A se ni nesmiselno pregovarjati kaj je smiselno, ker je za vsakega nekaj drugega? Zame je smisel življenja skupek stvari, ki zajema uspešno kariero na področju, ki me zanima, si ustvariti dom z življenjskim sopotnikom in kasneje še družino, a se za slednje ne mislim odločiti še kar nekaj let, četudi bodo dani že vsi pogoji (finance, dom ipd.). Otrok je pač velik korak in pride na vrsto takrat, ko sta oba partnerja pripravljena prevzeti tako veliko odgovornost, in ne, ko se zgodi "ups".
Si nekako ne predstavljam, da v življenju ne bi imela ob sebi človeka, s katerim bi načrtovala skupno prihodnost. V mojih letih še ni neka katastrofa, če sem še samska, niti mi samski stan ne predstavlja mukotrpno obdobje kot marsikomu, čeprav sem tudi zdaj pripravljena na resno zvezo. Ne želim pa dočakati 35 let, brez partnerja, ko so več ali manj že vsi vrstniki poročeni, imajo v najboljšem primeru tudi otroke, ko ti skorajda preostanejo le še "drugorazredni" moški - taki, ki bi imeli vsako, ki je kolikor toliko za pogledat, taki, ki ne delajo drugega kot zavijejo v prvi najbližji lokal, pričakujejo pa, da jim bo ženska kuhala, prala, likala, sesala pod nogami, ko bodo gledali tekmo in za njimi pospravljala štalo. Čeprav se ne oziram na okolico in nek ustaljeni vzorec v današnji družbi, si vseeno ne predstavljam, da bi bila v življenju sama, še manj pa, da bi priložnostno imela koga za družbo, ker bi me tak površinski odnos le še bolj opomnil na praznino v mojem življenju.