Odstranjevanje dlak (britje / depilacija / voskanje)
Kaj pa prej ko je strojček bil novi si mela tud tolk grozne probleme z vraščenimi dlakami? Če ne pol je mogoče res čas, da ga zamenjaš. Jaz nimam nekih problemov z vraščenimi, ponavadi tu pa tam katera oz. če se slučajno en čas brijem pa pol po dolgem času uporabljam strojček pol mam po prvi, včasih drugi uporabi kar nekaj vraščenih dlak pa jih morem s pinceto ven ampak pol pri naslednjih uporabah pa ni več tak problemov. Mam pa Philipsovega.
Yada, yada, yada...
Hja od začetka so bile še kar v redu se mi zdi. Od tega je že kakšnih 4,5 let odkar sem začela eksperimentirat s strojčkom.. od začetka niti ni bilo tako grozno kot je sedaj (ali pa se mi ni zdelo da ni) .. sedaj pa sm dobila mozoljčke, vsako noč dobim kakšnega.. in ranice od teh vraščenih dlak mam tud kr precej grde. razmišljam da bi si kupila epilator, ki ima zraven še glavo kot brivnik.. in bi si probala uredit noge s tem britjem, ko ne bi poškodovala nič povrhnjice? pa potem spet začela s epilatorjem drgnit.
Prebrala sem že toliko nasvetov, vsaki punci nekaj pomaga, meni ne več čisto nič :O
Prebrala sem že toliko nasvetov, vsaki punci nekaj pomaga, meni ne več čisto nič :O
Ah bed, če ti nič ne pomaga. Moj epilator ima tud brivno glavo, ki sem jo pa uporabla sam enkrat al dvakrat. Po resnici povedano raje uporabim navadno britvico kot tale brivnik ker meni ni lepo obril, mislim obrije že ampak noge so ble pa še zmeraj precej hrapave... torej po njegovi uporabi nisem mela gladke kože.
Yada, yada, yada...
Jaz sem v eni spletni trgovini zasledila tak vosek kot ga imajo v kozmetičnih salonih za brazilsko depilacijo (roza, brez trakov). In sem pač rekla, da si bom probala doma sama naredit brazilko.
Zelo zadovoljna!!
Prvič sem bila še malo nerodna, je blo kar precej telovadbe, drugič pa sploh ni bilo več problemov. Res je, da gre malo več časa (kozmetičarka mi naredi brazilko v 20 min, doma pa si moram vzet okrog 45 min do 1 ure časa), ampak meni se zdi super, ker lahko uredim kar doma pa še skoraj zastonj je (250 g voska sem imela za več kot tri depilacije, stane pa malo več kot 5 eur). Pa še manj je bolelo kot pri kozmetičarki, rezultat pa popolnoma gladka koža, tistih par dlačic ki so ostale pa sem na hitro populila s pinceto.
Pred tem sem probala že veet trakove, pa sploh ne izpulijo vseh dlačic, veliko bolj bolijo, dražijo kožo ... da o depilatorju sploh ne govorimo.
Zelo zadovoljna!!

Pred tem sem probala že veet trakove, pa sploh ne izpulijo vseh dlačic, veliko bolj bolijo, dražijo kožo ... da o depilatorju sploh ne govorimo.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
...
Zadnjič spremenil Feist., dne 09. Jun. 2013 9:21, skupaj popravljeno 1 krat.
And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
V drogeriji še ga nisem videla, res pa je, da nisem načrtno iskala, tako da možno da se kje dobi (če katera najde, naj prosim sporoči). Jaz sem ga naročila tukaj http://www.zate.si/katalog/depilacija/bikini_voski/vroci_vosek_v_obliki_diska_1000gr.html tale je 1000 ml, dobi se pa tudi 250 ml
^^ Nisem kupila grelnika, ker je malo predrag. Ena varianta je, da daš vosek v posodico in v mikrovalovko, druga pa da uporabiš malo večjo posodo z vrelo vodo, v katero postaviš posodico z voskom. Tale druga varianta je boljša, ker lahko posodico z voskom kar pustiš v vodi in imaš učinek grelnika dokler se voda ne ohladi. Vosek se praktično takoj začne topiti in ko je dovolj tekoč, ga zajameš z leseno palčko (jaz imam take kot jih imajo pri zdravniku za grlo
), malo popihaš da ni prevroč in ga že lahko naneseš. Če si že kdaj bila na brazilki itak veš kako se dela.
Vosek ki ostane stopljen, brez skrbi prihraniš kar v posodici do naslednje uporabe in ga ponovno segreješ.

Vosek ki ostane stopljen, brez skrbi prihraniš kar v posodici do naslednje uporabe in ga ponovno segreješ.
Mogoče bi blo fino, da greš vsaj enkrat prej na brazilko h kozmetičarki ali pa da ti vsaj nekdo pokaže.
Dlake morajo bit dolge vsaj tam nekje pol cm. Če jih zdaj briješ, pusti rasti 7 - 10 dni.
Paziš, da vosek ni prevroč, da nimaš potem opeklin. Na koži lahko čutiš toploto, ne pa pekoče vročine.
Vosek naj bi se nanašal v smeri rasti dlak, odstranjeval pa v nasprotni smeri. Ampak če ne gre, lahko odstraniš v smeri rasti dlak, po mojih izkušnjah ni neke razlike.Vosek se najlepše odstrani, ko se popolnoma strdi.
Prednost voskanja doma je, da lahko predele z močnejšimi dlakami depiliraš postopoma. Kozmetičarke ponavadi pogumno nanesejo vosek na veliko področje in ga potem odstranjujejo. Sama lahko naneseš na tanek pas dlačic in potem z vsakim nanosom greš "globje". Tako porabiš več voska, je pa veliko manj boleče.
Ko vosek odstranjuješ, z drugo roko dobro napni kožo.
Ostanke voska odstraniš z oljnim odstranjevalcem (meni je še ostalo nekaj odvečnih robčkov ki jih dobiš zraven veet trakov), fajn kožo po koncu depilacije namažeš s hladilnim gelom.
Dlake morajo bit dolge vsaj tam nekje pol cm. Če jih zdaj briješ, pusti rasti 7 - 10 dni.
Paziš, da vosek ni prevroč, da nimaš potem opeklin. Na koži lahko čutiš toploto, ne pa pekoče vročine.
Vosek naj bi se nanašal v smeri rasti dlak, odstranjeval pa v nasprotni smeri. Ampak če ne gre, lahko odstraniš v smeri rasti dlak, po mojih izkušnjah ni neke razlike.Vosek se najlepše odstrani, ko se popolnoma strdi.
Prednost voskanja doma je, da lahko predele z močnejšimi dlakami depiliraš postopoma. Kozmetičarke ponavadi pogumno nanesejo vosek na veliko področje in ga potem odstranjujejo. Sama lahko naneseš na tanek pas dlačic in potem z vsakim nanosom greš "globje". Tako porabiš več voska, je pa veliko manj boleče.
Ko vosek odstranjuješ, z drugo roko dobro napni kožo.
Ostanke voska odstraniš z oljnim odstranjevalcem (meni je še ostalo nekaj odvečnih robčkov ki jih dobiš zraven veet trakov), fajn kožo po koncu depilacije namažeš s hladilnim gelom.