delo: Anketiranje, anketiranje po telefonu

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Noella
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

delo: Anketiranje, anketiranje po telefonu

Neprebrana objava Napisal/-a Noella »

Mene zanima a je že kdo opravljal študentsko delo anketiranje po telefonu. Iščem namreč delo in opažam, da je tega največ. Meni ni glavni problem, da me bodo tisti, ki jih bom klicala zmerjali po telefonu itd, pri meni je glavni problem, da se bojim, da imam za to delo premalo računalniškega znanja. Kako je sploh s tem delom? Se uporablja računalnik? Al kam se vpisuje odgovore? Ker imam žal to nesrečo, da nimam ravno full informatičnega znanja, tako da bi mi že microsoft office povzročal problme. Mi lahk kdo mal razloži, kako poteka to delo?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jap, jz :lach:
men je blo pa lih to teženje po telefonu najbolj bedno, ampak je šlo, folk je bil dost uredu (razen parih izjem, valda, k so me nalajali..).
Em, sicer sem samo pri enem podjetju bla, program je bil pa dost simple; en programček avtomatično kliče naključne (?) cifre, tle nimaš kej počet, razen za prekint, če se nihče ne javi; v programu z anketo pa samo klikaš podane odgovore in se itak vprašanja sama naprej "odpirajo"...evo, zihr si že kdaj kakšno spletno anketo reševala? Ni dosti drugače [bilo pred 5 leti]. :)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

Jaz sem tut to že počela...in nikoli več. Bolj monotono in dolgočasno delo bi si po moje težko našla. Delala sem pri statističnem uradu, vsi tam so bili super, sam delo je bilo za umret tečno. Poteko pa je tako kot je že purple_rain napisala. Program ti je sam dal številko, ki si jo poklical, če se je kdo oglasil si pa klikal sam naprej njegove odgovore...tak da nekega računalniškega znanja ne rabiš :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

jaz sem to počela....3 dni, potem pa nisem več zdržala. Tako monotono. Mi smo prodajali en zdravniški aparat, in potem ko moreš stranke prepričevat, kako to res deluje kako je super in oh in sploh....krasno! Za bruhat....nikoli več!!!!
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a MIS_MAS »

Tudi jaz sem še opravljala to delo preko študentskega servisa. Na začetku je bilo fajn, ampak sčasoma ti postane tečno, ker moraš včasih še ob 8h, 9h zvečer ljudi gnjaviti ali pa tako pozno med vikendi in nobenih nima glih to rad. Drugače pa program so tak že pred mano opisale. Ti moreš vprašanje prebrati, podati možne odgovore ter odgovor označiti, se pa najde tu in tam kakšno vprašanje, kjer moreš odgovor napisati.
Edino bedasto je to, ker nekateri s katerimi delaš ali pa tudi sam pozabiš označiti, da je nekdo dvignil in rekel da pokličite takrat pa takrat ali pa je dvignil pa ni hotel sodeloati in moraš označiti razmik ponovnega klica (ponavadi 2 dni razlika med enim in drugim klicem) ali pa ne kličite več in potem pride do tega, da osebo večkrat računlanik pokliče in se seveda razburijo na tebe. :)))

Je pa res, da tam ko sem jaz delala, so zelo gledalii na to, kdo je koliko anket že opravil, ker ima pa tudi kje svojo mejo, koliko min. jih moreš v tvojem delovnem času opraviti. Je bila pa pozitivna stvar to, ker si se lahko pisal, kdaj imaš čas dopoldan ali popoldan. Nikoli ni problem, če nisi mogel priti, ker je ponavadi, kar hitro zasedeno.

Drugač pa good luck, poizkusit ni greh, če trenutno ne najdeš drugega dela. ;)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Jaz sem tudi opravljala telefonsko anketiranje.

Noella nimaš se česa bati, ker itak ti vse razložijo kako pa kaj, kako se uporablja ta program, mi smo celo vadili prej... Pa tudi jaz nisem najbolj računalniško podkovana, ampak s tem programom res nisem mela težav, ker so nam res čist vse razložili.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

jaz tudi nekaj časa, ampak mi je bila taka muka.. 5 ur skupi govort iste stavke ko ena pokvarjena plošča, včasih se mi je prav mešalo. ampak, nekaterim pa je to kul job. ne vem, probaj, zgubit nimaš nič. te pa vse tam naučijo in ni nič težkega, razen seveda če ne iščejo koga z izkušnjami.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Tudi jaz sem to delala, res je blo mučno ker je blo tko dolgočasno. Ljudje so bili večinoma OK, tisti ki so hoteli odgovarjat, če so začeli težit jih pač skenslaš :D Najhujš je blo pa ko smo na dan volitev ob 7 zjutraj v nedeljo zbujali ljudi... upam da nikoli več :tot:
Odgovori