Kako sprejeti samega sebe??

Pomoč iz čustvenih stisk.
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Kako sprejeti samega sebe??

Neprebrana objava Napisal/-a ßabyka »

Imam polno kompleksov, že od otroštva, ki se pojavljajo vedno znova... Ko sem v družbi in spoznavam nove ljudi, pridejo najbolj na plano. Pred letom dni sem končala dvoletno zvezo... to je bil fant, kateremu sem zaupala, se mu odprla in s katerim sva se sprejemala takšna kot sva. Sedaj pa je problem v tem, da sem totalno zaprta. Sploh ne dovolim nikomur blizu! Sicer mi je všeč en fant s katerim se nekaj frcava že več mesecev in se dogovarjava za pjačko itd.. Vendar tega nikoli nisva izpeljala, sva se pa pred nekaj dnevi končno dobila. Ko sem se pogovarjala z njim, nisem bila sproščena, nonstop sem se obremenjevala v mislih o raznoraznih stvareh... Sploh ko je pogovor recimo nanesel na mojo družino... Vedno me je strah, kako jo bo tisti, ki je z mano sprejel? Ali to pomeni, da je še sedaj sama nisem sprejela? Zakaj mi je tako težko govorit o tem, da moja starša nista študirala, oz. zakaj mi postane neprijetno, če me kdo to vpraša? Ali je to navsezadnje sploh pomembno? Zakaj potem sploh to nekoga zanima? Kako sprejeti to, kje si se rodil, kakšne so tvoje korenine? Kako se vključiti v družbo, brez čudnih občutkov?
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a babygirly* »

Svojih staršev, situacije v kateri si živela kot otrok/mladostnik, si nisi izbirala sama in nisi imela vpliva na to, spreminjaš in oblikuješ lahko samo sebe, naj ti zatorej ne bo neprijetno govoriti o tem, nisi edina, ki nima študiranih staršev, ki mogoče ne izhaja iz premožne družine, ipd.
Poskrbi za to, da boš lahko ponosna nase, na svoje dosežke in se ne obremenjuj. Kdor ljudi ocenjuje po ekonomskem statusu, itd. tako ali tako ni vreden tvoje družbe. Verjemi. Obkrožaj se z ljudmi, ki te bodo sprejeli takšno kot si, z vsemi napakami in prednostmi, ostalih v svojem življenju ne rabiš. :)
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Se strinjam s tabo.. Sej problem vrjetno ni tolk v drugih, ampak v men sami :( Pač me je vprašal o tem... Tut njegov odziv ni bi čuden, je rekel, da sem pridna, da študiram in da verjeno more bit kr težko včasih vzdrževat več otrok, ki študirajo itd.... Sam bedno mi je sploh govorit o tem :/ Ker mam pol občutek, kot da me bo dojemal glede na to in da mu zaradi tega ne bom kao 'kul' :SS
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

ßabyka napisal/-a:Ker mam pol občutek, kot da me bo dojemal glede na to in da mu zaradi tega ne bom kao 'kul' :SS

rabiš ob sebi človeka, kateremu ne boš kul? :)
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Definitivno ne! Samo krivično se mi zdi, da te nekdo ocenjuje glede na to...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lej, to je tudi eden kriterijev, če je fant taprav. bolje zate, da čimprej ugotoviš, če te sprejema tako kot si... :)
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

In če bo recimo zdej zarad tega prekinu stike z mano? Kaj z vsemi temi občutki? :S
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

če bo prekinu stike, boš sama pri sebi ugotovila, da ni zate (o njem boš imela za povedat vse najslabše... :D )

sprosti se, uživaj, če ne bo ta, bo kdo drug, saj nas je dost na svetu! :D :D :D
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:02, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:02, skupaj popravljeno 1 krat.
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Nekaterim je očitno to pomembno ...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

sirova štručka napisal/-a:
Jochie napisal/-a:sprosti se, uživaj, če ne bo ta, bo kdo drug, saj nas je dost na svetu! :D :D :D

:lol:
se boš mogu najprej žene losat, da se boš loh potem zraven štel :D

se boš postavila v vrsto? :D :D :D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ßabyka napisal/-a:Nekaterim je očitno to pomembno ...

zakaj potem rineš vanj?
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja sej ne vem, če njemu je..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori