2012 napisal/-a:Ja sej zato je do takrat zveza ponavadi odprta. Ti torej misliš, da seks sodi na začetek, kot uvod v zvezo. Takrat ni še nobene čustvene navezanosti, samo privlačnost. To je torej zate seks?
Jaz samo pravim, da imam občutek, da imaš natančno predstavo o tem, kdaj bi do seksa v tvoji zvezi prišlo (časovno kdaj). Izhajam pa iz svoje perspektive, kjer meni čas odmerjajo moja čustva. Torej če se z nekom dobro razumem, sva kompatibilna in se razvije neka bližina med nama, potem slej ko prej pride tudi želja po seksu. In možno je, da srečaš nekoga s katerim to bližino hitreje čutiš in spet nekoga kjer to šele kasneje - to je relativno. Potem pa lahko pride do neskladja saj bi ti čakal na to svoje 'odmerjeno obdobje' medtem, ko pa bi druga oseba že zdavnaj čutila to željo po intimni bližini. Ne pravim, da je seks uvod v zvezo, ampak je vsekakor normalna želja, ki se pojavi pri razvijanju odnosa in ni nič narobe, če temelji zgolj na telesni privlačnosti.
Mogoče bi bilo lažje govorit o konkretnih podatkih, jaz sem dobila vtis, da misliš dolgo časa skrivat svoj problem in sem zato komentirala da ni fer do druge osebe. Logično je, da ne boš odprl te teme na prvem zmenku in da to storiš šele čez čas, ko osebi dovolj zaupaš.
Se pa strinjam z delusional.. mene tudi že res zanima kakšen problem imaš..
Glede zgodovine je lahko disturbing psihična naravnanost nekdanjih partnerjev med seksom (ki je bil recimo samo fizikalen) s tvojim sedanjim partnerjem, to je bil point. A veš, kaj mislim?
Razumem. Ne razumem pa zakaj se ti ubadaš s tem. Meniš, da je tvoj partner sedaj oskrunjen, ker se je spustil v seks, ki temelji samo na fizični privlačnosti?