Moje priprave že skoraj 2 meseca potekajo.

V bistvu se je začel z neko virozo, ki sem jo staknila v vrtcu in sem 3 dni bruhala in preležala, po tem sem bla odločna, da spremenim svoje prehranjevalne navade in s tem malo okrepim svoj imunski sistem. Pred tem sem bla nemogoča, jedla ful neredno in težka kosila ter večerje, spila po 3-4 kave na dan, skoraj nič sadja, povsod šla z avtom in se res minimalno gibala, predvsem zato, ker si nisem znala časa vzet za telovadbo in sem skos nekam hitela.
Najprej sem si uredila prehrano, začela z rednimi zajtrki (ovseni kosmiči, sunny bisk z sojinim desertom/mlekom/navadnim jogurtom in sadje, sem in ke tudi kaka omleta z 1 jajcem in 1 beljakom, pa tudi kak zdrav sendvič s tuno ali piščančjimi prsi, ali pa kaki lahki sirni namazi), zdravim kosilom in lahkimi, beljakovinskimi večerjami, vmes pa dve mini malci (jogurt, pest mandljev, kak grancerale piškot, jabuček ipd.). Skenslala sem vse sokove in vode z okusom, pijem samo še navadno vodo s kakim koščkom limete ali limone, nesladkane čaje ter kak deci svežega naravnega soka pomarače ali grenivke. Kupila sem si tud svoje prve tekaške superge in začela redno tečt, čist notr padla in začela uživat v odkrivanju novih prog. 1x tedensko grem na zumbo, 1x tedensko pa na jogo, in občutek po vadbi je neverjetno dober. Ful uživam v odkrivanju novih zdravih receptov, in si vzamem čas za pripravo.
Vsak ponedeljek nabavim zalogo svežega sadja in zelenjave, kake tune, ovsenih kosmičev, tofuja, polnozrnatga kruha (dam kar v skrinjo in mam vsak dan sveže), itd., tako da mi ni treba vsak dan v štacuno, ker mi nečesa zmanjka. Tud operem in narežem veliko skledo solate in jo hranim v hladilniku, tko da jo mam skos na dosegu in jo je treba samo še začinit.
V dveh mesecih sem šla dol 4kg, čeprou to ni bil moj prvoten namen (ampak se ne branim tud tega, hehe), predvsem se pa počutim veliko bolje, imam ful energije in pridobivam na kondiciji. Niti ne rabim več tok kave, so dnevi ko niti ene ne spijem, poleg tega tud nimam več tistih napadov lakote in "padcev cukra". Jz sm to spremembo v načino življenja nujno rabila, hkrati se mi pa ne zdi, da ne delam nič kaj tako posebnega, samo vsak dan kaj kuhanga pojem ter veliko svežega. Tud celulitek počasi zginja.