Sladice

Gurmanski užitki.
Odgovori
Zalida
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 28
Pridružen: 24. Maj. 2011 20:11
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Zalida »

V soboto delala tele:

MAGDALENICE S PISTACIJAMI



125 g masla

125 g sladkorja, sem dala samo vanilijevega, ga delam sama in ga imam vedno kilo na zalogi...

250 g moke

75 g rezanih neslanih pistacij, kupujem v avstrijskem Metroju, večja pakiranja, je treba porabit

3 jajca

ščep soli



Zmešamo maslo, ki smo ga prej stopili (krasno gre v MW), moko, jajca, sladkor, sol in pistacije in pustimo maso počivati vsaj kako uro v hladilniku. Nato nadevamo v modelčke in pečemo na 180 stopinjah.

Več tukaj: http://lidijad.posterous.com/magdalenice-s-pistacijo

Slika
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

A pozna kdo kakšen kul recept za kaj z borovnicami?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

mogoče borovničev tiramisu ali pa borovničeva presna torta. to dvoje je men zelo všeč :)
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
tiazie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Pridružen: 17. Jun. 2010 12:11

Neprebrana objava Napisal/-a tiazie »

mogoče borovničevo pito? borovničev štrudel? borovničev zavitek?
lahko pa narediš kakršnokoli pecivo kamor gre sadje in daš vanj borovnice.
naprimer jogurtovo pecivo. ravno včeraj sem ga tudi jaz naredila z borovnicami..slastno! :oops:
Ostani!
Da me čuvaš kada zaspu andjeli... ♥
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Sem mela že splaniran borovničev zavitek/štrudel (ker še nikol pekla kej takega), pa mi mami domov privleče goro češenj od tete :lach: Zdej sem pa spet na začetku.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
tiazie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Pridružen: 17. Jun. 2010 12:11

Neprebrana objava Napisal/-a tiazie »

še vedno priporočam jogurtovo pecivo,saj vanj lahko daš kar ti srce poželi ;)
Ostani!
Da me čuvaš kada zaspu andjeli... ♥
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ja, to verjamem. Sam men se zdi to preveč "navadno" (brez zamere). Preveč enostavno za naredit. Si rada mal kompliciram življenje, pa kej novega probavam, kot pa biskvite.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

jst ti iz borovnic še vedno priporočam pito
http://www.presnisvet.net/viewtopic.php?t=785
meni je noro dobra

s češnjami pa kak zavitek ali pa čokoladni mafini s češnjami so mi tudi zelo dobri. pa kaka pana cota s češnjevim prelivom, palačinke s češnjami...

sm kar lačna postala :lol:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

O madonca, tale pita pa dobr zgleda :eek:

Ti kar še deli kak recept z nami (glede vsega :D) :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
tiazie
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Pridružen: 17. Jun. 2010 12:11

Neprebrana objava Napisal/-a tiazie »

KREMŠNITEE :D

Slika
Sestavine

1 zavitek listnatega testa (500 g)


Krema:
6 jajc
28 dag sladkorja
20 dag ostre moke
1 l mleka
2 vanilina sladkorja
po želji rum
1 l sladke smetane
sladkor v prahu za posip

Postopek
Iz listnatega testa spečemo dve plošči v velikosti pekača pečice. Liter mleka počasi zavremo, medtem pa si pripravimo rumenjakovo maso. Ločimo beljake in rumenjake. V posodo z rumenjaki dodamo sladkor, vanilin sladkor ter ostro moko. Vse dobro premešamo. Iz beljakov naredimo trd sneg.

V vrelo mleko počasi, med mešanjem, dodajamo rumenjakovo maso in dobro premešamo. Na šibkem ognju kuhamo še 2 minuti in vseskozi mešamo, da se ne prime.


SLASTNO! :D
Ostani!
Da me čuvaš kada zaspu andjeli... ♥
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Pridružen: 16. Feb. 2007 16:25

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

*mala* napisal/-a:Sem mela že splaniran borovničev zavitek/štrudel (ker še nikol pekla kej takega), pa mi mami domov privleče goro češenj od tete :lach: Zdej sem pa spet na začetku.


najbolj logična izbira bi bla češnjev štrudelj...men je super
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Ja, sem potem lih to naredila, ampak se mi je testo tako lepo vleklo, da sem pretanko naredila in se mi je ob zvijanju vse razkopalo, ker precej nadeva :D Pojedli so vseeno vse, čeprov ratala ena packarija :D

NOVO:
Kakšna ideja za kako dobro "kapico" za cupcakes? Ponavadi samo navadne muffine pečem.
Bi jih par spekla za sestrično za roj. dan (ker ne morem lih torto :D)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Mogoče kter ekspert tukaj ve kako zna kaj ratat, če združim vanilijevo kremo + borovnice + gel fix? Takšno kremo pač malce bolj kompaktno bi rada..
In še, čez torto bi rada dala belo čokolado, kak nrdim preliv? Dam belo čokolado, maslo..še kaj? nad paro?
It was forever..but it didnt last long..
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3655
Pridružen: 26. Dec. 2010 10:07

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Js ne bi stavla masla - daj rajši olje. Se lepše reže, z maslom se pa rado lomi.
A ni gelfix za marmelade in take reči?
Odgovori