delo: Anketiranje, anketiranje po telefonu
delo: Anketiranje, anketiranje po telefonu
Mene zanima a je že kdo opravljal študentsko delo anketiranje po telefonu. Iščem namreč delo in opažam, da je tega največ. Meni ni glavni problem, da me bodo tisti, ki jih bom klicala zmerjali po telefonu itd, pri meni je glavni problem, da se bojim, da imam za to delo premalo računalniškega znanja. Kako je sploh s tem delom? Se uporablja računalnik? Al kam se vpisuje odgovore? Ker imam žal to nesrečo, da nimam ravno full informatičnega znanja, tako da bi mi že microsoft office povzročal problme. Mi lahk kdo mal razloži, kako poteka to delo?
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Jap, jz
men je blo pa lih to teženje po telefonu najbolj bedno, ampak je šlo, folk je bil dost uredu (razen parih izjem, valda, k so me nalajali..).
Em, sicer sem samo pri enem podjetju bla, program je bil pa dost simple; en programček avtomatično kliče naključne (?) cifre, tle nimaš kej počet, razen za prekint, če se nihče ne javi; v programu z anketo pa samo klikaš podane odgovore in se itak vprašanja sama naprej "odpirajo"...evo, zihr si že kdaj kakšno spletno anketo reševala? Ni dosti drugače [bilo pred 5 leti].

men je blo pa lih to teženje po telefonu najbolj bedno, ampak je šlo, folk je bil dost uredu (razen parih izjem, valda, k so me nalajali..).
Em, sicer sem samo pri enem podjetju bla, program je bil pa dost simple; en programček avtomatično kliče naključne (?) cifre, tle nimaš kej počet, razen za prekint, če se nihče ne javi; v programu z anketo pa samo klikaš podane odgovore in se itak vprašanja sama naprej "odpirajo"...evo, zihr si že kdaj kakšno spletno anketo reševala? Ni dosti drugače [bilo pred 5 leti].

Jaz sem tut to že počela...in nikoli več. Bolj monotono in dolgočasno delo bi si po moje težko našla. Delala sem pri statističnem uradu, vsi tam so bili super, sam delo je bilo za umret tečno. Poteko pa je tako kot je že purple_rain napisala. Program ti je sam dal številko, ki si jo poklical, če se je kdo oglasil si pa klikal sam naprej njegove odgovore...tak da nekega računalniškega znanja ne rabiš 

Tudi jaz sem še opravljala to delo preko študentskega servisa. Na začetku je bilo fajn, ampak sčasoma ti postane tečno, ker moraš včasih še ob 8h, 9h zvečer ljudi gnjaviti ali pa tako pozno med vikendi in nobenih nima glih to rad. Drugače pa program so tak že pred mano opisale. Ti moreš vprašanje prebrati, podati možne odgovore ter odgovor označiti, se pa najde tu in tam kakšno vprašanje, kjer moreš odgovor napisati.
Edino bedasto je to, ker nekateri s katerimi delaš ali pa tudi sam pozabiš označiti, da je nekdo dvignil in rekel da pokličite takrat pa takrat ali pa je dvignil pa ni hotel sodeloati in moraš označiti razmik ponovnega klica (ponavadi 2 dni razlika med enim in drugim klicem) ali pa ne kličite več in potem pride do tega, da osebo večkrat računlanik pokliče in se seveda razburijo na tebe.
))
Je pa res, da tam ko sem jaz delala, so zelo gledalii na to, kdo je koliko anket že opravil, ker ima pa tudi kje svojo mejo, koliko min. jih moreš v tvojem delovnem času opraviti. Je bila pa pozitivna stvar to, ker si se lahko pisal, kdaj imaš čas dopoldan ali popoldan. Nikoli ni problem, če nisi mogel priti, ker je ponavadi, kar hitro zasedeno.
Drugač pa good luck, poizkusit ni greh, če trenutno ne najdeš drugega dela.
Edino bedasto je to, ker nekateri s katerimi delaš ali pa tudi sam pozabiš označiti, da je nekdo dvignil in rekel da pokličite takrat pa takrat ali pa je dvignil pa ni hotel sodeloati in moraš označiti razmik ponovnega klica (ponavadi 2 dni razlika med enim in drugim klicem) ali pa ne kličite več in potem pride do tega, da osebo večkrat računlanik pokliče in se seveda razburijo na tebe.

Je pa res, da tam ko sem jaz delala, so zelo gledalii na to, kdo je koliko anket že opravil, ker ima pa tudi kje svojo mejo, koliko min. jih moreš v tvojem delovnem času opraviti. Je bila pa pozitivna stvar to, ker si se lahko pisal, kdaj imaš čas dopoldan ali popoldan. Nikoli ni problem, če nisi mogel priti, ker je ponavadi, kar hitro zasedeno.
Drugač pa good luck, poizkusit ni greh, če trenutno ne najdeš drugega dela.