---------------------------------------------------------------------------
Tole bo mal OT, ampak moram vprašat, ker me res zanima.
V_rose_V (ne poznam situacije, tako da dajem teoretični primer). Vidva z partnerjem si npr ustvarita življenje skupaj. Gresta v nakup stanovanja/hiše, ustvarjata, nalagata. Dobita otroka.
Te nič ne moti dejstvo, da v bistvu delaš tudi za drugega otroka? Da bo hčera, ko vaju več ne bo, prišla po svojo četrtino (vajinega) stanovanja? Te ne moti, da si bodo tvoji otroci morali deliti "dediščino" z otroci iz prvega zakona?
Ker....po črnem scenariju, partner umre. V vajino hišo (kjer sta živela s svojimi otroci) čisto legalno pride hčera, s seboj pripelje še svojo mamo/otroka/moža. Te to ne bo motilo, npr čez 20 let?
Zase vem, da bi me precej motilo. Nisem iz testa za "mačeho", se mi zdi...[/quote]
Ne, ne moti me dejstvo, da delam za drugega otroka, trenutno ne...Dokler še nimam lastnega, je ona moj otrok in naredim za njo vse, kar počne zanjo njena mama(včasih mi mala podari kak poklon v smislu-joj tega pa mama nikoli ne naredi za mene, ti pa-takrat se mi zdi, da mi kar "špeh" zraste

) Ravno sva v fazi, ko planirava obnovo stanovanja in bova pregradila dnevno sobo in naredila iz nje otroško-zaenkrat bo samo njena soba, sva ji pa povedala, da ko bova dobila midva otroka, si jo bosta delila in ZAENKRAT ni bilo težav, kvečemu nasprotno-mi že cel oleto "gnjavi" da bi rada mela dojenčka pri nas
Kar se pa tiče nepremičnin in premoženja, ki bi ga morala midva pol deliti na stara leta-ZAENKRAT sem še vedno mnenja, da si tud tamala zasluži delež najinih stvari, kakor si jih bo zaslužil najin skupni otrok ali otroci, koliko jih pač bo