Ne ne mi dihat za ovratnik =)

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Ne ne mi dihat za ovratnik =)

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Oo, babe žabe :)
Končno se tud jz javljam tukaj s svojim "problemom" in se tako vključim v klub jamrajočih ljudi... :P

Za kaj se gre? Torej, kot večina že ve, sem v tujini že 4 mesece in še prbl.1 mesec bom. Vse to obdobje sma z mojim dečkom lepo speljala, ni blo panike, niti nekih kriznih situacij. Edino en problem je, o katerem sma se že večkrat pogovarjala, pa se nekak ne premaknema.

Namreč, njemu ogromno pomeni pozornost. Ogromno pozornosti mi daje in si tudi želi to pozornost nazaj. Npr. lepe besede, vsaj enourni pogovori po skypu vsak dan, smsi...Tudi, ko sva fizično skupaj, se on zelo rad crklja, boža, dotika, kr naprej neki žoka po meni.
Jaz sem pa čisto kontra. Ne znam laskat z besedami, neprestano dotikanje mi gre na živce, nimam potrebe se sploh slišat vsak dan, kaj šele čebljat po eno uro, saj sploh ne vem, kaj naj govorim...in se mi zdi, da me vsa ta pozornost precej utesnjuje. Še bolj pa, ko pričakuje, da mu bom to tudi vračala.

Kako naj mu vračam, če pa mi ne dovoli, da bi ga sploh začela pogrešat?

Z domačimi se slišim povprečno 1x na teden. In jih že ful pogrešam, komaj čakam, da jih vidim. Pa jih tudi najprej 3 mesece nisem sploh nič pogrešala, ampak zdaj se pa že kar veselim, da grem domov, da bomo spet skupaj...
Medtem ko njega še nič ne pogrešam. In se bojim, da bom prišla čez en mesec domov, on bo čisto zmešan name, jaz pa bom po enem tednu rabla oddih, ker bo hotel preživet vsak prost trenutek z mano. Po 5 mesečni odsotnosti. Heh.
No, in ravno prej sma mela spet 1,5 urno debato, in sma se tudi o tem pogovarjala in prišla do zaključka, da naj ga pač jaz pokličem, ko se mi bo zazdelo, da to rabim. Zdaj me nekak bremeni vse skupaj, sploh ne vem zakaj...pač, no, saj niti ne pričakujem neke rešitve, ker sma se itak pogovorila o tem, ampak na splošno, kak je pa vaš pogled na to?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

če te ta njegova konstantna potreba po pozornosti ne moti preveč, ko si doma, potem jaz temu trenutnemu problemu ne bi posvečala pretirane pozornosti. situacija je minljiva, saj kot praviš, boš tam še nekje 1 mesec, ko boš doma, bo pa spet vse po starem. če te pa to tako muči tudi ko si doma in je erazmus to le še stopnjeval, gre pa za večji problem nekompatibilnosti.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

^^ ne ne, ona sta najbrž zelo kompatibilna, samo da so vloge obrnjene. V njenem primeru on daje več čustev, dotikov, pozornosti, ona pa malo bolj zadržana z čustvi.

A si mogoče razmislila, da bi mu točno povedala svoj problem, ker se mi zdi da imaš samo slabo vest in se bojiš nekega scenarija, ki se najbrž sploh ne bo zgodil.

Ti mu povej točno, kako se počutiš in namesto, da imaš ti v glavi neko obvezo in slabo vest da moraš dnevno biti toliko časa na skypu, si raje naredita nek urnik kdaj se slišita, saj bo veliko manj tega čakanja in ti ne boš imela nobene slabe vesti ker bi te on ves nestrpen čakal.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

To sem že tudi jaz pomislila, da so pri nama vloge obrnjene. In potem ni prav, ker ne pošljem sms-a sama od sebe, ker mora vedno on prvi klicat, ker nikoli nobenega emaila ne pošljem...hja zakaj že, če pa se ni nič spremenilo od prejšnje noči, ko sva se nazadnje slišala. In potem bom prišla domov in me bo vprašal: No, povej, kak si se imela? In bom lahko odgovorila: Saj pa si bil ves čas zraven :D

No, LZ, točno to sem tudi naredla - povedala sem mu ta scenarij, katerega se bojim. Glede na to, da sma skupaj 4 leta in me že dobro pozna, verjetno ve, da je kaj takega pri meni čisto možno. Da bi si naredla urnik, je praktično nemogoče, ker se ga jaz 100% ne bi držala. Pač sma rekla, da če je blo do zdaj po njegovo, pa naj bo zdaj še malo po moje in ga pokličem, ko ga bom "zapogrešala". Kak dolgo bo to trajalo - nimam pojma. Upam, da bo prišlo do tega še preden se vrnem domov :D

Sicer sva zelo zelo kompatibilna karakterja, se štekama totalno. Tako, da sva vsekakor pripravljena delat na tem problemčku, nekak sva že poskušala sama, ampak ker se ne premaknema iz točke naprej, bi blo zanimivo videt, kak na to gledajo drugi - več glav več ve.

Ko sva doma, to ni tako izrazito. Takrat se jaz pač umaknem, ko imam vsega poln kufer in pridem nazaj čez par ur ali par dni, ko se malo "preluftam". Nekak imam zelo velik ta osebni prostor, rada sem sama in to vsake tolko časa rabim, tak da tukaj ni problem v tem, da bi se njega osebno naveličala.

Problem je, ker sem mislila, da ga bom noro pogrešala in bom čisto zmešana, ko pridem nazaj in mu bom vsaj malo lahko vrnila tega, kar mi on ves čas daje...pa zaenkrat ne kaže niti 1% na to, da bo temu res tako. Ker enostavno nimam možnosti, da bi sploh ugotovila, da mi manjka, ker mi nonstop "najeda"...(ok, tole z najedanjem ni mišljeno tolk grdo, kot se sliši)

@bubika, ne, niti slučajno ga nočem strašit s čem takim, ker si itak po mojem že sam ustvarja take zgodbice =))) Tak da se trudim z vsem čimbolj nežno in v rokavicah...ker je pred kratkim tud mel ene težave v službi in je psihično dokaj na psu.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
spuko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a spuko »

a niso tipi tisti ki ponavad se raje crkljajo pa sms-kajo pa te fore?
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tanF »

Haha spuko. Pač imata malo obrnjene vloge, kar lahko pomeni samo to, da mu positive vibration veliko pomeni. In ker je punca na Erazmusu že 4 mesece je tipa (verjetno) samo malo strah, da si positive vibration tam ne bi našla kakšnega drugega... :D
spuko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a spuko »

Ja on bi rad eno uro in pol na dan bil na skypeju za imet cyber sex z njo :lol:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Jao spuko Slika :D

Sj prav, da ga je mal strah, takih deklin kot sem jaz ne delajo več :P Ampak jz še predobro vem, da tud takih dedcev, kot je moj, ni za vsakim vogalom, hehe =)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tanF »

To vse rečejo :D

Drugače pa nekako mu moraš zagotovit, da si res samo njegova...samo kaj če je pa on kaj ušpičil, da se tako ukvarja s tabo? :?
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

točno zaradi tega kar se tebi dogaja, je ena moja znanka šla narazen s svojim... enostavno jo je njegovo "najedanje" tolko dušilo, da ni mogla več dihat in je pobegnila. In točno te besede je večkrat izgovorila kot razlog: sploh mi ni dal možnosti, da bi ga pogrešala. :wink:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Eh..jz sm pa definicija tvojga tipa, kar se tega tiče tk da..MISS HIM DAMMIT. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

wou, kot bi brala o sebi! :)

Sem podobno kot ti, ne maram pretirane pozornosti, crklanja, romantike, najedanja po telefonu, sladkih besed... :heul: :D Tudi vračati ne znam tega.

Nimaš druge, kot pa da se pogovoriš o tem. Pa poskusita zdej, ko tebe ni, zdržati čimdlje tako, da se ne slišita.. Pač se mu ne javi ( seveda mu prej povej, da potrebuješ zdej mal mira, da ne bo kakšne panike :) ).. Pol boš pa itak vidla kako pa kej. Seveda takšen človek težko začne pogrešati človeka, če pa se v bistvo še vedno vsak dan slišita...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Nja... Moj vtis je, da tole ni nek "problemček", na katerem bi vidva lahko delala.

Tole je pač delna nekompatibilnost karakterjev, s katero bosta živela, dokler bosta skupaj. Četudi do starih let.

Njegova potreba po bližini se ne bo spremenila, tvoja potreba po prostoru tudi ne.

Če se v drugih ozirih zelo dobro ujameta, se verjetno da s tem neujemanjem živet. Konec koncev je normalno, da ti noben človek ne bo pisan popolnoma na kožo. Vedno bo kakšno neujemanje.

Seveda iščemo partnerja, s katerim smo čim bolj kompatibilni, ampak 100% kompatibilnosti ni. Že 95% je zelo v redu, in če sta vidva 95% kompatibilna, potem je tole pač vajinih 5%.

Najboljše, kar lahko storita je, da razumeta, da sta si nekoliko različna, in drug drugemu "odpustita" ta primanjkljaj. Še vedno bosta morala s to različnostjo živeti, ampak važno je, da to razumeta, in da ne postane velik problem.

Če se drugače zelo dobro ujameta, bi moralo delovat. Če vama še kje drugje manjka kakih 5%, pa še na kakem tretjem mestu 5%, potem pa mogoče nista toliko za skupaj.

Ampak če je samo ta razlika... bi se moralo dat s tem živet.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

a ti ni tak tip, k se skoz meče za tabo, že malo dolgočasen in samoumeven?
tud v poslji si predstavljam da ne more bit kaka zverina, če je tako sentimentalen.
Uporabniški avatar
Annette
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: povsod po malo ;)

Neprebrana objava Napisal/-a Annette »

sm mela enako situacijo z bivšim, jaz v tujini par mesecev, on skos "težil", in sm ga pustila.. preveč je blo zame, enostavno me je ta njegova potreba po konstantnem stiku dušila do te mere, da sm mu rekla, da se ne grem več. nekateri pač rabmo velik svobode :)
i love that thing you do with your tongue.
Odgovori