_patchouli_ napisal/-a:candy. napisal/-a:Ah, Bovary sem se že enih 5× lotla brat pa pol odnehala. Ločil bom peno od valov sem prebrala in je bila kar berljiva, za Bovary pa težko rečem, ker nisem prebrala skoraj ničesar

za angleščino smo pa itak že v šoli obe predelali, tako da že poznam vsebino obeh

Resno? Februar je, pa še nisi prebrala knjige za maturo? Jaz sem obe prebrala že vsaj drugič al tretjič do februarja (slovensko sem do eseja znala že skor na pamet). Je pa res, da smo mel tako profesorico za slovenščino, da smo celo leto ful delal za maturo in že med poletnimi počitnicami pred 4. letnikom smo morali prebrati obe knjigi, da smo potem takoj začeli. Praktično ni bilo teme, ki bi me na eseju lahko presenetila, ker smo obdelali VSE. Nekatere dele knjige smo šli od stavka do stavka razčlenjevati, če ne zarad drugega, da nas je naučila pravilnega branja knjig. Je pa res, da men to ni blo težko, ker sem vedno oboževala književnost.
Ne, saj jo imam namen prebrati v tem tednu. In potem še enkrat obedve skozi čimprej. Sem pa kar šokirana, saj v razredu večina ljudi še ni prebrala niti ene knjige, in sem ena redkih, ki ima vsaj eno knjigo do konca prebrano..
Tudi v šoli že kakšna dva tedna predelujemo Ločil bom peno od valov, čez en teden začnemo pa z Bovary. Tako da moram pohiteti.. in upam, da mi uspe

Aja, predelujemo pa tudi mi vse zelo natančno, gremo v čisto vse podrobnosti, moramo podčrtovati skoraj vsako drugo besedo.. ^^
Kar se pa matematike tiče.. mene tudi zelo skrbi, saj sploh nismo nič ponavljali za nazaj, pa baje tudi sploh ne bomo. Vsaj tako je profesorica rekla.. ugl. nabavila sem si učbenike vseh štirih let in čez počitnice mislim počasi začet in vsak dan po malo pregledat in si najpomembnejše v en zvezek izpisovat. Nisem ravno genij v matematiki oz. bolje rečeno, imam probleme z njo pri naši profesorici, ampak se mi pole ne zdijo takšen problem kot zdajšnji redni testi