtala (razn sadja, ki ga jem samo dopoldan). Ko sem začela s tem nerednih prehranjevanjem, sem včasih pojedla sam 1 velik obrok na dan, včasih pa sem skozi po cele dneve neki malega grizljala, gaziranih pijač tudi ni manjkalo. :roll: Tako da malo glih nisem jedla. Zdej pa jem predvsem zdrave stvari in redno, tudi prebava se mi je izboljšala, a vidnih rezultatov še vedno ni. Motivacije ni več in dvomim, da se bo težka kar naenkrat premaknila. :nein: Zdej gibam samo še zato ker me je "zasvojilo".

Najbolj pomembno od vsega je gotovo to, da si črtala ogljikove hidrate. Te grejo namreč res čist samo v špeh in dajo človeku občutek, da je sit, ampak to mamo na žalost samo v glavi. Možgani namreč sploh ne vejo, kakšno hrano smo zaužil, lahko je tud samo voda, pa bojo že mislni, da je želodec poln. Izgubila pa nisi dovolj kilogramov samo zato, ker v telesu sicer ni več kaj dost špeha, je pa velik več mišične mase, ki je prej ni bilo verjetno kaj dosti. Tisti, ki pa ima že več mišične mase, pa tud hitrej zgubi kilograme. Tako da ne obupej. Počutje je zagotovo velik boljše kot je bilo. In roko na srce, verjetno pa bi z načinom prehranjevanja kot si ga imela prej, pridobila še veliko več dodatnih kilogramov, tako da si vsaj to preprečila in jih še izgubila. Rezultati pa tudi pridejo. Če bi se lotila ekspresne diete, bi težo zgubila, ampak jo potem tud pridobila nazaj, zdej pa je ne boš.
passi
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a passi »

Feist. napisal/-a:Mene zanima kolko je kaj skuta vredu za http://www.wellneo.si/hujsanje/?

Skuta je čist v redu, če želiš shujšat. Ampak pazi na to, da je čim bolj lahka, torej ima pobranih čim več maščobe. Taka sicer ni ravno nekaj najboljšega za pojest, ampak je res dobra, če jo poješ pred ali po telesni vadbi, saj krepi mišice. Obstaja tud prav športna prehrana, ki je narejena iz sirotke, tko da je ob telesni vadbi res dobr to uživat. Nikakor pa ne pretiravat in mešat z OH prav preveč.
Zadnjič spremenil passi, dne 06. Jun. 2013 16:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Perchy »

vipavska lahka skuta, ki ima 0,6% maščobe na 100g :-) in si narediš 3žlice skute, 1žlička navadnega jogurta, pol banane in cimet za okus ter zmiksaš in je full dobr..to mam jst preden grem na trening :-)
tasha25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tasha25 »

Sem se odločila, da svojo zgodbo delim z vami tudi jaz. Stara sem 24 let in že nekaj let se obremenjujem s svojo težo in izgledom. Ko povem svoje mere bo verjetno vsaka rekla oh še ena presušena budala, k nima kej druzga kot sama s seboj se ukvarjat. Ampak pri svojih 163 cm in 50 kg sem čist normalna, nihče mi nikol ne reče, da bi bla full suha. In torej že prib. 5 let živim s tem, da sama s seboj nikakor nisem zadovoljna in, da bi morala malo shujšat, dobit mal mišic, zadni 2 leti se mi je tud celulit začel full nabirat. Vse seveda posledica nezdravega življenja in hrane. In že skos tavam v začaranem krogu ko rečem drug mesec al pa drug tedn, jutri, z novim letom....bom pa začela hujšat, bom pa zdrav začela jest in pol zdržim 3 dni pa obupam, kr je too much šok za telo, čeprav nikol ne pretiravam in pojem več kot pa velik kera ko hujša, ampak jst pač kr dost pojem oz. dost nezdravga(kruh, sladkarije sploh)in pomoje se telo odzove tok negativno ko tega več ne dobi. Po drugi strani se mi pa valda česa zlušta in pol si rečm ok ta tedn si še prvošim drug tedn pa res začnem, in tako se vrtim v začaranem krogu. Naj povem, da me najbol motijo moje noge in sicer meča. Ker so glede na mojo postavo full velika in sm jih pač nažalost podedovala. In to mi je tok neprijetno da ne upam oblečt pajkic brez škornov k bi jih skrile, al pa u kratkih hlačah, krilcih mi je full neprijetno k milsim, da me usi gledajo in si mislijo nevem kaj.
No šele zdej sm nekak dojela, da tud če nevem kok shujšam še vedn bojo moja meča izstopala, saj nikol ne bom shujšala le tisti del. In sem končno dojela, da tko ne gre več, da se morm uzet u roke in nehat s tem, začet mal bl zdrav jest(več sadja, zelenjave, manj kruha in sladkega), mal več športat in se ničemur odrekat...in nehat mislit da morm shujšat in enostavno se ne obremenjevat kaj si kdo misl ob mojih nogah če pač niso ravno v popolnem razmerju....k tole ne gre več :mad: 5 let sm se obremenjevala s tem po nepotrebnem in bla totalno nezadovoljna sama s seboj in se odrekala oblačilom, ki bi mi verjetno čist lepo pristajala jst pa bi se počutla grozn u njih....ampak to zgodbo sem delila z vami ker hočm pokazat kaj lahk nardi psiha :( Bom pa vesela vsakega komentarja ali pa podobnih izkušenj. Upam samo, da je je dodobra prizemljilo in, da se moj začaran krog ne bo več ponovil.

LP
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

O ja, tudi jaz se nonstop vrtim v tem začaranem krogu..
Vleče se pribl. kakšne dve leti. Nezadovoljstvo, nesamozavest, en dan me je motil trebuh, drugi dan noge, tretji dan roke, četrti dan spet nekaj drugega, peti dan pa kar vse skupaj. Volje, da bi se lotila česarkoli, pa ni bilo od nikjer. Na momente sem zbrala dovolj volje, bila v nulo zmotivirana, ampak kaj ko je vse to mogoče trajalo največ dan ali dva, nato pa vse po starem. Čeprav sem vedela, da nikamor ne pelje (le še vse poslabša situacijo) sem po nekaj dni stradala, ko pa nisem več zdržala, sem se nabasala z vsem, kar sem našla pred sabo. In potem spet občutek krivde, lahko bi uporabila celo besedo gnus.. In teden za tednom se je vlekla ena in ista zgodba, še zdaj mi včasih kaj poklika v glavi. Nalivala sem se z vsemi mogočimi čaji, kupila sem si l-karnitin in pretiravala z jemanjem le tega.. naprej ne bom niti naštevala. V nekem obdobju sem s tem načinom izgubila nekaj kg, a jih z nepravilnim načinom prehranjevanja pridobila nazaj. Potem sem imela obdobje, ko sem začela vse po vrsti črtati iz jedilnika, najprej sladkarije, nato kruh, testenine, riž, sokove in ostale sladkane pijače, skratka počasi sem črtala čisto vse. In kam je pripeljalo? Bila sem nerazpoložena, občutljiva, vzkipljiva, nervozna.. pojedla sem po en obrok na dan, vmes pa sem se nalivala z jogurti in basala s sadjem. Športala se seveda nisem, saj se mi ni dalo in sem bila trdno prepričana, da bom s takšnim načinom "prehranjevanja" ali bolje rečeno stradanja, prišla do želene teže in s tem tudi pridobila na samozavesti. Eno figo.. teža je le nihala za kakšen kilogram gor ali dol, nonstop neko obremenjevanje, odrekanje in stradanje.. in nobene očitne spremembe. Tako da ja, počasi sem si začela dopovedovati, da na takšen način ne bo šlo, da ubistvu lahko pojem vsega po malo in si privoščim kar si zaželim, če se seveda vsak dan dovolj gibam in to pokurim.. Nisem se še čisto prepričala v to, ampak počasi napredujem :)
Odgovori