Kaj naredit?
Kaj naredit?
zdravo,
na kratko; s partnerjem sva skupaj tri leta. Zadnje leto sem bila doma (brez službe), skrbela za gospodinjstvo, zanj,...ipd. Vse ok. V tem času sem dobila ponudbo za službo a je nisem vzela (sva se nekako dogovorila, da ni taka finančna kriza, da ni panika in da naj počakam na boljšo ponudbo...in tako trikrat) Sčasoma sem postajala vedno bolj nezadovoljna, depresivna, posesivna, ljubosumna, brez volje.... Jasno, kaj pa postane drugega človek, ki ne dela? "depresiven luzer".... On se je vedno bolj oddaljeval in se, kadar sem povedala kako se počutim, obnašal do mene, kot da sem "bolna", mi rekel, da naj se poštimam in me dal na ignor. Kakorkoli, ob vsakem večjem prepiru sem jaz izpadla "gnoj", on pa "žrtev". Potem ignoranca tudi po par dni... se ne javljat po cele dneve, lagat kje je,..... Zdaj pa sem dobila službo in zelo kmalu začnem delat. Včeraj se ni javljal cel dan in ko je prišel domov sem ga ujela na neki totalno nefer laži in že od takrat ga ignoriram jaz... vedno sem popustila in se mu skušala približati, s tem pa sem naredila več škode kot koristi... tokrat pa me je prizadel, prizadel tako zelo, da v meni kar vre od jeze in razočaranja......mi je pa včeraj svakinja povedala, da ji je rekel da itak ve, da zdaj ko bom začela delat, da zdaj mi bo pa "zafrčalo" in da ga bom pustila takoj, ko se postavim na svoje noge... da je v to prepričan... kaj to pomeni? ne razumem? se zato do mene obnaša tako grdo? sicer pravi, da je vesel zame... in res je, da mi je skozi ves ta čas ob strani, me pa blazno motijo določene stvari, ki jih počne (pravi da zato, da če bi mi določene stvari povedal, da bi samo težila in mi jih zato ne) in tukaj ne mislim popustiti. obnaša pa se totalno ignorantsko... in priiznam, zadnje čase sem se začela tako obnašati tudi jaz....
in danes, ko in če se vidiva (če ne bom šla prej spat), kaj naj.... pustim..... on se itak pogovoril ne bo (ni to ravno njegova vrlina) jaz pa tudi ne bom popustila...kaj naj rinem vanj...imam slabe izkušnje s tem...
mogoče kaka izkušnja, nasvet? bom hvaležna....
na kratko; s partnerjem sva skupaj tri leta. Zadnje leto sem bila doma (brez službe), skrbela za gospodinjstvo, zanj,...ipd. Vse ok. V tem času sem dobila ponudbo za službo a je nisem vzela (sva se nekako dogovorila, da ni taka finančna kriza, da ni panika in da naj počakam na boljšo ponudbo...in tako trikrat) Sčasoma sem postajala vedno bolj nezadovoljna, depresivna, posesivna, ljubosumna, brez volje.... Jasno, kaj pa postane drugega človek, ki ne dela? "depresiven luzer".... On se je vedno bolj oddaljeval in se, kadar sem povedala kako se počutim, obnašal do mene, kot da sem "bolna", mi rekel, da naj se poštimam in me dal na ignor. Kakorkoli, ob vsakem večjem prepiru sem jaz izpadla "gnoj", on pa "žrtev". Potem ignoranca tudi po par dni... se ne javljat po cele dneve, lagat kje je,..... Zdaj pa sem dobila službo in zelo kmalu začnem delat. Včeraj se ni javljal cel dan in ko je prišel domov sem ga ujela na neki totalno nefer laži in že od takrat ga ignoriram jaz... vedno sem popustila in se mu skušala približati, s tem pa sem naredila več škode kot koristi... tokrat pa me je prizadel, prizadel tako zelo, da v meni kar vre od jeze in razočaranja......mi je pa včeraj svakinja povedala, da ji je rekel da itak ve, da zdaj ko bom začela delat, da zdaj mi bo pa "zafrčalo" in da ga bom pustila takoj, ko se postavim na svoje noge... da je v to prepričan... kaj to pomeni? ne razumem? se zato do mene obnaša tako grdo? sicer pravi, da je vesel zame... in res je, da mi je skozi ves ta čas ob strani, me pa blazno motijo določene stvari, ki jih počne (pravi da zato, da če bi mi določene stvari povedal, da bi samo težila in mi jih zato ne) in tukaj ne mislim popustiti. obnaša pa se totalno ignorantsko... in priiznam, zadnje čase sem se začela tako obnašati tudi jaz....
in danes, ko in če se vidiva (če ne bom šla prej spat), kaj naj.... pustim..... on se itak pogovoril ne bo (ni to ravno njegova vrlina) jaz pa tudi ne bom popustila...kaj naj rinem vanj...imam slabe izkušnje s tem...
mogoče kaka izkušnja, nasvet? bom hvaležna....
-
- Cosmopsiho
Zakaj se dve odrasli osebi (predvidevam, da sta v poznih 20 ali 30) moreta iti igrice, kdo dlje časa ignorira? S tem delata vajini zvezi več škode kot koristi. Redko kdaj je ignoranca na mestu in se eden od partnerjev prebudi iz "zimskega spanja" ter prekine to mučno tišino in se pobotata. Večinoma pa gre za ignoranco brez potrebe, ki lahko le še bolj razje vajino že tako krhko zvezo. Začnita delati na komunikaciji, sploh, če sta skupaj že tri leta.
Praviš, da se je on pred časom začel oddaljevati od tebe, torej je do neke mere on tisti, ki je v vajino zvezo prinesel problem. Praviš tudi, da te je namesto tolažbe v trenutkih lažje depresije le še bolj potrl in te začel ignorirati. Zatem je začel celo lagati, kje se nahaja.
Ko pa ti dobiš službo, pa kar naenkrat (in še to brez neke logične povezave) njegovi sestri pove, da ga boš pa zdaj itak pustila. Meni v tvoji nič kaj zavidljivi situaciji ne bi bilo nič jasno. In ko mi kaj ni jasno, z vso pravico vprašam, zakaj gre, ker želim, da so stvari razščiščene, ne pa pospravljene pod prt. Meni se zdi (lahko da čisto napačno sklepam), da ta tvoj fant (mož?) išče le nek dober izgovor za konec zveze, da ne bo on izpadel svinjski, če bi zaključil zvezo. Tebi želi naprtiti slab renome, on pa oditi brez slabe vesti in obsojajočih pogledov drugih. Lahko da se motim, ker situacije ne poznam osebno, a sem tako razbrala iz tvojega posta, da še komajda držita vse skupaj nad površino in gre za razpadajoči odnos.
Niti to mi ni jasno, ko praviš, da ti ves ta čas stoji ob strani, obenem pa praviš, da te ignorira. Ne predstavljam si, kako izgleda takšna zveza. S tem, ko si še ti začela igrati na isto karto kot on, pa le še poslabšuješ nastalo situacijo, ker se bo prepad med vama le še poglobil, zaradi česar bo tudi hitreje opazil kakšno drugo in začel razmišljati o koncu zveze.
Posedi ga za mizo in ga na miren način vprašaj, kako si predstavlja vse skupaj, ker ti ni vseeno, da živita eden mimo drugega in to celo namerno.
Praviš, da se je on pred časom začel oddaljevati od tebe, torej je do neke mere on tisti, ki je v vajino zvezo prinesel problem. Praviš tudi, da te je namesto tolažbe v trenutkih lažje depresije le še bolj potrl in te začel ignorirati. Zatem je začel celo lagati, kje se nahaja.

Niti to mi ni jasno, ko praviš, da ti ves ta čas stoji ob strani, obenem pa praviš, da te ignorira. Ne predstavljam si, kako izgleda takšna zveza. S tem, ko si še ti začela igrati na isto karto kot on, pa le še poslabšuješ nastalo situacijo, ker se bo prepad med vama le še poglobil, zaradi česar bo tudi hitreje opazil kakšno drugo in začel razmišljati o koncu zveze.
Posedi ga za mizo in ga na miren način vprašaj, kako si predstavlja vse skupaj, ker ti ni vseeno, da živita eden mimo drugega in to celo namerno.

"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
Re: Kaj naredit?
Ellerjeva napisal/-a: on se itak pogovoril ne bo (ni to ravno njegova vrlina) jaz pa tudi ne bom popustila...
Napišeš tole in sprašuješ, kaj narediti? Konec narediti, ker itak nimata prihodnosti s takimi forami v zvezi.
Because I can.
To, da ignorirata en drugega samo še poslabša stvari, ker to ni nobena rešitev. Je samo prelaganje problemov na drug dan, napetost med vama pa samo narašča.
POGOVOR. To je vse kar potrebujeta, če se pa noče pogovorit pa ga pusti, ker če se ne pogovorita je z zvezo konec. Me pa najbolj zanima zakaj njega tako moti, da bi ti imela službo? Ni nikoli pomislil na to, da bi bila oba srečnejša če bi imela tudi ti službo? Konec koncev bi bilo še več denarja kot ga imata sedaj.
POGOVOR. To je vse kar potrebujeta, če se pa noče pogovorit pa ga pusti, ker če se ne pogovorita je z zvezo konec. Me pa najbolj zanima zakaj njega tako moti, da bi ti imela službo? Ni nikoli pomislil na to, da bi bila oba srečnejša če bi imela tudi ti službo? Konec koncev bi bilo še več denarja kot ga imata sedaj.
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Ellerjeva napisal/-a:zdravo,
na kratko; s partnerjem sva skupaj tri leta. Zadnje leto sem bila doma (b..mi je pa včeraj svakinja povedala, da ji je rekel da itak ve, da zdaj ko bom začela delat, da zdaj mi bo pa "zafrčalo" in da ga bom pustila takoj, ko se postavim na svoje noge... da je v to prepričan... kaj to pomeni? ne razumem? se zato do mene obnaša tako grdo? sicer pravi, da je vesel
Pomeni da je luzer, ki povezuje da če ima denar ker partnerica ne dela, da ima tudi moč nad njo. Ali razumeš?
Dokler on dela, in ima denar, mu ti ne moreš nič kao očitati, ker itak ne delaš, in ti on lahko to naprej meče.
Run Forrest run!
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Če se ne moreta pogovoriti zaradi takih muh v zvezi, kot jih imata sedaj, kaj bo šele, ko bo prišlo do morebitnih večjih problemov v zakonu ali z otroci, če bi jih imela? Če eden ni za pogovor, zveza ne more funkcionirati kot bi mogla. Razen če mislita živet skupaj samo zato, da si bosta delila stroške in izmenjala nekaj besed samo takrat, ko bo njega zanimalo, kaj bo za kosilo, tebe pa, kdo bo odnesel smeti v koš. Naj zveza traja tri leta ali 10 let, če te le-ta več ne osrečuje, ne moreš vztrajati z nekom skupaj samo zaradi kilometrine.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
Še bolj žalostno je vztrajati s tako osebo. Res je drugače, ko si čustveno vpleten, ampak kaj od čustev z njegove strani pa je še sploh ostalo, razen ignoriranje? Postavi mu ultimat; Ali sploh še želi nadaljevati zvezo, ali pa še danes gresta vsak svojo pot.
Mark Twain
Mark Twain
-
- Cosmopsiho
joj... saj vem, naivna sem..
ampak jaz še vedno nekako verjamem, da me ima rad... zakaj bi vztrajal? ker on ne bo šel... on ne bo rekel da je konec... on samo pravi naj se nakuliram... konec koncev sva se ravnokar preselila v novo hišo (pred tem so bile tudi take težave a sva jih - vsaj tako sem mislila do včeraj - rešila)...
zdaj pa spet... oklepam se dejstva, da je globoko v sebi pošten fant.... ko sva se spoznala mi je priznal da ima otroka, bivšo... od tam se je odselil in si ustvaril življenje z mano... in še vedno je z mano... samo to obnašanje pa ne pelje več nikamor.... če ga bom danes čakala doma "za mizo" in začela pogovor, predvidevam, da bo narobe....
žalosti me misel na konec...
ampak jaz še vedno nekako verjamem, da me ima rad... zakaj bi vztrajal? ker on ne bo šel... on ne bo rekel da je konec... on samo pravi naj se nakuliram... konec koncev sva se ravnokar preselila v novo hišo (pred tem so bile tudi take težave a sva jih - vsaj tako sem mislila do včeraj - rešila)...
zdaj pa spet... oklepam se dejstva, da je globoko v sebi pošten fant.... ko sva se spoznala mi je priznal da ima otroka, bivšo... od tam se je odselil in si ustvaril življenje z mano... in še vedno je z mano... samo to obnašanje pa ne pelje več nikamor.... če ga bom danes čakala doma "za mizo" in začela pogovor, predvidevam, da bo narobe....
žalosti me misel na konec...
-
- Cosmopsiho
Po treh letih reči "še vedno je z mano" je malo precej neumno, se ti ne zdi? Zakaj potem sprašuješ za mnenja tukaj, če globoko v sebi še vedno verjameš, da je poštena oseba? Se ti zdi, da pošten človek ignorira partnerja in ga prikaže krivega, ko to sploh ni? Nekaj je, da se partnerja ignorirata kakšno uro ali v najslabšem primeru dan ali dva, ne pa konstantno, kot on tebe že nekaj časa. Ti to ne pove, da se je z njegove strani očitno precej ohladilo?
Sama si si odgovorila. Od tebe pa je odvisno, ali želiš še naprej to prenašati ali zaključiti in toliko prej opraviti z bolečino, ki bo prisotna še nekaj časa po razhodu.
samo to obnašanje pa ne pelje več nikamor.... če ga bom danes čakala doma "za mizo" in začela pogovor, predvidevam, da bo narobe....
Sama si si odgovorila. Od tebe pa je odvisno, ali želiš še naprej to prenašati ali zaključiti in toliko prej opraviti z bolečino, ki bo prisotna še nekaj časa po razhodu.

Mark Twain
Mark Twain
Ellerjeva napisal/-a:...mi je pa včeraj svakinja povedala, da ji je rekel da itak ve, da zdaj ko bom začela delat, da zdaj mi bo pa "zafrčalo" in da ga bom pustila takoj, ko se postavim na svoje noge... da je v to prepričan... kaj to pomeni? ne razumem? se zato do mene obnaša tako grdo?...
Zaveda se, da se do tebe obnaša grozno in mu je jasno, da dokler je samo on delal, nisi imela druge opcije kot pa ostat v istem položaju kot si. Zdaj, ko boš imela svoj prihodek pa se ti odpre več možnosti, ena izmed njih je tudi ta da ga zapustiš.
In to, da je 'še vedno ob tebi' ni nek dober razlog, da bi ostala. Mogoče je res pošten fant, ampak kot partner pogori po celi črti. Zakaj pa bi te sploh želel zapustit, če pa te ignorira, dela kar hoče ti pa mu strežeš doma in si lepo tiho, ker s pogovorom itak ne prideš nikamor (kot si sama rekla).
Zanima me samo zakaj sta se vselila skupaj, če praviš, da težave s komunikacijo obstajajo že dlje časa?
Breakfast is my religion! (The Mask)