Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Britta
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Britta »

jaz sem po sadju lačna kot volk.. tako da sadja v prekomernih količinah ne priporčam. Kot je napisala tmis - veliko boljša je zelenjava.
Čokolada pa 70% če že more bit.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

Aja Britta, potem pa oprosti :) sem mislila da se ukvarjaš prav s tem.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

No ja, ločevalne diete po 90 dneh ni konec. Imaš še naslednje mesece zajtrk kot ponavadi - sadje. Ločuješ prav tako, s tem da ne v takšnem zaporedju kot si prej.. Nisi tako na vrvici kot si bil prej, ko strogo nisi smel naprimer krompirčka pa zrezka... Seveda je od vsakega posameznika odvisno, kolk ma discipline v sebi. Morem povedat da sem se kar pregrešla, pa sem vseeno izgubila 5kg v enem mesecu (pila sem doosti vode, gibala pa skor nič, ker je bilo izpitno obdobje in sem večino časa preživela za knjigami), ta 2 meseca bom še zdržala, potem bomo pa vidli kako bo .. Poznam primere ko so ljudje fino shujšali pa tud v tistih treh mesecih vzdrževanja so jim šle kile navdol.. Tako da je pomoje odvisno od človeka, če uživa v tej dieti in spremeni način prehranjevanja, bo uspel .. če pa hoče zgubit par kilogramčkov in mu je muka ob tej dieti, se povrnejo stare navade in kilogramčki so spet nazaj.

No, upajmo da mi bo uspelo, da se vsaj malo znebim tega odvečnega sala :D
Britta
Sramežljivka
Sramežljivka

Jess: ti za zajtrk rabiš OH (ne sadja), ker to ti da energijo za čez dan. Za večerjo pa potrebuješ beljakovine- ponoči se ustvarjajo mišice. In za izgradnjo le teh, potrebuješ beljakovine.
Jaz sem se potem tudi še držala sadja za zajtrk, pa sem vseeno v roku pol leta dobila nazaj prav vse. Kot je še ena napisala... če želiš samo shujšati za čez poletje, potej je ok... Če pa bi rada bi naslednje poletje še vedno vitka, pa dieta ni najboljša izbira...

Dita: ni problema.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Saj pa sadje se šteje med OH. Poleg tega, da naj bi zaradi kisline, ki jo ima sadje, le-tega uživali na prazen želodec, torej ravno zjutraj.

Se pa strinjam-poudarek na OH zjutraj in na beljakovinah zvečer.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Jess° napisal/-a:Js nekak probiram, se trudim, sem izgubila nekaj kilogramov, pa se mi je sedaj ustavilo.. Valda bo kmalu spet začelo migat na tehtnici ^^

Bravo, ti kar vztrajaj! :ja: Sem že večkrat slišala od ljudi, da se jim vmes za neki časa ustavi, potem pa kar naenkrat spet naprej začne padat :) najbolje se je ne obremenjevat s tehtanjem in samo nadaljevat, številka itak ni bistvena, ampak samo počutje in zdravje... drugač je pa meni tale ločevalna kar povšeči (nisem probala sicer te klasične, ker bi bilo tist preveč hrane zame :D , ampak eno manj obilno na istem principu za manekenke, in sicer zaradi zdravstvenih razlogov in alergij, hujšanja ne rabim :)), se mi zdi, da imaš kar več energije, ker ne obremenjuješ prebavil z vsem mogočim skupaj nametanim. Vsaj pri meni je počutje takrat boljše. Ni pa to nič težkega / blazno škodljivega, tud če v nadaljevanju ohraniš tak princip (vsaj v grobem), kot skušajo ene panično prikazat o.O je veliko boljša izbira kot ima npr. velik folka (če pogledaš tisto temo na forumu), t.i. stalno OH dieto, v stilu za zajtrk žemlja, za kosilo makaroni, za večerjo kos pizze, vse brez trohice zelenjave :tach:.
Britta
Sramežljivka
Sramežljivka

že, a kljub temu je lahko marsikomu to za zajtrk premalo. Malo komu to odgovarja.. kot sem napisala... meni zbudi volčjo lakoto.

Sadje je pa res vedno potrebno jesti pred obroki - ker se v želodcu nič ne zadržuje, ampak se hitro prebavi. In ker je želodec hitro prazen, lahko lakota zelo hitro nastopi.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

Jess° napisal/-a: Morem povedat da sem se kar pregrešla, pa sem vseeno izgubila 5kg v enem mesecu (pila sem doosti vode, gibala pa skor nič, ker je bilo izpitno obdobje in sem večino časa preživela za knjigami), ta 2 meseca bom še zdržala, potem bomo pa vidli kako bo ..

to ti res odsvetujem, ker tut če boš zgubila odvečno maščobo po koža ostala ohlapna, še vedno se bo vse treslo. jz mam mogoče kkšno kilco preveč (moje mnenje, drugi pravjo da sm čist ok), ampak bi se rada samo utrdila. ker sem vedno hujšala brez telovadbe, iz ene diete v drugo, ampak zadovoljna pa nisem bila še nikoli tako kot sedaj. šport je tista pika na 1, ki lepo oblikuje telo, da ni koža samo 'žakelj' za kosti :)
Our passion is our strength <3
brezlj
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a brezlj »

Tudi pri meni se je tako ustavilo kar naenkrat. Takrat je najbolje, spet 2 dni malo več pojest, pa potem spet po programu, kot ga predvideva dieta in grejo kilogrami spet lepo dol. Je pa tud res, da ti mora dieta, seveda ne v takem sistemu kot med hujšanjem, postati del življenja. Samo na tak način se namreč kilogrami potem tudi ohranijo.
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

Dita- napisal/-a:
Jess° napisal/-a: Morem povedat da sem se kar pregrešla, pa sem vseeno izgubila 5kg v enem mesecu (pila sem doosti vode, gibala pa skor nič, ker je bilo izpitno obdobje in sem večino časa preživela za knjigami), ta 2 meseca bom še zdržala, potem bomo pa vidli kako bo ..

to ti res odsvetujem, ker tut če boš zgubila odvečno maščobo po koža ostala ohlapna, še vedno se bo vse treslo. jz mam mogoče kkšno kilco preveč (moje mnenje, drugi pravjo da sm čist ok), ampak bi se rada samo utrdila. ker sem vedno hujšala brez telovadbe, iz ene diete v drugo, ampak zadovoljna pa nisem bila še nikoli tako kot sedaj. šport je tista pika na 1, ki lepo oblikuje telo, da ni koža samo 'žakelj' za kosti :)

sej nisem zanalašč nič športala :D .. sm bla ful živčna zaradi izpitnega obdobja in sem rajš za knjigo ostala, kot pa da bi šla pou urce na sprehod .. slaba ideja, ampak kaj češ.. sej sedaj počasi športam ker imam časa na pretek, tako da upam da zaradi tega bojo šle še kilce dol ^^

sicer pa, tiste ki odsvetujejo sadje za zajtrk, ker je kao premalo ali kaj. nevem, js sem imela ful slabo navado, da nisem nikol baš zajtrkovala, sedaj sem se pa navadila da pojem en ali dva kosa sadeža, tako mi zjutraj zbudi prebavo, vnesla sem v prehrano ogromno zelenjave in se počutim dosti boljše kot prej. Meni osebno odgovarja, nič ne pogrešam tistih obilnih kosil ko smo mešali škrob in beljakovine in si se po kosilu počitul, kot da se boš razpoknil.. Tudi pregrešim se, pa nimam zaradi tega slabe vesti, tako da upam da sem izkoreninnila slabe navade in da mi bo še bolj to prehranjevanje zlezlo pod kožo :)
Britta
Sramežljivka
Sramežljivka

Jess: ne ne ne, ne da odsvetujem. Če nekomu ustreza sadje za zajtrk GO FOR IT. Samo nekaterim (meni recimo tudi) je premalo.
Sama sem se na začetku hujšanja prehranjevala tako, da sem se za zajtrk najedla, čez dan pa potem bolj malo. Večrja pa samo zelenjava in beljakovinski šejk.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Punce, ki se ne morete upreti čokoladi, sladkarijam... kaj pa proteinske čokoladice, oziroma nadomestki obroka. Imajo dobro sestavo (ne vse, je treba malo pregledati) in nekatere so tako dobre, da bi jih lahko na kile pojedla, pa niem freak na čokolado.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Kaj mi to koristi, če pa dragi potem dobi za roj.dan eno velko milko z lešniki in jo hrani v omari tak dolgo, da bi ji že 3x rok potekel, če ne bi jaz poskrbela in jo vmes nekajkrat pomazala in zamenjala z novo :lach: :lach:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

delfinchek napisal/-a: Punce, ki se ne morete upreti čokoladi, sladkarijam... kaj pa proteinske čokoladice, oziroma nadomestki obroka. Imajo dobro sestavo (ne vse, je treba malo pregledati) in nekatere so tako dobre, da bi jih lahko na kile pojedla

No sej, še slabše, tisto ima še več kalorij kot čokolada in se ne smeš basat s tem in če bi kakšno zaneslo in bi pretiravala z njimi, ne bi nič profitirala :P Se mi zdi še vseeno boljša varianta kakšen lahek naraven obrok in rebro čokolade za posladek, kot pa samo kalorično nabita nadomestna mini ploščica :| (lahko človeka zavede, da je samo eno malenkost pohrustal in zatem dodatno poje še več :D ). Ok, za včasih ali pa če kaj treniraš, da bi imel pa človek to namesto sladkarij z namenom hujšanja, pa ne bi bila dobra ideja...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Pa še en fajn proteinski šejk za povrh in boš sigurno izgubila 5 kg :D

Drugače pa - se strinjam s predhodnikom.

In nadomestki obroka so nadomestki obroka. Kar pomeni - en obrok manj, ne pa grizljanje med obroki :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Odgovori